Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire furcsa, ha az egyik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire furcsa, ha az egyik oldalról vannak 15-en, a másikról meg 40-en egy esküvőn?

Figyelt kérdés

Nekem nincs akkora családom, meg apám oldaláról nem hívnék meg senkit, a páromnak viszont nagyobb a családja és jobban tartják a kapcsolatot, mert egy faluban laknak. Bár a párom maga nem tartja velük annyira, mert ő nem olyan közösségi ember ahogy én se, de náluk illik meghívni a fél falut. Vitáztunk ezen, de már nem érdekel, nem szólok bele, azt hív meg, akit akar, meg én is akit akarok.

Mennyire furcsa ez? Milyen ültetési forma nézne ki jól, hogy ne tűnjön nagyon fel az aránytalanság?

2020. aug. 25. 22:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Azt viszont nem fogadnám el, hogy a házasság az kell, DE szerződés, papírozás, külön kassza megy."

A papírozás házasság utánról szól, nem a házasság alatt történő dolgokról. Én pl simán eltartom a párom ha akarom, sőt 3-4 gyerek sem kottyanna meg, nah de ne vigye már az általam összetákolt vagyont, mert ő válni akar, azt dón József elszédítette. Ha feláll, akkor asztaltól/ágytól fel kell álni, nem csak az 1iktől. Ehhez baleknak kell születni. Nyilván nem olyankor kell szerződés, amikor egyiknek 20ft-ja van, másiknak 21, hanem ha 5-10-20x-os bevételkülönbség van a felek között, illetve ha házasság elöttről egyik hozott házat, lakást, felfuttatott vállalkozást, pénzt, stb.. a másik meg mondjuk 2 böröndöt, vagy egy zabigyereket. Nagyon nem mind1!

A nászéjszakára összeszedett lóvét én nem bsznám el hülyeségekre, de mondjuk én úgy állok ehhez, hogy amit első házasságomnál kaptunk pénzt (1-2millió ft), annyit 3-4hónap alatt is félreteszem. Ki ki hogyan...

2020. aug. 27. 14:32
 22/26 anonim ***** válasza:

Az elejétől kezdve te személyeskedsz, leszólsz minden nőt, hagyjuk már...

Annyira nem lehetsz nagymenő, ha itt sírsz gyakorin a csúnya rossz nénik miatt. :D

Egyébként meg nem is kell, hogy rám nézz, nem kedvelem a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedőket.

2020. aug. 27. 19:11
 23/26 anonim ***** válasza:

"nem kedvelem a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedőket."

Én sem, szóval szrd tovább a spanyol viaszt, a kérdésekre meg ne adj választ, terelj, ködösíts, vádolj, pont úgy mint a személyiségzavaros betegek.

Csak az a baj, aki ilyen beteg, az nem tudja h ilyen beteg... :/ Mielőbbi gyógyulást kívánok neked.

2020. aug. 28. 08:26
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

21#

Valahol igazad van, de én azt gondolom azt házasság előtt is tudod, ha egy nő a te fizetésed felét, vagy harmadát keresi. Nyilván lehet rendelkezni arról, hogy akkor a házasság alatt szerzett vagyon harmada is illeti meg őt, ha válásra kerül a sor, nem a fele, de a valóságban ez közel sem ilyen egyszerű. Egyrészt normál ember nem kívánja kisemmizni a másikat bármi is történjék. Másrészt a közös gyerek van, rájuk is gondolni kell.

Azt pedig ismétlem: Amit házasság előtt szereztetek, az soha nem lesz közös. Ha te milliárdosként, 2 nagyvállalattal, 1 luxus hajóval, két villával és 5 sport autóval érkezel a házasságba, míg a másik bolti eladóként 2 millió forint megtakarítással, ezekből minden a sajátotok marad válás esetén is, ha csak nem íratjátok egymásra. Igen, ha az egyik milliárdos, a másik meg egy bőrönddel jön, akkor legyen szerződés és ne vigye el a nő a közös évek alatti vagyon felét, ha úgy alakul, de ez azért nem mindennapi helyzet valljuk be.

Egy házasságban arról általában közösen születik döntés, hogy az egyik fél eltartott lesz és arról is, hogy a 4 gyereket 4x2 évig legalább otthon neveli. Ezekután nem fair egy bőrönddel kirakni az eltartott felet, hiszen kettőtök döntése alapján nem tett ő ezekben az években semmit a közös kasszába.

