Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egyszerű, szűkkörű esküvő 40...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyszerű, szűkkörű esküvő 40 fővel? Ennyiből kihozható?

Figyelt kérdés

Párommal idén tavasszal, áprilisban vagy májusban, szeretnénk összeházasodni. Mindketten meghitt, romantikus, kis létszámú eseményt terveztünk, de ahogy elkezdtük összeírni a vendéglistát, akkor jöttünk rá, hogy ez nem is olyan egyszerű. Mindkettőnknek elég nagy családja van, szülők, nagyszülők, tesók, az ő párjaik és gyerekeik, így a szűk család a két oldalról összesen kb 30 fő. Ezen felül a közeli barátok, akiket mindenképp ott akarunk látni, az 12 fő párostul. Így a teljes létszám rögtön 40 körül jár.

Amit mindenképp szeretnénk: egy szép étterem nagy kerttel (helyszín ki van nézve), itt lenne a polgári, majd a vacsora, de nem tudjuk eldönteni, hogy utána mi legyen. Nem akarjuk hogy 9 körül mindenki hazamenjen, jó lenne egy kis tánc, de nagy mulatozást nem szeretnénk. Vőfély, menyasszonytánc, játékok, stb. biztos nem lesz. Egy DJ ebben az esetben jó ötlet lenne? Aki persze régebbi és újabb slágereket is tudna leadni.

Ez így működőképes ötlet? Volt valakinek ilyen esküvője?

A másik az anyagi keret: mindenestől maximum 1 milliót tudnánk ráfordítani, ennyi az erre félretett pénzünk. Ez étteremtől már kértünk ajánlatot, 550 ezer lenne 40 főre a végösszeg. Vagyis marad 450 minden másra (fotós, DJ, ruhák, díszítés). Ebből kihozható?

Saját tapasztalatokra is kíváncsi vagyok, előre is köszönöm! :)

2020. jan. 5. 11:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19%

Végül is igaz, csak hát... ezt én személy szerint luxusnak érzem, és pazarlásnak. Akkor már tényleg jobb alapba rakni, ha van felesleges(?) 1 milliónk vagy elmenni egy normálisabb nászútra, a dolog úgyis a két emberről szól, nem a töltelékről.

2020. jan. 5. 18:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezért vagyunk mások. Mi a közös programot vápasztottuk utazás helyett, más célokra is jutott közben lépésenként és azóta is inkább összejárunk barátokkal, mint világ körüli utakra mennénk. Van házunk, családunk, hobbi, megtakarítás, nem hiányzik az az összeg és hiányérzet sincs, mert pont olyan szép lett minden, mint akartuk. Életstílus függő, nekünk ez a fontosabb, talán a kérdező is így gondolkozik.
2020. jan. 5. 18:12
 13/18 anonim válasza:
100%

Mi most tartottuk meg az esküvőnket novemberben, igaz, mi csak 24-en voltunk. Cakli-pakli 250-300 ezerből jöttünk ki..

Volt étterem (leves, többféle tál, üdítők, röviditalok, sörök, kávék, stb. - süteményt családonként hoztak valamit és még így is rengeteg maradt meg), de mondjuk mi nem béreltük az étteremnek semmijét, szimplán csak egy külön részben voltunk, semmit nem számoltak fel ezért.. az étterem volt 130 ezer+20ezer borravaló a pincéreknek. Párom a bátyámtól megörökölt egy öltönyt, szóval azt neki nem kellett vennünk/bérelnünk, az én ruhám bérlése volt 50 ezer. Sminkemet, fodrászomat, fotóst a barátnőm/tanúm fizette.. A gyűrűk voltak 20 ezerbe, ezenkívül kb. a meghívókra, pár díszre költöttünk még (bár ezt nem vittük túlzásba) meg este nem volt semmi lagzi, csak kocsmáztunk, természetesen családostól, azt is mi fizettük. Nálunk az após is, illetve a sógorom is vőfély, szóval abból nem volt hiány nálunk, de mi kikötöttük, hogy nem szeretnénk felhajtást, egy pár játékot játszhatunk, de ne essenek túlzásba. De mi viszonylag tényleg lightosabb esküvőt tartottunk.

