Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol volt az esküvőtök és mennyit fizettetek a helyért/étkezésért?
Arra lennék kíváncsi, hogy maga a helyszín (illetve ha nem volt külön bérleti díja a helyszínnek, csak az étel-ital/fő) mennyibe került, mik voltak benne az árban és hol volt?
Igazából csak érdeklődnék, hogy kb. mi az árszínvonal, mi számít olcsónak, drágának.
Pest megye. 16 ezer forint/fő. Korlátlan italfogyasztással, vacsora + éjféli menü. Szertartás előtt vebdégvárás (pogácsa, üdítő), után egy pohár pezsgő.
Semmi egyéb. Terembérletet nem kellett fizetnünk, mert szezonon kívül tartottuk az esküvőnket. Vagyis úgy akartuk, de végül a korona miatt szezon közepe lett belőle. Terembérletet akkorsem számoltak fel pluszban.
Mi nagyon olcsón megúsztuk az egészet. A feleségem szervezett mindent az o szíve szerint. Az ő kultúrájához hűen tradicionális esküvő volt tradicionális ruhában mit béreltünk. Ruha kettőnknek plusz esküvői fotózás őszben 2000 EU volt, majd a ceremónia és a vendéglő. Nagyon szűk családikör volt. Szülők és testvérek semmi más rokonság nem volt. Így nem rendezett lakodalmat csupán egy szuper vendéglői ebéd volt. Pár napra ra egy nagyon szűk baráti összejövetel volt ahol újra megünnepeltük az esküvőt . Így osszbe durván 4000 euróba került. Teljesen stressz mentes volt.
Nem is ki a jártam volna ennél jobb esküvőt.
A korona miatt elmaradt márciusban, Budapesten.
Szezonon kívül volt, így terembérleti díjat nem kellett fizetni.
1. 16800 ft/fő volt a vacsora, ami tartalmazott egy welcome-drinket, az éjféli menüt, a vacsorát (tálszervízes volt) és a röviditalokon kívül a szokásos italcsomagot (1 680 000)
2. Torta és sütemények: 150 000 forint körül lett volna
3. Dekoráció: Ezer forint/fővel számoltunk, de ez szerintem túlcsúszott volna
4. Szállás a rokonoknak: Ezt a szüleim intézték, de horror összegek voltak. Alapból 16000 forint körül volt egy-egy szoba. A külföldi rokonok néha 4-5 napra is maradtak, a kisgyerekesek közül mindenkire rá lett beszélve a szoba és az idősekre is, hogy ne kelljen este hazamenniük. Szerintem fél millió biztos volt
5. DJ: 130 000
6. fotós: 150 000
7. videós: 80 000
8. Ruha: 120 000 (de el tudtam adni 80 000 forintért utána - tisztítás kellett volna, ha hordom)
9. menyecske ruha: 8 000 forint
10. csokor: 15 000 forint
11. anyakönyvvezető a helyszínen: 50 000 forint
12. meghívók: 15 000 forint alatt volt 50 darab, de mi terveztük és nyomtattuk
13. köszönő ajándékok (ezt nászajándékba kaptam volna, így pontos árat nem tudok): 100 000 forint
14. vőfély: 50 000 forintot szántunk volna rá
15. sminkes + fodrász: 15 000 forint körül lett volna + próbasminkekre elment végül (kipróbáltam 3 sminkest és 2 fodrászt): 24 000 forint
16. Tánckoreográfia betanulása: 60 000 forint
17. röviditalok: 80 000 forint (de ez durván fölösleges volt, szerintem 5-6 üveg elég lett volna)
Volt egy-két tétel, amikkel nem számoltam előre, pl. gyereksarok kialakítása (lufik, ceruzák stb.), rózsaszirmok és rizs, ékszerek, menyasszonyi cipők, a táncbetanulás, gyümölcstálak ára, kiderült, hogy a gluténmentes ételek nem gluténmentesek, csak nem tartalmaznak lisztet, de a fa eszközöket, gluténos fűszereket stb.-t használnak, kiderült az egyik rokonról, hogy elég súlyos allergiában szenved, úgyhogy neki új menüt kellett összeállítani, hogy tudjon valamit enni, az utolsó hónapban több órával futottam túl az ingyenes hívásidőmet a szervezés miatt, amúgy nem szoktam sminkelni, úgyhogy egyáltalán nem számítottam rá, hogy több sminkest és fodrászt is meg kell látogatnom, smink nélkül jobban néztem ki, mint sminkkel és volt olyan hajam, hogy mindenki elnevette magát, mikor meglátott stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!