Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Párom elvált, a válást kimondt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom elvált, a válást kimondták! Az exfelesége elhagyta egy másik férfi miatt, elköltözött és azóta együtt élnek!?

Figyelt kérdés
Ilyen okkal fel lehet e bontattni a templomi házasságot? Szeretnénk templomi esküvőt is majd! Illetve hogy mit kel ltenni ilyene setben, kinél kell kérvényezni a templomi házasság fellbontását?
2010. aug. 1. 02:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mit értesz "templomi" alatt. Az egyházi esküvő felbonthatatlansága a római/görög katolikusoknál érvényes. Ott pedig ebben az esetben, amit leírtál, nem lehet érvényteleníttetni. Akkor lehetne csak, ha olyan ok állna fenn, amit a feleség előre nem közölt a házasságkötésük előtt, mert ha közli, akkor nem vette volna el a férje. Ilyen lehet pl, hogy ha házasságban derül ki, hogy ő tulajdonképpen nem akar gyereket soha. Ez, hogy elhagyta a férjét, bűn, de nem érvényteleníti a házasságot, hanem házasságtörésnek minősül. A férjnek egyházilag nem szabad új nőt tartania, új kapcsolatot létesítenie, második egyházi házassága pedig végképp nem lehet. Ezt gondoljátok át.
2010. aug. 1. 03:34
 2/14 anonim ***** válasza:
45%
Sőt, bármilyen igazságtalan,ez a törvény a katolicizmusban, hogy sem a férj, sem a feleség új kapcsolatában született gyermekeket nem keresztelik meg a szülők bűne miatt.
2010. aug. 1. 04:49
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
Le kell fejeztetni a másik sunát, mint VIII. Henrik tette.
2010. aug. 1. 05:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs a katolikus vallásban sem,hogy nem keresztelik meg a gyereket! Minden gyereket megkeresztelnek,azt is akit lányfejjel szül az anyja! Csak egyházilag nem törvényes házasságból született. Ha felnő,akkor nem lehet pap,de egyéb következménye nincs.

Ha katolikus templomban esküdött a párod,akkor nem lehet újra ott templomi esküvő. De pl. a református,vagy evangélikus templomban esküdhettek. Ezt a parókián kell megkérdeznetek.

2010. aug. 1. 06:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
nem lehet pap a szülei miatt?! ez aztán a megbocsátás... hát, ezen meglepődtem, és kiakadtam. még jó, hogy nem vagyok katolikus.
2010. aug. 1. 06:49
 6/14 anonim ***** válasza:

Fel lehet bontani, csak bizonyítani kell. Nekem ezt mondta eskülő előtt a pap. (római katolikus) Olyan esetben is felbontható, ha a pár vmely tagja nemzőképtelen....

De a legbiztosabb, ha bemész egy plébániára és megérdeklődöd

2010. aug. 1. 07:45
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem lehet egyházi esküvőtök, ha katolikus templomban esküdtetek anno. Illetve ha sikerül érvényteleníttetni a házasságot, akkor igen, de az nagyon hosszadalmas, macerás dolog, és még akkor sem biztos, hogy sikerül.

Egyébként BÁRMILYEN szülő gyereke lehet pap. Ez felnőttkori elhatározás, a saját elhatározása, az egyházat nem érdekli, hogy a szülei miről mit gondoltak, vagy mikor mit csináltak, csak az, hogy Ő MAGA mit gondol és miért akar pap lenni. (van olyan pap, akinek a szülei még csak nem is katolikusok, ő felnőttként tért meg és választotta a papi hivatást)

2010. aug. 1. 07:49
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Ilyem alapon nem fogják felbontani...különben is bagoly mondja....a "párod" hogy lehet a "párod",ha még az egyház nem bontotta fel a házasságát?Hm???

Akkor kérhetné úgy is,hogy nem kaptuk meg a pápai feloldozást,mégis barátnőm van....

Egyébként hova fordulhattok?-plébánia,püspökség-a végső szó a Vatikáné.Tehát ha valamelyik fél nem terméketlen,illetve nem tudtok jelentős adományt jutatani,teljesen esélytelen.....

2010. aug. 1. 08:04
 9/14 anonim válasza:
100%

Jézusom... A lányomat meg fogják keresztelni, pedig a férjem elvált és nem érvényteleníttettük az egyházi esküvőjüket.

Ugyanis a püspöktől kezdve mindenhova menni kellene, elő kellett volna szedni az exnejet, beleegyezést íratni vele, és egyébként igenis érvénytelenítenek házasságot. A megcsalás elég jó ok erre.

Mi azért nem mentünk utána, mert nem akartam feltépi a férjem sebeit, plusz az exnejjel való találkozáshoz sem volt kedvem. Az egyházban meg nem hiszek. úgyhogy nekem nem számít.

Isten? Az egy másik kérdés...

2010. aug. 1. 08:21
 10/14 anonim válasza:

utolsó vagyok:

Az kimaradt, hogy oda menjetek, ahol a házasságot kötötték és ott megmondják az eljárás pontos módját. Úgy 1,5 évre készüljetek, ismerek olyanokat, akik végigcsinálták, ennyi idő volt.

2010. aug. 1. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!