20/L

2020. jan. 5. 21:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem belefér! Mi 70fovel kijottunk 1milliobol!
2020. jan. 5. 22:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Hááááát... DJ-vel, fotóssal szerintem necces. Persze azért meg lehet próbálni, mert lehet, hogy szűkösen, de ki lehet hozni - akkor, ha nem feltétlenül kell mindenből a legjobb. Ha egy ilyen nagyon egyszerű, nem haboshabos-hosszúuszályos-10rétegű ruhát akarsz, varrónőnél viszonylag olcsón kijön. Ha az étterem alapból szép, elég egy-egy váza virág dekornak. Fotós necces még, abból is lehet spórolni, de kérdés, megéri-e, elég minőségiek lesznek-e a képek. DJ úgyszintén. Én ezek közül inkább a DJ-n spórolnék, és magnóról vagy gépről játszanám a zenét.
2020. jan. 5. 22:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Minden attól függ, hogy mire van igényetek és milyen lehetőségek vannak a környéketeken. Mi a ruhákat (menyasszonyi, menyecske, párom cuccai, cipők) megúsztuk kb. 150 ezerből. A Dj 140 volt nálunk, de részéről mindegy lett volna mekkora bulira jön, rendelkezésre állási idő alapján mondott árat.

A dekor szerintem akkor a legolcsóbb, ha megtudjátok csinálni magatoknak. Szerencsés, ha van rá lehetőség a helyszínen. Nekünk nem volt és borzasztó összeget kértek érte, inkább le sem írom. :D Nekem ez volt a legfájóbb költség sajnos, aláírom. Annak ellenére, hogy minden gyönyörű volt, a mai napig összeszorul a szívem az árától...

A gyűrűket nem írtad. Az egyszerű karika arany pár megúszható kb. egy 100-asból. Ha már köveket szeretnél bele, vésést, cicomát, akkor simán lehet 150-200 ezer körül számolni. Ennél volt lélektani határunk (nagyon max 250 ezer, de jó lenne, ha 200-ba beleférne), de nem akartunk spórolni rajta, hisz jobb esetben egész életünkben hordani fogjuk. Egész pontos elképzelésünk volt, végül 190 ezer forintért kaptuk meg.

Videóra nem volt igényünk, fotósból viszont mindenképpen jót akartunk választani, hiszen ezeket a képeket nézegetik majd még az unokáink is. 200 alatt nem igazán kaptunk ajánlatot. Vagy akitől igen, annak a stílusa nem igazán tetszett, így erre végül 250 ezret költöttünk. Vagyis a mi igényeinkkel nem jöttünk volna ki 450 ezerből, de szűkösen talán ki lehet hozni megalkuvásokkal (saját dekor, olcsó fotós, használt ruha, stb.).

2020. jan. 6. 10:26
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ és a részletes leírásokat! :) Lehet egy kicsit tényleg szűkös lesz a keret, de igyekszünk a legjobbat kihozni belőle. Persze egy kicsivel több belefér, de nem akarunk nagyon felélőni. Nincsenek egyébként nagy elvárásaink, a fenn leírtakból a DJ és a fotós, amit fontosnak tartunk, a DJ-re olyan 100-at gondoltunk, a fotósra 150-et. A ruha szerintem olcsón ki fog jönni, nem akarok nagy, habos ruhát, sose tetszettek, egy szép, fehér, hosszú estélyit szeretnék. 50 ezer körül már láttam az elképzeléseimnek megfelelőt. Remélhetőleg a párom is tud öltönyt szerezni 50 ezer ft körül. Gyűrűnk már szerencsére van. :) A dekort remélem meg tudjuk csinálni magunk, így csak a virágok maradtak. Hátha szerencsénk lesz. :)
2020. jan. 6. 11:26
 18/18 anonim ***** válasza:
Simán kifogtok így jönni belőle!
2020. jan. 6. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!