Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mitől lehet rossz egy esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mitől lehet rossz egy esküvő?

Figyelt kérdés

A menyasszony vagyok, szóval inkább az érdekelne, hogy mikor mondtátok VENDÉGKÉNT, egy esküvőre, hogy az rossz.

Pl, rossz étel, unalom stb

Nem szeretnék hibázni, de még sosem voltam esküvőn, szóval érdekel, hogy nálatok hol bukott meg egy számotokra borzalmas szertartás

28/L

2020. nov. 16. 00:13
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
98%
A szertarátsokkal nem volt gond, már amiken én voltam, az egyik volt csak kifejeztten hosszú mert kétnyelvű volt. A lagzik, na az már érdekesebb történet. Egyszer voltam egy esküvőn, ahol rettentő kevés volt a kaja. Még gyerek voltam és emlékszem, hogy konkrétan se a menyasszonyi tortából se más sütikből nem tudtam egy szeletet se enni, mert nem maradt. Egy másik esküvőn a zenekar volt pocsék, vagyis nem is a zenekar, inkább a szervezésbe csúszott hiba. Ugye elvileg úgy van hogy amíg megy a vacsi, addig is zenélnek, a zenekar tagok váltva esznek. Na, itt ez úgy volt hogy leültünk kajálni, és a zenekar is leült kajálni, szóval síri csöndben ment végig a vacsora, még valami előre összeállított playlistet se tettek be Én éreztem kellemtlenül magam, hogy egész végig csak az evőeszközök csörömpölését hallgatjuk. A vőfély is csak halkan merte konferálni a következő fogást. Elég síri volt a hangulat.
2020. nov. 16. 00:24
 2/26 anonim ***** válasza:
99%
Az ital hatására felszínre jöhetnek régi családon belüli sérelmek. Vagy megered a nyelve a mindig politizáló családtagnak. Esetleg valaki olyan szinten leissza magát, hogy vállalhatatlan a viselkedése. Hirtelen ilyesmik jutottak az eszembe.
2020. nov. 16. 00:44
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Én munkából adódóan sok esküvőn vagyok.

Akár hiszed, akár nem szerintem legfőképpen a vendégeken múlik.

Ha van zene meg kis pia akkor minden jó. Onnantól kezdve attól függ, hogy a násznép mennyire bulis. Ha nem bulisak, akkor viszonylag hamar vége lesz az estének, ha bulisak, akkor meg sokáig megy. Legfőképp a fiatalok szokták húzni. Az idősebbeket inkább a templom érdekli meg a vacsora - nem igényelnek sokat.

2020. nov. 16. 01:06
 4/26 anonim ***** válasza:
5%

Nem tarthatsz most esküvői bulit. Tilos 10 főnél nagyobb társaság összejövetele családi ünnepen is.

Csak a tanúk, szülők és a fiatal pár, meg aki összead benneteket,

az lehet ott.

[link]

2020. nov. 16. 02:12
 5/26 anonim ***** válasza:
85%

Idén szeptemberben voltunk egy esküvőn, utána a lagziban. Elég közeli családtag, muszáj volt menni.

Utaztunk 150 km-t, szállás persze nincs, még úgy se, hogy ott aludjunk egy rokonnál. Illetve van, ha mi fizetjük magunknak, de az nem olcsó mulatság 2 felnőttnek és 3 gyereknek. 25 ezret csengettünk ki egy estére.

Apropó gyerek: ebből hetekig volt vita, állt a bál, a menyasszony a fél rokonsággal összeugrott. Kitalálta, hogy gyerekmentes esküvőt akar. Eleve a fél rokonság itt mondta azt, hogy ők így nem jönnek. Anyósjelöltnek is van egy 6 éves lánya, a vőlegény tesója, a többi tesó is kamasz még. Akkor ők se mehetnek? De, ők azért igen. Aztán az a kislány is, akit koszorúslánynak akart. 12 éves, ovis kora óta gyerekmodell... Mi az, hogy ő azért mehet, de más nem? Miért ő lesz a koszorúslány, a saját unokatesói meg nem? A vége az lett, hogy igazából mehet gyerek, csak xy és xxy nem, mert neveletlenek, meg a nővére ne vigye a babáját, mert biztos, hogy végig ordítani fog. Képzelheted, kik nem mentek el...

