Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Névváltozásban kérhetnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Névváltozásban kérhetnék segítséget?

Figyelt kérdés

Gyerek korom óta arról álmodoztam hogy ha férjhez megyek akkor pl Szegedi Tamásné leszek.

De most hogy lassan eljön az idő még is a Szegediné Takács Évát választottam.

De egyre többszőr megfordul a fejemben hogy jól döntöttem e.

Mondjuk azért elégé régi módi is vagyok.

2021. máj. 25. 13:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Augusztusban lesz az esküvő

Azért is írtam hogy még 1 hónap van a találkozásig meg hogy el döntsem. :)

2021. máj. 25. 14:23
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Értem, hogy nem muszáj, de akkor mi értelme, hogy úgy hívnak? Nem kötözködni szeretnék, csak segítséget kértél, én meg próbálok rávilágítani arra, hogy ma már egyre elavultabb az a változat, hogy Szegedi Tamásné, pont emiatt. De természetesen, arra változtatod, amire szeretnéd.
2021. máj. 25. 14:24
 13/23 A kérdező kommentje:
Tudom hogy csak segíteni akarsz és köszönöm is. Csak most nagyon dúl bennem az egész.
2021. máj. 25. 14:27
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

No de mi a búbánatos atyaúristen értelme van akkor felvenni a szegedi Tamásnét, ha aztán minden adandó alkalommal, mikor használod és be kell mutatkozni, akkor ebből Szegediné Éva lesz? Nyilván hivatalosan majd úgy írsz alá, oszt jónapot, a hétköznapi életben úgyis máshogy használod majd. Márpedig ha Szegediné takács Éva leszel is mutatkozhatsz be Szegdiné Évaként, így nem is értem minek ragaszkodni valamihez, ami amúgy egyáltalán nem parkatikus.

Oké régimódi vagy, nincs ezzel semmi gond, mindenki úgy veszi fel a férje nevét ahogy akarja és ahogy lehet, engem a víz lever minden fajtájától a né-nek, de ez egyéni preferencia.

Anno is így használta mindenki :Kovácsné Erzsike, mert a tömérdek férjezett névről nem lehetett volna tudni sehol sem kit hogyan szólítsanak, én komolyan nem értem mi értelme van olyan nevet viselni amiből nem derül ki hogyan hívnak. Ha meg úgyis másként használod, ahogy azt magad is írtam, akkor pláne nem tudom mi haszna van, hogy úgy lehet majd aláírni, aztán ott vége is a használatának.

2021. máj. 25. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
59%
Ne aggód, nagyon jól döntöttél, hogy elengedted a Szegedi Tamásné változatot
2021. máj. 25. 15:01
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

"No de mi a búbánatos atyaúristen értelme van akkor felvenni a szegedi Tamásnét, ha aztán minden adandó alkalommal, mikor használod és be kell mutatkozni, akkor ebből Szegediné Éva lesz?"

Nézd, engem sem zavarna, ha lenne egy hivatalos nevem és amúgy bemutatkoznék úgy, hogy egyértelmű legyen, hogy hogyan szólíthatnak. Ismerek több Szegedi Tamásnét, egyik sem így mutatkozik be, hanem úgy, hogy Szegediné Éva, vagy Szegedi Éva. Olyat is ismerek nem is keveset, akik Szegedi Tamásné-k, de pl. a munkájuk során a lánykorit használják pl. orvosok.

Tudom, ki kell írnotok még magatokból 400-szor, hogy mennyire gáz a -né. Semmi gond, zavarjon. De hidd el, másnak meg nem okoz ez akkora gondot, ahogy az sem, hogy ezzel a névvel hogy mutatkozzon be, hogy kiderüljön, hogy hogyan szólítsák.

2021. máj. 25. 15:04
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

"Tudom, ki kell írnotok még magatokból 400-szor, hogy mennyire gáz a -né."

Sehol nem írta senki, hogy gáz. És nem, nem kell kiírni magunkból, feltett egy kérdést, mi pedig leírtuk rá a véleményünket.

2021. máj. 25. 15:12
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs baj a Szegediné Takács Évával, főleg ha ahogy írod, kissé régimódi vagy. Ez jelzi hogy házas vagy, de mégsem vész el a saját neved. Egyébként, bár én se hittem volna, de még a mai napig is vannak akik teljesen felveszik a férjük nevét, tehát pl Szegedi Tamásné. Tavaly az ismerősi körömben két ilyen névváltozás is történt. Nekem furcsa kicsit, de kinek hogy. Ha mégis átgondolnád, meg tudod változtatni bármikor.
2021. máj. 25. 15:17
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem régimódiként is a Szegediné Takács Éva a jobb változat. Mutatod, hogy Szegedi a férjed, te pedig Takács Éva vagy.

Én személy szerint modernebb vagyok, vagy nem venném fel a férjem nevét, vagy ha már az összetartozást mutatjuk, akkor mindketten legyünk Szegedi-Takács Tamás és Éva.

Egyébként teljesen az én gondolataimat írták le korábban a Szegedi Tamásnéról. Mintha megszűnne létezni a nő, csak tulajdon lenne. Rövidebb leírni hivatalosan a Szegedinét, bemutatkozni meg úgyis úgy mutatkoznál be.

2021. máj. 25. 20:23
 20/23 anonim ***** válasza:
Szegedi-Takács Éva?
2021. máj. 26. 02:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!