Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Húgomat rá akarják beszélni a szülők kényszeríteni egy szar házasságba, és én meg vagyok a "hülye", mert én melegként nem tudhatok semmit?
Szerintetek nem kiakasztó? Az én húgom, és egy katasztrófális kapcsolatban él, na most házasodni akarnak, én meg ellenkezek ezerrel, na anyámnak két nagy érve van, az egyik, hogy végül is neki is max összesen 8-10 szép éve volt a házasságból, tehát szerinte nincs baj azzal, ha egy házasság eleve szar, a másik meg hogy én meleg vagyok, szóval én erről úgyse tudhatok semmit.
Azért megálljunk már, azt csak látom, milyen egy párkapcsolat.
Na meg a kedvencem, amikor ilyenekkel jönnek. Ilyen alapon, akkor a tüdőgyógyász se pofázzon semmmit a cigaretta veszélyeiről és a tüdőrák lehetőségéről, ha csak nem kemény dohányos! Nem? Most ez egy hülye példa, d elényeg h abszurd amit mond sztem.
Most nem ugyan az elvi síkon? Tiszta horror. Nem vagyok házas, de kapcsolatot azért talán még tudok értékelni.
Az ész megáll.
A lényeg:
Ti is belemennétek egy eleve szarban levő kapcsolattal egy házasságba, csak azért, hogy nehogy együedül maradjatok? Ennyire ijesztő a singliség a tuti szarral szemben ???

20:45
jaja, kb ennek ez a vége, és ezt most látja az ember, de hát az a baj h rajtam kívül ez senkit nem érdekel, a húgom meg úgy van vele, hogy rettek az egyedül maradástól, kvázi inkább jobb a biztos xar

Akár meleg vag, akár nem, attól még lehet véleményed, hangoztathatod is mint testvér és csládtag.
Sajnos sokan belemennek egy éppen döglődő kapcsolatból a házasságba /ugyanazzal a személlyel/, mert azt hiszik, egyedül az az üdvözítő megoldás.
Egy jó házasságnál se biztos, hogy nem romlik el, de egy eleve katasztrógális kapcsolattól semmi jót nem lehet várni. Ha a hugod ebbe belemegy, ő fogja meginni a levét.

1.Szerintem a szüleid attól paráznak, hogy a húgod is követi a példádat. Örülnének, ha ő férjhez menne "normálisan", nem?
2. Bárhogy dönt a húgod, a felelősség az övé, és a következményeket (=szar házasság, válás) is ő viseli majd. Ez akkor is igaz, ha úgy dönt, hogy megfogadja a szülei vagy a te véleményedet. Ezt tudatosítani kell a szüleidben is, nem dönthetnek helyette, mindenkinek joga van a saját életéről dönteni. A szüleid szarsága miatt is a hugi szív.
3. Kizárt, hogy ilyen körülmények között férjhez mennék. Pontosabban mentem volna. Szerintem az egyedül maradástól mindenki fél, aki családot szeretne (minél idősebb, annál jobban fél), de meg lehet és kell spórolni egy kudarcot, ami után még jobban félne. A húgodnak kevés az önbizalma, ezért hiszi, hogy másnak nem kellene. A rossz kapcsolat ezt az érzést mindig erősíti, meg a szüleid is erősítik benne. Nem csoda, hogy fél. Itt kéne elindulnod, az önbizalmát erősíteni. Ajánlom Feldmár András írásait.
igen, én ezt mind tudom, csak ennek ellenére mégis tehetetlen az ember, és nem elég tudni meg látni, ha egyszerűen nem érdekli, pedig a lelke mélyén ő maga is tudja, ez a vicc benne, csak még miondig erősebb az, hogy nehogy egyedül maradjon, ettől már beteges félelme van
a másikat meg remélem viccből mondtad csak :)
mi az, hogy követi a példámat ?? XXDD
azért ez nem egy olyan dolog, amit elhatároz és holnaptól követ ...

Igen, de a szüleid valószínűleg ezt nem tudják! Valószínűleg - mint a legtöbb konzervatív és/vagy ezt a "régi-új" világot (a kommunizmus titkolózásának köszönhetően) csak hírből ismerő emberek - úgy gondolják, hogy ez döntés kérdése, nem pedig érzelmeké, géneké, életszemléleté, stb.
Én is nagyon nagyon valószínűnek tartom azt, hogy anyukád úgymond attól retteg, hogy az egyik gyereke már "elcseszte" az életét (az Ő hagyomány- és látszatőrző szemében ez annak számíthat), és azt akarja, hogy legalább az egyik gyereke éljen a nagybetűs könyv szerint: házasság, gyerekek, robotolás, halál.
Mindezt persze befolyásolja, hogy hogyan reagált anyukád a coming out-odra...Ha nem volt kiakadva nagyon, lehet, hogy nem ez a gond. Bár én nem hiszem, hogy valaki, aki így gondolkodik egy házasságról, ilyen maradian, az örülne neki, ha a gyermeke nem követné a maradi életszemléletét..
Anyukádnak egy jó kis Csernus - A nő c. könyv jönne jól. Nagy pofonvágás, de sok okos dolgot ír a megalkuvásról és arról, hogy miért csöppen bele valaki rossz házasságba úgy, hogy már előre érezte a bajt.
Na! Ez a húgodnak is jól jönne! :) Bár még nem olvastam végig, a felénél tartok, de azért ajánlom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!