Utána jött a kaja. Találtak egy csárdát (kifőzde, szerintem) ahol olcsón tudták a lagzit leszervezni. De: csak a vacsorát fizetik, pia, üdítő, egyéb fogyasztás saját zsebből. Vegetáriánus étel nem volt, cukrosokra, étel allergiásokra nem is gondoltak. Kevés is volt a kaja, és nem a legjobb.

Eleve 4-kor volt a szertartás, sokan messziről utaztak. Egy pohár vizet nem kaptunk. El kellett kóricálni keresni egy boltot, hogy innivalót és valami harapnivalót vegyünk. Egy kisboltban egy fél násznép kiszolgálása nem két perc... Alig értünk mi is vissza, de voltak, akik a szertartás alatt szállingóztak be.

Utána a csárdában a lagzi: a pár hónap szervezés alatt gyakorlatilag mindenkinek sikerült összevesznie mindenkivel. Csodás volt az alap hangulat. Ezen a mulatós zene se segített, főleg a fiatalok unták, tehát szinte mindenki.

Előkerült az itallap, és rajta az árak. Hát mondjuk úgy, hogy rendesen esküvőre szabták. Mint a Balatonparton a sétálón. 1200 egy pohár bor, ami inkább volt ecet. Üdítő 600. Azért meleg is volt rendesen, volt aki táncolt, és kénytelen vagy inni valamit, mire hozzák a vacsorát. 11 fele kezdtek szállingózni a vendégek. A menyasszony hisztizett, hogy így mi lesz a menyasszonytánccal, legalább azt várják meg. Hogyne... Volt, aki megmondta, hogy bocs, de most fizette ki a pincérnek az italokat, annyi pénz maradt nála, hogy hazajusson. Mi is szívtuk a fogunkat, mikor jött a számla.

Mi meg esküvő után vesztünk össze a menyasszonnyal és az anyjával, mert ott hisztiztek, hogy milyen csóró a rokonság, mert xy 4 milliót táncolt össze, plusz a nászajándék, nekik nincs 1 millió, és milyen sz.arokat kaptak. Mi meg besértődtünk. Egy WMF edény szettet kaptak, majdnem 80 ezer. Plusz a szállás, utazás, 5 főre az ital fogyasztás, a ruhák, a menyasszonytánc: 200 ezer forint felett volt a kiadásunk. Cserébe ettünk egy elsózott pörköltet, ami jobb éttermekben sincs 4000/fő, az is 20 ezer, maximum. Mire fel vártak többet? Mi az, hogy közeli rokonnak illik mosogatógépet, hűtőt meg ilyesmit adnia?

Nem érdekes, a nászúton már úgy összevesztek, hogy nem akartak egymás mellett ülni a repülőn hazafelé. Ez se lesz hosszú házasság.

2020. nov. 16. 06:19
 6/26 anonim ***** válasza:
98%
Én egyszer egy olyan esküvőn voltam, ahol elfogyott a kaja és pizzát kellett rendelni. Látszott a páron, hogy kínos nekik. Volt, aki inkább nem evett belőle, mert "milyen már", de ők hamar haza is mentek. Szóval, szerintem központi kérdés az elegendő étel. Inkább legyen szar, de legyen.
2020. nov. 16. 08:21
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Túl kevés étel, túl hosszú programok. Voltam már ültetett vacsorán lagzi nélkül, ahol egész végig nem lehetett felállni és beszélgetni, mert ehhez nem volt hely. De a fogások között nagyon hosszú szünetek voltak. Egy kis teremben voltunk összezsúfolva, és épp csak annyi hely maradt, hogy a pincérek el tudjanak menni. A legtöbb vendég hamar elhagyta az éttermet, de utána még kint az utcán hosszan beszélgettek a rég látott ismerősök.

