Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A névváltozás után minden papírt azonnal le kell cserélni? Konkrétan az útlevél érdekel.
Figyelt kérdés
Augusztusban külföldön házasodtunk,külföldön is élünk.Februárba hazamentünk elindítani a névváltozási eljárást (1-6hónap),erről most jött a papír.Csakhogy május 5-én szeretnénk elutazni és szükségem van az útlevelemre.Tudom használni az útlevelem?A repjegyem a régi nevemre szól,ahogy az útlevél is...nem bukik ki a reptéren,hogy már "nem érvényes" az amúgy érvényes útlevelem?Előre is köszönöm.2016. ápr. 2. 13:42
1/4 VirágésBence válasza:
Ha a név egyezik elméletileg nem lehet probléma.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem,hogy miért riogatnak azzal,hogy 30 napon túl az iratok érvényüket vesztik.Mégis mit jelent ez,ha azokat tudom használni a lejárati idejükig.De köszönöm a választ.
2016. ápr. 2. 13:56
3/4 anonim válasza:
A reptéren nem fognak ezzel kekeckedni. Ha a repjegy a személyiben/útlevélben lévő névre szól, akkor rendben lesz. Nekem se volt vele problémám. A személyimet pedig bőven 30 napon túl csináltattam meg a lakcímkártyával együtt. Semmi problémám nem volt, pedig utaztam az esküvő utáni 2 hónapban többször is külföldre. Minden esetben a régi nevemre vettem a jegyet. A taj és adó kártyámat még mindig nem csináltattam meg. Lassan egy éve, hogy házasodtam. Azokkal se szokott gond lenni. A bankkártyám is még a régi nevemre szól. Mindenhol, ahol ezeket használom, ott szoktam szólni, hogy még a régi nevem van rajta és senki nem köt bele.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszt.Kozben megkerdeztem errol a 30 naprol a kormanyhivatal ugyintezoit (2-t is), de nem tudtak sem jogszabalyt,sem torvenyrendelet mutatni,melyben az all,hogy ervenytelenek lesznek az iratok.
Nagyon koszonom,hogy leirtad,megnyugtattal.
2016. ápr. 10. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!