Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Átlagban mennyit kér egy esküvőért egy fotós és egy videós?
Mennyi a reális kb?
Kaptam ajánlatot, szerintetek erre mennyi a reális ár.
Röviden:
- 12 óra rendelkezésre állás
- 400-500 db kép
- 30 db papír kép
- Lakodalomban fotófal
- Videó felvétel idő 2,5-3,5 óra
- 4K minőség
- Drón
Tudom nehéz megmondani, de úgy kb?
A profik ált. 200-250 környékéről indulnak (és ez csak a fotózás, videó nélkül) - ez alatt azt értem, hogy akinek van neve, aki elfoglalt, aki tényleg minőségi eszközökkel dolgozik, hivatásosan csinálja, sok a referenciája és jók (és nem kamuk - google reverse image search jó barát :D), jók az értékeléseik... mert nekik azért bele kell gondolniuk az eszközamortizációba, a munkaórákba stb. is.
Ha nem annyira profit kerestek, akkor 100-150, de akkor azzal számoljatok, hogy nem hű, de profi a minőség... kivéve, ha olyan szerencsétek van, hogy egy tehetséges kezdőt kifogtok, aki éppen építi a portfólióját. De ha nektek pl. nincs azzal bajotok, hogy nem profi fotós minőség, hanem egy random elkapott kép, rajta pár filterrel, akkor hajrá, nem mindenkinek ugyanazok az igényei :).
De pl. egy volt kollégám is megszívta, pedig ő nem is 100e-s fotóst választott, hanem 160-ért... hát annyira figyelmetlen volt a fotós, hogy a fotók felét elvesztette "útközben" (vmi technikai dolog miatt), és szerencse volt, hogy a vendégek is fotóztak, mert ha nem fotóztak volna, nem lenne fotó a lagzijukról, csak az esküvőről. Vmennyit amúgy visszafizetett a fotós, mert korrekt volt, de attól még a várt képek nem jöttek meg. Egy vérprofinál azért ilyen sokkal kisebb eséllyel történik meg.
Fotóban az átlag 220eFt országosan, videóban olyan 150eFt filmben 250eFt ami az országos átlag. Videó és film között elég nagy a szakadék, szerintem te videósra kaptál ajánlatot, teljesen mindegy, 4k vagy HD, ez a sok órás halálra unod magad típusú sosem nézed meg anyag. A "cinematográfus" nem véletlen kér majd 2x annyit a munkájáért.
Fotóst is fogsz találni 150 alatt, de azokat én az esküvőmre vendégként se engedném be... Ha fontosak az emlékek akkor 200 felett kezdődik.
250-300.000 Ft között reálisnak tűnik.
Mi kb. ugyanezért fizettünk 250.000-t, igaz, 2 éve volt.
Nekünk fontos volt a minőség, jó felvételeket akartunk.
Köszi a válaszokat!
Egy videós és egy külön fotós lenne, tehát 2 ember csak együtt dolgoznak.
Hát 320 000 Ft-ot mondtak.
Szerintem elég jó minőségben dolgoznak. Én igazából onnan indultam, hogy videós nem is kell, és fotósnál is elég a jegyesfotózás, egy-két kép a templomiról meg egy-kettő a polgáriról aztán a lagziba már nem is kell, viszont ez a pár kép legyen tényleg profi.
Aztán rájöttem, hogy lehet bunkóság nem meghívni a lagziba a fotóst, meg rábeszéltek a videósra is, viszont a minőségbőpeg nem szeretnék lejjebb adni, így lett ez. :D
Szóval vicces, de azért majd azoknak akik rábeszéltek, majd mondogatom, hogy milyen drága is a fotós és a videós, csak értsék a célzást. :D
1+1 ember esetén csak klasszik videód lesz, 1 emberrel filmet készíteni esélytelen, ahhoz 2-3 kameraállás kell a megfelelő vágóképek elkészítése miatt. 1 emberes felállás esetén egy dokumentumfilmed lesz, ilyet kb 150-160-ért kapsz, ha ezt levonjuk a teljes összegből akkor kijön, hogy kapsz a videós mellé egy elég gyenge fotóst.
Ha megfogadsz egy tanácsot, költsd az összeget az egyikre és egy szuper végeredményed lesz 2 szar helyett.
Jah azt elfelejtettem írni, hogy a videós 2 kamerával dolgozik, egy fixel meg egy stabilizátorossal.
A videóst félig meddig ismerjük, mert dolgozott már egy rokon esküvőjén, és szerintem nem rossz, bár tény, hogy annyira nem értek hozzá. Lesz egy rövid videó is, ami alá vág zenét meg minden, nem csak a hosszú.
A fotósnak csak néhány képét láttam, de szerintem szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!