2020. aug. 28. 08:41
 25/26 anonim ***** válasza:
24-es, igazat adok neked sok mindenben, viszont azt tudd, hogy manapság nagyon sok számító nőszemély van, s ahogy írtam ők keresnek "palimadarakat". Nem így nevezik, de még is ez lesz belőle. Válóperes ügyvédem mondta, hogy ha válás van, zömében úgy összevesznek, hogy nem állnak szóba egymással a felek már, s ilyenkor meg ugye már csak azért is visz mindent a nő, mert hát neki ítélnek mindent. A közös gyerek más, abban nincs tapasztalatom, de azt h egy mai kor nőszemélyében te úgy megbízz, hogy megkockáztasd azt h nem bokrosodik meg, szerintem felelőtlenség. Nyilván ha mindenki ugyanúgy 200ft-ot keres (mind1 az összeg), akkor teljesen felesleges a szerződés, mert most 1ik 199-el távozik, másik 201-el az mind1. Sokszor van az egyébként, hogy a férfi halálra dolgozza magát, h otthon minden jó legyen, közben meg a másik oldal keresi az utódot, és a forgatókönyvet már leírtam ehhez. Én ezt tapasztaltam rendeteget, illetve az ügyvédeken keresztül is ezt látom. Lehet ködösíteni, ha szeretsz, akkor nem érdekel az anyagi stb. ez csak a nők által hazudozott manipuláció a jobbélet reményére. Fordítva is bele mennének? Szerintem teljesen jogosan mondaná az ügyvédasszony a kömíves férjének, kössünk szerződést, biztos ami biztos, és ugyanúgy jogosnak tartanám, hisz a szerződés mindenkit véd és házasság utánra vonatkozik. Azt meg gondolom te is érzed, hogy nem azt írtam, most ki fizette a vacsorát ekkora akkor amakkor, és ezt osszuk el, hanem ha mondjuk 1ik fél 5 év házasság alatt felhúzott 3 házat, akkor ne ám már 1,5 házzal távozzon a feleség az új kapcsolatába ha mondjuk még gyereket sem volt képes szülni. S valjuk be, nagyon sok a "nem mosogatok el, mert nem leszek csicska", vagy "nem főzök, mert rendeljünk" háziasszony. Szóval én csak azt mondom, nagyon meg kell nézni kivel házasodik az ember, és azt hogyan teszi és ez már az esküvőn kiderül. Az 1 mérföldkő. Nekem pl: volt feleségem azzal jött, neki 70 vendég, nekem 40, 3 milla volt az esküvő, 1-1et szülöktől, majd h én vagyok a férfi, én fizessem a fennmaradót. Aha, a kastélyt, a tökömtudja milyen szrokat, amiket nem vszínű h a férfi akar, akkor hogy is van ez? Nem azt mondom mindenki ilyen gyökér, de elnézve a női válaszokat itt is, hááát....
2020. aug. 28. 09:03
 26/26 anonim ***** válasza:

21-es vagyok és nő... ;)

Egyébként én nem véletlenül vagyok annak a híve, hogy mindenki "magához illőt keressen". Gondolok itt az életszínvonaltól kezdve az intelligencián át, mindenre. Nekünk biztosan szerencsénk van, mert a férjemmel szinte fillérre pontosan ugyanakkora megtakarítással rendelkeztünk, amikor megismerkedtünk és a fizetésünk is közel hasonló, így nem is kérdés, hogy mindenünk fele-fele. Én nem gondolom, hogy lenne olyan szituáció váláskor, amikor képes lennék szembeköpni a saját értékrendemet és hőzöngve igyekeznék kisemmizni őt. Ez nem válóok kérdése, hanem emberi intelligenciáé.

Viszont azt vallom, hogy igen is előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor egymásra utaltak leszünk. Lehet átmeneti munkanélküliség, vagy ne adj isten baleset, esetleg betegség. A gyermekvállalás is tipikusan egy ilyen helyzet. Én sosem lennék háztartásbeli (a babás időszakot leszámítva), de ez is egy közös döntés. Ha ezen közös döntések és választott, vagy nem választott élethelyzetek után eljutunk a válásig, jogosan nem tartja fairnek egy nő, ha a képébe vágják, hogy "4 évig csak gyereket neveltél, neked nem jár semmi", vagy egy férfi, ha azt mondja az asszony "4 hónapig lábadoztál a baleseted után, neked arra az időszakra nem jár semmi". Ezek már pitiáner vagdalkozások. A közös döntéseink levét közösen igyuk, ha úgy alakul.

Ha már az esküvőt sem sikerül közösen lemenedzselni tervekkel, anyagiakkal, vendégszámmal, mindennel együtt, akkor bele sem szabad kezdeni a házasságosdiba!

Én mindig igyekszem sulykolni, hogy oké a két tanús esküvő és a hatalmas csinnadratta is, de sose veszítsük szem elől a lényeget, az pedig maga a pár, nem a körítés. Különösen a menyák képesek túltolni a szervezést, amikor már elvész a dolgok szépsége, ez tény.

2020. aug. 28. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!