Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak polgári esküvőnél milyen hamar kell bejelentkezni? Hogy zajlik az egész?
Sziasztok!
Csak polgári esküvőt szeretnénk, 2 tanúval a lehető legegyszerűbb módon.
Semmi felhajtás.
Azt tudom, hogy anyakönyv vezetőnél kell jelezni a szándékot, ilyen esetben sokat kell várni az időpontokra? Vagy úgymond bármikor lehetésges?
Mi ennek a menete?
Elsősorban azokat kérdezném, akik hasonló módon kötöttek házasságot, hogy zajlott az egész? Mennyibe került a teljes költésg? stb?
Köszönöm a válaszokat.
Legalább 30 nappal előre be kell jelentkezni személyesen. A pénteki és hétvégi időpontok hamar betelnek, így erre valószínűleg hónapokat kell várni, de hétköznap még a népszerűbb helyeken is hamar kaphattok.
Hivatali időben ingyenes. Bementek két tanúval, kimondjátok az igent és aláírjátok. Minden más opcionális, és a helytől függ, hogy fizetős-e. Például ha koccintani szeretnétek, akkor van ahol felárért ők biztosítanak pezsgőt, de van ahol nektek kell vinni.
Így annyit költötök rá, amennyit szeretnétek. Ha ruhát vesztek, étterembe mentek, stb., akkor nyilván ennyivel többe kerül.
Önkormányzatonként eltér, hogy mikor lehet csak 2 tanúval házasodni. Ahol mi házasodtunk, ott például csak péntek délután és szombaton egy néhány órás sávban volt rá lehetőség. Viszont, hiába hivatali időn kívül volt, mivel csak ekkor lehetett, semmit nem kellett fizetni. De olyanról is hallottam, ahol csak szombaton lehet 2 tanúval házasodni, és hétvége lévén feláras.
De ha mindegy nektek, hogy mikor, meg esetleg hajlandóak vagytok másik kerületbe/szomszéd településre is menni, akkor jó eséllyel egy-másfél hónap múlva lesz időpont.
A menete is eltérő lehet. Beszéltem telefonon olyan anyakönyvvezetővel, aki azt mondta, tud mondani időpontokat, de be kell menni lefoglalni. Míg ahol végül házasodtunk, ott telefonon le lehetett foglalni, és kb 5 héttel az esküvő előtt kellett bemennünk személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!