Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem lesz baja a gyürünek ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem lesz baja a gyürünek ha esküvö elött hordom?

Figyelt kérdés
augusztus 28-án lesz az esküvőm.És már a gyürük is megvannak.Csak nem merem most még hordani mert félek hogy lekopik az arany róla. vagy megsérül
2010. júl. 24. 10:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Esküvő után is ugyanúgy lekophat, nem? Amúgy meg minek hordanád előtte? A gyűrű annak a jele, hogy házas vagy, minek kéne az esküvő előtt hordani? Felpróbálod egyszer, hogy jó-e, aztán vissza a dobozba. Hordhatod majd eleget, ha megházasodsz :)
2010. júl. 24. 10:39
 2/15 anonim ***** válasza:
8%

Cseréld ki gyámántra, az nem kopik és szebb is egy nő kezén, azt még lehet, hogy irigylik is. Egy sima karikagyűrűben mi a pláne?

Nekem nem volt gyűrűm és most sincs, zavarna a zenélésben.

2010. júl. 24. 10:40
 3/15 anonim ***** válasza:
68%
Szia! Én eljegyzésemtől hordtam folyamatosan, aztán esküvő előtt ékszerboltban ékszerésszel kipolíroztattam, és utána csak az esküvőn húztuk fel. Olyan lett mint új korában, csillogott-villogott:)
2010. júl. 24. 10:42
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

Miből van a gyűrűd, műanyagból?

Ha arany, akkor mi kopna el róla?

Ha karikagyűrű, akkor a párod a vásárlás után miért nem húzta fel a bal kezedre?

Házasságkötés után hordod a jobb kézen.

2010. júl. 24. 10:44
 5/15 anonim ***** válasza:
50%
Én már "öreg" vagyok, de az én időmben a karikagyűrűt az eljegyzéstől hordtuk, aztán az esküvő előtt került át a bal kezünkről a jobb kezünkre. A kérdésed szerint nálatok nem volt eljegyzés, pedig ez a menet?! Megkérik a lány szüleitől az lány kezét, aztán jöhet az esküvő. A jegygyűrű aranyból készül, egy életre szól, így nem fog elkopni.
2010. júl. 24. 10:53
 6/15 anonim ***** válasza:
54%
nekem az eljegyzési gyűrűm egy arany szolitergyűrű, egy brillel. a karikagyűrű az más...
2010. júl. 24. 10:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az eljegyzési gyémántgyűrű az amerikai filmek hatására alakult ki. Magyarországon az eljegyzés karikagyűrűvel történt, bal kéz gyűrűsujjára húzták fel. Mellé, ha volt köves, azt ugyanakkor, kísérőgyűrű néven, de ez nem volt kötelező.

A házasságkötéskor a balról a jobb kézre került a karikagyűrű, a kísérő szabadon választható kézen, ujjon.

Sok helyen ez a köves gyűrű nem volt, csak az első gyermek születésekor kapott köves gyűrűt a feleség a férjétől.

2010. júl. 24. 11:13
 8/15 anonim ***** válasza:
54%
Nekem eljegyzésre gyémántgyűrűm volt, az esküvőn pedig karikagyűrűt kaptam.
2010. júl. 24. 11:20
 9/15 anonim ***** válasza:
11:20, ti már az amerikai filmeken szocializálódtatok. A gyémántgyűrű olyan, mint a Valentin nap és a Halloween.
2010. júl. 24. 11:30
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon a karikagyűrűt már az eljegyzéstől kezdve hordta a pár, esetleg a nő kapott mellé kísérőgyűrűt, aztán az esküvő után átkerült a jobb kézre a gyűrű.

Amerikai szokás a nagy gyémánt gyűrű...

2010. júl. 24. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!