Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire furcsa, ha az egyik oldalról vannak 15-en, a másikról meg 40-en egy esküvőn?
Nekem nincs akkora családom, meg apám oldaláról nem hívnék meg senkit, a páromnak viszont nagyobb a családja és jobban tartják a kapcsolatot, mert egy faluban laknak. Bár a párom maga nem tartja velük annyira, mert ő nem olyan közösségi ember ahogy én se, de náluk illik meghívni a fél falut. Vitáztunk ezen, de már nem érdekel, nem szólok bele, azt hív meg, akit akar, meg én is akit akarok.
Mennyire furcsa ez? Milyen ültetési forma nézne ki jól, hogy ne tűnjön nagyon fel az aránytalanság?
Bocsánat, válaszolva a kérdésre is: Nem furcsa. Nálunk is egyik oldalt sokkal nagyobb a család. Ez legtöbbször így van. Körasztalokkal lehet jól kiküszöbölni ezt a problémát, akkor nem az van, hogy a nagy asztal egyik oldalán 20 fő, a másikon 50, vagy hogy szét kell választani valakiket. Hanem lehetnek kisebb csoportok. Hasonló korú barátok pl. ülhetnek egy asztalnál, attól függetlenül, hogy kinek a meghívottjai.
(11. voltam)
11-es, persze tudjuk a házasságban a pénz közös, amíg a nő úgy akarja. Ismerem a kettős mércét, azért nagyon nem mind1 h nekem 2 vendégem lenne, a másiknak meg 200, azt akkor a 200as vendégkört meg utaztassam is fel mondjuk Pécsről Pestre. Akkor is ezt mondanád, h közösen fizessük, ha te házasság alatt 200ezret autókáznál el saját hobbid miatt, a másik meg 0-át? Jön a veszekedés majd ez miatt, azt életbe lép az első pont:
"házasságban a pénz közös, amíg a nő úgy akarja."
Csak jelzem, hogy a hazai jogszabályok szerint MINDEN, ami házasság előtt szerzett vagyon, az külön vagyon marad örökre. Ami házasság során szerzett vagyon, az közös. Ezt nem a nő, vagy bármelyik fél akarja így, ez törvény.
Egy esküvő pedig kettőnkről szól. Szerintem ha már ezt sem tudjuk anyagilag megoldani, akkor bele se kezdjünk. Nekem van több vendégem, én fizessek többet, de akkor több nászajándékot is fogunk tőlük kapni, ami szintén csak az enyém? Atyagatya. Na egy házasságban így NEM lehet gondolkozni. :)
Tipikus megkeseredett pasi, aki utálja a nőket, mert nem tud nőt szerezni.
Amúgy meg nem ez volt a kérdés, a nyavalygásra másik kategória való.
16-os, De akkor nem kell házasodni. Nekem azzal nem lenne bajom, ha valaki kijelentené, hogy ő soha nem akar elvenni, mert nem kell a papír, attól még ugyanúgy szerethetjük egymást. Azt viszont nem fogadnám el, hogy a házasság az kell, DE szerződés, papírozás, külön kassza megy. Ennek így lóf.sz értelme van. Ha otthon maradok nevelni a babánkat 1-2 évig, akkor majd úgy kell könyörögnöm alamizsnáért? Ha nekem jobban megy, akkor a Bahamákra megyek nyaralni, a másik meg a Balatonra, és majd küldünk egymásnak képeslapot? Ezzel a hozzáállással csak hiteltelenné teszitek a házasságot. Pont ezért van ennyi válás, mert az ilyen gondolkodású emberek is házasodnak, akiknek alapból nem kéne, mert látszik, hogy egy nagy rakat kaka az egész kapcsolat, semmi bizalom, semmi elköteleződés. Ha csak azok kelnének egybe, akik komolyan is gondolják, akkor válás is kevesebb lenne.
Arra amúgy még mindig nem válaszoltál, hogy ha a nagy család összead mondjuk 1000.000 Ft nászajándékpénzt, a te kevés meghívottad meg 100.000-et, akkor az is arányosan oszlik el? A feleség elmehet belőle egyedül nászútra amíg te otthon dekkolsz egyedül, vagy kezelheti külön megtakarításként? Vehet belőle mondjuk egy autót, amit utána kizárólag ő használ, téged nem enged beleülni?
15 vagyok.
A 18-assal maximálisan egyetértek, így nem is ismételném.
Ha nem abból indulok ki, hogy örökkön örökké és nem bánom, ha minden közös, akkor nem házasodom meg.
Ha elválunk (mondjuk azt nem tudom milyen statisztikában találtad meg, hogy 90%-ban a nők kezdeményezik, de ám legyen), akkor a hazai jogszabályok szerint, amid az esküvő előtt volt, az marad is a tiéd, ami utána keletkezett, annak a fele megilleti a házastársadat és ez így fair. Ha ezt valaki nem tudja benyelni azzal sincsen semmi baj, csak akkor ne házasodjon, mert semmi értelme.
Neked pl. ezzel a hozzáállással egyáltalán nem javasolnám!
17-es, otthon a felmenőidet írd le gyökérnek oké? Honnan veszed h nincs senkim? Ki mondta neked h megkeseredett vagyok?
Egyszerűen utálom a magadfajta, azonnal személyeskedő újjal mutogató éhenkórászokat. Ha meg látnál élőben, összepisálnád magad, mert hozzám hasonló kinézetű fickó szerintem rád sem néz. Az ilyen embereket más is utálja rajtam kívül, amelyik azonnal degradálja a másikat mindenféle ismeret nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!