Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tartanátok esküvőt hitelből?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartanátok esküvőt hitelből?

Figyelt kérdés
Tehát nincs meg rá a pénzetek, vennétek fel hitelt, hogy abból fizessétek?
2021. jan. 1. 09:55
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

30-as, persze, el lehet hívni még a jóistent is akár de attól még a 100 ember ahogy a 28-as írta, pazarlás. Szülők, esetleg nagyszülők, testvérek (ez a szűk családi kör) meg esetleg 1-2 jóbarát vagy kolléga. Nyilván lehet unokatestvért hívogatni meg anyám-apám testvéreit házastárssal de az már tág családi kör. A szavaidból úgy vettem ki, hogy számodra evidens ha te voltál mindenkinek az esküvőjén akkor te is meghívod őket. Én személy szerint nem venném magamra ha a 28. unokatestvérem akivel 1 évben 1x ha beszélek nem hív meg az esküvőjére annak ellenére hogy én meghívtam.

29-esnek pedig annyit, hogy nyugodtan hívjuk pazarlásnak azt, amire nincs pénzed. Ha pedig hitel kell ahhoz házasodj, akkor az pazarlás. Ahogy egy telefonnál is, ha nincs 50 ezer forintod, akkor az 50 ezer forintos telefon is pazarlás, ha van pénzed akkor a 300 ezer sem.

2021. jan. 9. 17:49
 32/39 anonim ***** válasza:

31#

Azt kellene megérteni, hogy nem vagyunk egyformák és ahányan vagyunk annyiféle dologra vágyunk.

Sosem neveznék pazarlásnak egy esküvőt, történjen az bármilyen formában is. Ha a pár szíve vágya teljesül, akkor azt képes vagyok elfogadni, mégha az én értékrendem más is. Sosem tartanék hitelből esküvőt, de ha valaki hitelből csinálja sem pazarlásnak nevezném, inkább agyatlanságnak, de ez az én véleményem. Másnak lehet az is az, ha valaki 3 milliót költ az esküvőjére... Én ezt elfogadom, de ne kotorásszunk egymás pénztárcájában. Attól, hogy neked az, nekem lehet, hogy megérte kifizetni ennyit egy napért és nem is fájt megtennem. :)

2021. jan. 10. 11:53
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

32

De tudod a vágyakat meg a szükségleteket illik különválasztani. Az, hogy szeretnél egy 20 milliós Bmw-ben ülni az a te vágyad, az pedig hogy hónap végén ki legyen minden számla fizetve és tudjál enni, az meg a te szükségleted. Pontosan ezért buktak be rengetegen a hitelekbe meg buknak a mai napig is. Ezt hívják pénzügyi kultúrának és tudatosságnak, ami a magyar embereknek abszolút nincs. Legyen az esküvő, tv, autó, vagy éppen ház.

2021. jan. 10. 12:02
 34/39 anonim ***** válasza:
32 teljesen formasag hogy te esztelensegnek nevezés, és nem pazarlásnak. Viszont 33-as közös nevezőre hozza a dolgot: a vágyak csak a szükségletek után jöhetnek!
2021. jan. 10. 12:10
 35/39 anonim ***** válasza:

33#

Ezzel teljes mértékben egyet is értek.

A megjegyzésem inkább azoknak szólt, akik általánosságban kijelentették, hogy 2-3 milliót kifizetni egy napra márpedig pazarlás.

Valakinek az, valakinek nem. Nyilván nem szükséglet a házasság (jobb esetben) semmilyen formája, de a körülmények ismerete nélkül miért kell itt leszólni egymást? Én ezzel a mentalitással nem tudok megbarátkozni.

2021. jan. 10. 14:18
 36/39 anonim ***** válasza:
Nem, az esküvő ingyenes alapnan. Hétvégén nyílván van költsége. Egy buli miatt meg nem vennék fel hitelt.Semmi értelme. Annak még lehet , hogy nászútra vesznek fel hitelt, de egy bulira elcseszni????
2021. jan. 10. 14:24
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

35-ös

Semmi gond azzal ha valakinek 3 milliós esküvője van. Ha van rá pénze. De a kérdés a hitelről szólt. Hogy a bank pénzén rázzuk-e a rongyot. Ha valaki saját magát annyira becsüli, hogy nap mint nap azért kel fel és megy el dolgozni mindennap évekig hogy az 1 napos dizsumdizsumot ki tudja fizetni utólag, az szerintem nem normális. De ha valaki jól keres és megteheti, persze, miért ne. De a kérdés nem így szólt.

2021. jan. 10. 15:07
 38/39 anonim ***** válasza:

37# Ez tény és egyet is értek szintén. Én már korábban leírtam a kérdésre a válaszomat, ami szerint nem csinálnám ezt hitelre, nem fér bele az értékrendembe.

Viszont itt olyan válaszok is érkeztek, akik már azt is megkérdőjelezték egyáltalán miért kell ennyi pénzt kidobni egy napra. Én erre mondom/mondtam azt, hogy ne kotorásszunk egymás zsebében, ez mindenkinek az egyéni dolga és felelőssége. Ahogy egyébként a hitel is, nekem nem fér bele, de ha valaki beleugrik sem bírálom, max óvatosságra intem. A többi az ő dolga.

2021. jan. 10. 15:55
 39/39 Angel3000 ***** válasza:
Szia! Biztos nem, mert nehéz vissza fizetni a mostani helyzet miatt! „Addig nyùjtozkodj, mig a takarod ér“ mondja az arany közmondàs is!
2021. jan. 14. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!