Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Névváltozásban kérhetnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Névváltozásban kérhetnék segítséget?

Figyelt kérdés

Gyerek korom óta arról álmodoztam hogy ha férjhez megyek akkor pl Szegedi Tamásné leszek.

De most hogy lassan eljön az idő még is a Szegediné Takács Évát választottam.

De egyre többszőr megfordul a fejemben hogy jól döntöttem e.

Mondjuk azért elégé régi módi is vagyok.

2021. máj. 25. 13:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem jól döntöttél, én pl a Szegedi Tamásné-nál teljesen azt érzem, hogy a nő megszűnt létezni és most már csak a férje tulajdona. Én pl úgy venném fel, hogy Szegedi Éva, de ez én vagyok:)
2021. máj. 25. 13:59
 2/23 anonim ***** válasza:
65%

Nekem semmi bajom a Szegedi Tamásnéval sem, a lánykori neved meg sosem szűnik meg. Én Szegedi Tamásné Takács Éva szeretnék majd lenni. Más meg biztos nem venné fel így, mert túl hosszú. Nem vagyunk egyformák. Nekem meg a Szegediné nem tetszik annyira simán, mert a férjem nem "Szegedi", hanem van keresztneve is.

Írd két oszlopba a pro és kontra érveket, aztán az hátha segít a döntésben. Úgy tudom esküvőig van időd módosítani a döntésed, ha szeretnéd.

2021. máj. 25. 14:06
 3/23 A kérdező kommentje:
Én úgy nem szeretném mert a párom tesójának is ugyan az a keresztneve mint nekem. Ő nincs férjnél. Nem is lesz. Így érdekes lenne ha ugyan úgy hívnának.
2021. máj. 25. 14:07
 4/23 A kérdező kommentje:
1 hónap múlva megyünk újra az anyakönyvvezetőhöz hátha addig le cseng ez bennem :)
2021. máj. 25. 14:09
 5/23 anonim ***** válasza:
53%
Nem is azt írtam, hogy neked is így kéne, csak hogy én hogy venném fel. Nekem a "né" maga az amitől kiráz a hideg, senki tulajdona nem vagyok/leszek. A Szegedi Tamásné változat meg aztán főleg olyan, hogy ha valaki így mutatkozna be, fel is idegesítene, hogy jó és hogy szólítsalak?? Tamásné?? Szóval, ha valaki ragaszkodik a "né"-hez, szerintem a Szegediné Takács Éva a legjobb választás.
2021. máj. 25. 14:10
 6/23 A kérdező kommentje:
Szerintem simán be lehet úgy mutatkozni hogy az illető tudja a keresztnevet. :)
2021. máj. 25. 14:13
 7/23 anonim ***** válasza:
88%
Honnan lehet tudni a másik keresztnevét abból, hogy Szegedi Tamásné?
2021. máj. 25. 14:14
 8/23 A kérdező kommentje:

Hát pl nem muszáj teljesen úgy be mutatkozni pl lehet Szegediné Éva is. Ha hivatalos hely az más.

De ha azt veszem fel amit választottam hivatalos helyen kívül akkor is Szegediné Évaként fogok be mutatkozni.

2021. máj. 25. 14:19
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz módosítani nevet az anyakönyvvezetőnel ha jól tudom 5 munkanappal az esküvő előtt. De ha már lecsengett benned,akkor jelezd mielőbb.
2021. máj. 25. 14:20
 10/23 anonim ***** válasza:
Mármint hogy max addig utána már csak az esküvő után
2021. máj. 25. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!