Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszú együttélés után házasság váláshoz vezet? (ld kieg! )
:) Gondolom, h melyik kérdésből meritetted..
Szóval én tettem fel azt a kérdést..
Én nem úgy látom, hogy lehetne általánositani. Szerintem függ embertől, meg sok sok midnentől ami van a háttérben. Szerintem mindenképp jobb ha az ember először összeköltözik, és megismeri a párját. Azoknál szerintem hamarabb jön a veszekedés/válás, akik hamar házasodnak meg összeköltöznek..Vagyis szerintem.
Szerintem így ez nem teljesen igaz.
Én úgy félem, hogy pont az okoz galibákat egy kapcsolatban , ha nem éltek együtt , és csak beleugranak a dolgokba.
Viszont az is igaz, hogy létező jelenség ez a "x évig együtt vagyunk már, na jó házasodjunk...". Hát megszokásból senki se házasodjon, csakis mély szeretetből vagy szerelemből. Nem maga az esküvő a lényeg, hanem a házasság. Ettől -jobb esetben- több lesz egy kapcsolat, nem kevesebb...
ma 08:58
Melyik kérdést írtad? :)
Nem láttam, de linkeld be, akkor már meglesem :)
mi 8 év együttélés után házasodtunk össze, semmi nem változott(mármint nem lett rosszabb vagy ilyesmi)
32/N
A 9,40.-nek sok mindenben igaza van. Régen nem a szex volt as döntő egy házasságban,hanem a szeretet,megértés,tolerancia stb.
Ma viszont a nők is kiakarják "élni" magukat,megszokják,hogy cserélgetik a partnereket,nem elég nekik "csak egy" férfi/nő,nem tudnak/akarnak alkalmazkodni egymáshoz,ezért a kapcsolat idővel tönkre megy. Függetlenül attól,hogy házasok vagy sem.
Be kellene látni,hogy a tartós hjázasságban nem az ágy a legfontosabb.
Ez így egyrészt általánosítás, másrészt attól senki nem fog elválni, hogy a házasság előtt sokáig együtt élt a párjával. Ezek a párok nyilván akkor is szétváltak volna, ha nem házasodtak volna össze 1-2 évvel ezelőtt, nem a házasság tehet róla, hogy megromlott a kapcsolatuk.
Előfordul persze, hogy meggondolatlanul házasodnak össze az emberek. És igen, vannak olyan párok, akikre még 5-6 év után is lehet azt mondani, hogy meggondolatlanság lenne összeházasodniuk. Pl. ha mindenki, még ők maguk is látják, hogy nem illenek össze, mégis együtt vannak, mert elvakítja őket a szerelem, esetleg nagyon jó vele a szex stb.
A házasságnak egy párkapcsolatot egy bizonyos felsőbb szintre kellene emelnie, ez lenne a normális. Ezért ha valaki azzal jön, hogy minek az a papír, esetleg már összeházasodtak, és azután "se változott semmi", abból már tudom, hogy ott valami gubanc van. Az ilyen kapcsolatok végződnek általában válással, persze itt is vannak kivéételek, nem minden fekete-fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!