Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak polgári esküvőnél (2 tanúval) milyen napokon lehet esküdni?
Holnap megyünk bejelentkezni, de már szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.
Sajnos sehol nem találok erről információt.
Tudom, hogy vannak úgynevezett 'ingyenes' napok , és vannak amikért fizetni kell.
Milyen napok ezek? és mennyibe kerül átlagba?
A helyi hivataltól függ. Van, ahol minden hétköznap munkaidőben, de van ahol csak heti 1-2 napon lehet esküdni. Mindenhol kötelesek biztosítani olyan időpontot, amikor ingyenesen lehet esküdni, de nem mindenhol veszik figyelembe a párok egyéni kéréseit. Például van, ahol ingyenesen csak a napot lehet kiválasztani, de az időpontot ők határozzák meg, van ahol csak két tanúval lehet vendégek nélkül, és nem kérhettek extrákat (beszéd, zene, pezsgő, stb.).
Fizetni akkor kell, ha késő délután vagy hétvégén esküdnétek, vagy kihelyezett helyszínen. Illetve az is a hivataltól függ, hogy miért számol fel extra költséget (pl. terembérlet, zene). Ezeknek az árai sem egységesek.
Helytől függ. A mi városunkban csak csütörtökön és csak munkaidőben (mindenkor máskor 20.000 forint, akár hétköznap, akár szombat).
De lehet, hogy más helyen más napon ingyenes
Első vagyok. Nálunk, és ahol én tudom, ott hivatali időben. Tehát akár pénteken délután is.
Hétvégén vagy ünnepnapon bitang kemény 15 ezret felszámolnak, amit előre, csekken kell befizetni. Terem bérlet és hasonló extra költség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!