Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem akarok templomi esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akarok templomi esküvőt de a párom azzal "zsarol" hogy akkor nem vesz feleségül. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok megkeresztelve. Ráadásul azt is szeretné hogy hittan órákra járjak és első áldozzak meg stb. Nekem nincs se időm, se kedvem ehez, nem vagyok ilyen beállítottságú.

Azt mondta hogy tudtam az elejétől kezdve hogy vallásos és nála a vallásosság a "beugró" és kötelező a templomi esküvő. Nem értem,hogy miért nekem kell engednem mert én is ugyanúgy elmondtam neki hogy nem vagyok vallásos és nem vagyok megkeresztelve sem. Nem szeretném az esküvőn kellemetlenül érezni magam. Számomra ez csak bohóckodás lenne. Képmutatás. Ráadásul ő se jár soha templomba, nem a Biblia meg a 10 parancsolat szerint él. Akkor meg az esküvőnkön miért akar templomba menni? Ti mit tennétek? Teljesen kiábrándultam és már a szakításon gondolkodom. Ti mit tennétek?

2020. máj. 2. 10:20
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
92%

Több szempontból is vérzik a történet.

Egyfelől a párod (bár vallásosnak mondja magát) nincs tisztában két fontos dologgal. Az egyik, hogy nem kötelező neked megkeresztelkedni. A házasság érvényes, ha az egyik fél van csak megkeresztelve. A másik: az egyházjog kimondja, hogy eleve nem érvényes a házasság, ha az egyik fél kényszer alatt áll. Tehát itt egy egyházjogi akadály is felmerül, amennyiben kényszerít. De ezzel tisztában kéne lennie - viszont leírás alapján az látszik, hogy igazából ő sem gyakorolja a hitét, akkor meg tényleg minek egyházi esküvő? Más lenne, ha ő rendszeresen gyakorolná és te ezt tudnád.

2020. máj. 3. 15:58
 42/48 anonim ***** válasza:
87%
Én ebben az esetben szakítanék, és keresnék más kapcsolatot. Ez a fajta ellentétes gondolkozás később is vissza fog ütni, ha esetleg lesz gyereketek, ajjajj, még durvábban is, mint ennél a kérdésnél, hogy templomi vagy nem templomi esküvő. Hidd el, van még olyan férfi, nem is egy, akivel minimum ennyire jól kijönnél.
2020. máj. 3. 17:00
 43/48 anonim ***** válasza:
88%

Én nem hagynám, hogy valaki így viselkedjen velem. Az, hogy a család előtt nem állt ki érted már önmagában emiatt szakítanék. Nem, nem azért mert mindig mindenben neked kell igazat adni, de egy ilyen szituációban le kellett volna állítani a családját.

Nálunk is hasonló a helyzet, a vőlegényem muszlim, mikor osszejottünk, én is és ő is tisztában voltunk egymás hitével, én jóformán ateista vagyok. Én nyitott voltam a vallása felé, sokat olvastam róla, elkezdtem olvasni a Koránt, beszélgettem muszlimokkal, stb. De, ezt nagyon jól tudja, hogy nem fogom felvenni a vallását, márpedig azért mert erőltette, nem fenyegetett vagy ilyesmi, de mindig mondta, hogy szeretné, ha én is muszlima lennék. Ezzel csak azt érte el, hogy se nem olvasom a Koránt, se nem imádkozom vele, szóval eltaszított, hogy tovább tanuljak róla. Ezzel tisztában van, most ott tartunk, hogy elfogadta és tudja, hogy soha nem fogom felvenni a vallását, nem fogok tudni benne hinni, és nem is erőlteti, tudja, hogy elrontotta viszont ennek ellenére feleségül akar venni, de ugye a mecset esküvő kimarad. A szülei nem tudom, hogy mit tudnak vagy mit nem, de nem fognak tudni beleszólni, ha mégis megpróbálják azaz ő problémájuk lesz. Eddig se szóltak bele, az unokájukat is nagyon várták, pedig jól tudták, hogy házasságon kívül születik, de nem viselkednek vele vagy velem másképpen emiatt.

Így is hozzá lehet állni ehhez, de a párod szülei inkább hajaznak egy szektához.

A másik ha nem hiszel a vallásában akkor nem értem, hogy gondolhatja, hogy majd hit nélkül megkeresztelkedsz, így nem is "érvényes" ez az egész. Hit nélkül nem lehet ilyen vagy olyan, ebből látszik, hogy csak a családja miatt, de mennyivel jobb őket átverni ezzel...?

2020. máj. 3. 21:09
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Én össze se jöttem volna vele, ennek tudatában, ha nem tudtam volna akkor ennyi lett volna a kapcsolat és szakítok. Milyen kapcsolat már az ahol az egyik ilyenekkel zsarolja a másikat. Nagyon necc.
2020. máj. 4. 07:04
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
44-es vagyok és ateista.
2020. máj. 4. 07:04
 46/48 anonim ***** válasza:
23%
A moderátorokat kérdezném hogy más vallással (hűde tudnék ám példálózni) szemben is hagynák ezt a hangnemet??? Nem, nem jelentettem egyiket sem mert felesleges mint az 1 napja kiderült
2020. máj. 4. 12:38
 47/48 anonim ***** válasza:
78%
Mi lett azóta?
2020. dec. 10. 01:46
 48/48 anonim ***** válasza:
10%
Remélem megmentetted őt magadtól és szakítottál vele. Ha ennyire nem vagy képes a kedvéért, akkor mi lesz később?! Az életben 30-40 év alatt 1000x nehezebb és rázósabb problémáitok lesznek, mint az, hogy te párszor elmenj hittanórára. Te valami rózsaszín felhős álomvilágban élsz, ahol érted mindent megtesz a herceged, de te semmire sem vagy hajlandó érte, ha az egy kisebb megerőltetéssel is járna, mert te egy hercegnő vagy ám és neked ehhez semmi kedved... Te aztán marha szerelmes vagy és alig vártad, hogy összeházasodjatok (ja nem!).
2022. jún. 29. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!