Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van, akinek az esküvőjén nem volt se dj, se zenekar, hanem maga állított össze lejátszási listát?
Mennyire működőképes ötlet ez?
Megkérdeztem pár dj-t, igen csak 200 ezer Ft körüli ajánlatokat kaptam.
Az is eszünkbe jutott, hogy negyedennyiből bérelunk hangcuccot és csinálunk playlistet, de azért vannak fenntartásaim a dologgal kapcsolatban.
Egyrészt az nem túl dinamikus (egy dj a hangulat függvényében tudja változtatni, hogy mit játszik), másrészt félek, hogy egy idő után mindenki szeretné a saját kedvenceit berakni és káoszba fulladna az egész.
Nektek mi tapasztalatotok?
Szabad megkérdezni hol ilyen drágak a dj-k? Tesóméknak nem volt ennyi kiszállással együtt sem. Borravalónak a szelfie gép kezelő lány 90%hogy leszopta. Menyecske tánc után kirángatta.
Hát én nem ezen spórolnék. De ha mégis összeállítás lesz megbíznék egy barátot a kezelésével. Hugomék is féltek hogy "jajj a barátok meg a vőlegény rokonai nem szeretik a lagzis zenéket "(csárdás&mulatós&magyar slagerek) erre jobban tomboltak mint mi falusiak.
Tehát nem lehetett azt sem kiszámolni annyira. Hangerőket is kell állítani ,vacsora halk lassabb zenével,ha ceremónia mester/vőfély beszél lehúzni vagy tust játszani. Mulatáskor felnyomni a hangerőt,ha pl :kismalac kismalac engedj be,nem engedek....(lehúzni)" és a nép kiabál be... vagy a "kezek a kezek a (lehúzni) kezek"
Nálunk én állítottam össze a zenéket, telefon és cdn. Bár ne tettem volna!... Boldog boldogtalan belenyúlt, más zenéket raktak be, olyan legalja cigányzenéket, mint a bódi Guszti. Teljesen elrontották a színvonalat, amit felépítettem az esküvőmre. Persze nem is tudtak viselkedni, leitták magukat a sárga földig és kitört a balhé is. Persze a zene lejátszó és a hangfalakat is teljesen tönkre tették, a végén már semmi zene se szólt belőle és össze törték. Persze nem az enyém volt, hanem kölcsön volt arra a napra. Nem győztem elnézést kérni a pincérek és a zene lejátszó tulajdonosától. Bőgve mentem egyedűl haza a saját esküvőmről. A férjemre se számíthattam, mert a balhés társasággal tartott. Már akkor tudtam, hogy nem kellett volna hozzá mennem, kár volt.
Ha rám hallgatsz, akkor jól megválogatod kik lesznek jelen és zenekart hívsz meg, akinek kikötöd, hogy nem játszhat mást, amit a násznép akar.
Nálunk így volt, igaz nem klasszikus lagzi volt, hanem vasárnapi napközbeni esküvő, és tudtuk hogy táncolásra is lesz max 2-2.5 óra, illetve hogy nagy bulizás valószínű nem lesz. Ennek fényében nem akartam én see 100ezret kiadni. A helyszín ajánlott hangtechnikust aki hozta az eszközöket, mi USBn adtuk oda a srácnak a zenéket, mert nem mind volt fenn spotifyon, amit szerettünk volna (pld. bevonulási zene), nagyon udvarias, aranyos volt, minden rendben lett.
Külön zenét válogattam össze a kezdeti beszélgetéshez, majd a kajához/tortavágáshoz, végül a bulihoz. Mindet külön, jelzett mappába raktam neki. Mivel nemzetközi esküvő volt, kb felpakoltam a 70-es, 80-as, 90-es évek top slágereit (lol), meg egy jó nagy adag Michael Buble-t.
Azért volt egy fél óra, amikor mindenki jót bulizott. Azóta se feledem ahogy a férjem nagybátyja megpörgetett az Uptown Girlre. :D
Szóval az eseménytől, vendégseregtől függ nagyban, meg hogy ti mit akartok. Én nem vágtam eret hogy nem volt órákig táncikálás, de tudtuk hogy a vendégek se akarják azt majd egy vasárnap délután.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!