Az egyiken túl meleg volt, zárt terem, semmi levegő. Forró leves, majd tánc. Hiába volt sok fiatal, senkinek nem volt kedve 35 fokban kiöltözve táncolni.

Olyan is volt, ahol a szertartást délután 3-kor nyáron a tűző napon kellett a vendégeknek végigállni. Az időseknek és gyerekeknek is. Majd lagzin nagyon sok volt a játék, ami csak azoknak volt érdekes, akik részt vettek benne. A násznép többsége 20 perc után elunta.

A legfontosabb, hogy az étel legyen jó és elég. Ez az, amit a leginkább megjegyeznek az emberek.

2020. nov. 16. 08:44
 8/26 anonim ***** válasza:
93%

Lehet, hogy nevetséges, de nálam vendégként az verte ki a biztit, hogy süteményt nem szolgáltak fel éjfél előtt, csak után (egyik lagziban). Nem is értem, mire föl? Hogy a torta vágás éjfél után van, az még belefér, de hogy addig egy deka édesség sem....:(

A másik (amit nagyon megjegyeztem), hugom lagzijában volt: Nem voltak kirakva italok az asztalokra (táncos-bulis lagzi volt), hanem mindenért a pincéreket kellett zargatni. Azok meg nem igazán bírták a tempót. Porzott a szám, egy kólára vártam fél órát. (Előtte nyáron egy ismerős lagzijában voltam, ott az asztalokon konstans ki volt rakva pár hideg üdítő (az a kisebb, 2,5 decis üveges), pár hideg sör, egy kancsó vörös és fehérbor, ásványvíz, és bontó. Ezeket töltötték fel folyamatosan a pincérek. Tánc után nem pincért kellett kajtatni, hogy hozzon egy ásványvizet, hanem lerogyni a helyünkre, felbontani, tölteni, és felfrissülni.

2020. nov. 16. 10:15
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Elnyújtott ebéd/vacsora. Nez azt mondom, hogy 15 perc alatt le kell zavarni, de voltam olyan lagzin, ahol megettük a levest, majd mondták, hogy nyugodtan álljunk fel, mert a főétel csak kb fél órával később jön. Teljesen érthetetlen volt. Ja és ugyanitt a szállás, sokan távolról érkeztünk, a pár intézte a szállásunkat. Valami ismerősüké volt a hely, de nem nézték meg, csak olcsó volt, lefoglalták. Kosz volt, nem volt törölköző meg wc papír és csak hideg víz folyt. Ja és az áram is el-elment. Nem győzött bocsánatot kérni a menyasszony, azt hiszem, az apja ment el gyorsan a hiperbe néhány csomag wc papírt venni... Szóval ha foglatok szállást a násznépnek, nézzétek meg előtte.
2020. nov. 16. 10:24
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Amik zavarni szoktak:

- túl sok kötött program, épp elég a szertartás, a fotozkodas meg esetleg egy közös tánc. Az ilyen videók meg játékok mindig csak egy kört izgatnak, a többiek inkább beszélgetnek.

- egy napra szervezett polgári és templomi szertartas. Total felesleges ideoda citalasa a násznépnek.

- a naszneptol többszáz km-re szervezett lagzi, mert ott a tökéletes helyszín - csak a kenyelmetlensegre fogok emlékezni, jobb egy közepes helyszín.

- emberek többségének szélsőséges kaja/pia kizárólagosan: pl nincs alkohol vagy csak vegán ételek.

A többség szerintem szívesen elmegy egy esküvőre, izgatott a lagzi miatt, de inkább kötetlen kereteket igényel a rég látott ismerősökkel beszelgeteshez, semmint programokat. Lehessen beszélgetni/ elvonulni, de táncolni jókat enni és inni is.

2020. nov. 16. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!