Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vettétek fel a férjetek nevét? És miért így?
Bár nekünk csak jovore lesz az eskuvonk. Én majd kötőjelesen szeretném mert nem akarok "né" lenni. De ugyanakkor meg a saját nevemet se szeretném eldobni mert szeretem és az is én vagyok.
Egyébként unokatesóm megtartotta a saját nevét mert a férje vezetékneve viccesen hatott volna és semmilyen kombináció nem volt jó.
27N
Felvettem a vezetéknevét, és elhagytam a sajátomat, szóval így (csak példa) Nagy Annából lettem Kiss Anna.
Nem kötődtem édesapámhoz és a családjához, nekem a lánykori vezetéknevem nem jelentett semmit, nem volt az identitásom része, sőt inkább örültem hogy elhagytam.
Szerintem ez a név felvétel annyira egyéni dolog, mindenkinek magának kell mérlegelni hogy neki mi tetszik, és nincs egy mindenkire érvényes jó megoldás.
Férj teljes neve +né és az én (teljes) nevem lesz majd.
Az indok egyszerű: nekem így tetszik a legjobban.
Amúgy 2-essel abszolút egyet értek, ez annyira egyéni dolog, meg magángy is, hogy ki hogyan szeretné használni.
Én is kötőjelesen vettem fel. Először teljesen el akartam hagyni a vezetéknevem, mert nagyon gyűlöltem egész életemben, de mire oda jutottam, valahogy hozzám nőtt, plusz ezzel a névvel kaptam meg az összes diplomám, a munka világában is már így ismertek meg, és nem vitt rá a lélek, hogy csak így leváltsam. Igazából az is a részem. És nekem valahogy így a névben benne van az is, hogy így a kötőjelezéssel csak kiegészült a nevem, ahogyan én magam is kiegészültem a házassággal, ugye egy társam lett az életben, de én nem változtam, nem szűnt meg a korábbi énem létezni, így a nevem is megmaradt. Nem tudom, érthető-e a filozófiám :D
A -né toldaléktól a hideg rázott világéletemben, ez fel sem merült, mint lehetőség egy pillanatig sem. Nem bánom egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!