Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egyszerű, szűkkörű esküvő 40...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyszerű, szűkkörű esküvő 40 fővel? Ennyiből kihozható?

Figyelt kérdés

Párommal idén tavasszal, áprilisban vagy májusban, szeretnénk összeházasodni. Mindketten meghitt, romantikus, kis létszámú eseményt terveztünk, de ahogy elkezdtük összeírni a vendéglistát, akkor jöttünk rá, hogy ez nem is olyan egyszerű. Mindkettőnknek elég nagy családja van, szülők, nagyszülők, tesók, az ő párjaik és gyerekeik, így a szűk család a két oldalról összesen kb 30 fő. Ezen felül a közeli barátok, akiket mindenképp ott akarunk látni, az 12 fő párostul. Így a teljes létszám rögtön 40 körül jár.

Amit mindenképp szeretnénk: egy szép étterem nagy kerttel (helyszín ki van nézve), itt lenne a polgári, majd a vacsora, de nem tudjuk eldönteni, hogy utána mi legyen. Nem akarjuk hogy 9 körül mindenki hazamenjen, jó lenne egy kis tánc, de nagy mulatozást nem szeretnénk. Vőfély, menyasszonytánc, játékok, stb. biztos nem lesz. Egy DJ ebben az esetben jó ötlet lenne? Aki persze régebbi és újabb slágereket is tudna leadni.

Ez így működőképes ötlet? Volt valakinek ilyen esküvője?

A másik az anyagi keret: mindenestől maximum 1 milliót tudnánk ráfordítani, ennyi az erre félretett pénzünk. Ez étteremtől már kértünk ajánlatot, 550 ezer lenne 40 főre a végösszeg. Vagyis marad 450 minden másra (fotós, DJ, ruhák, díszítés). Ebből kihozható?

Saját tapasztalatokra is kíváncsi vagyok, előre is köszönöm! :)

2020. jan. 5. 11:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
9%
nekem nincs 1 millióm, vettem egyedülállóként 13 m-ért egy kis lakást és még 8 millió hitel van rajta. Barátnőm úgysem lesz, ha lenne akkor sem lenne esküvő, nem lenne fölös 1 millióm.
2020. jan. 5. 12:01
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
1es nem ez volt a kérdés! Szerintem nem fér bele
2020. jan. 5. 12:06
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát... persze kérdés mik az igények, szerintem se fér bele.

Persze olcsót olcsóbbat mindig lehet találni és bele szorítani de kerdés az jó e.

2020. jan. 5. 12:25
 4/18 anonim ***** válasza:
92%
Az étterem árából gondolom, hogy vidékről van szó (nekünk tavaly Budapesten 14 főre 231 ezer volt). Ha 550-ből kijön az étterem, a többi akár beleférhet 450-be, csak szét kell nézni. Az én ruhám pl 20 ezer forint volt, igaz, egy szimpla alkalmiruha üzletben vettem. A dekorációt meg ekkora esküvőnél sokan maguk oldják meg, azon is csomót spórolva.
2020. jan. 5. 12:47
 5/18 anonim ***** válasza:
23%

Piknik alapon kell ezt megtartani, minden vendég dobjon be egy kis lóvét, összejön a pénz a dologra. Vagy...? Megint csak potyázni megy az a 40 karakter? Diszgászting.

450 ezer szerintem egy "kicsit" sok egy nap elszórni, pláne a sok potyásra, akiket nem te érdekelsz, hanem az ingyen Sorpóni ászok meg az ingyen birkapörkölt. Na, ezekre szórnák el 450 ezret, aminek lenne SOKKAL jobb helye is?

2020. jan. 5. 12:57
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem 450ből ki kell jönnie. Nekünk összeségében a helyszínen felüli költségeink (ruhabérlés, a párom öltönye, dekor, ceremóniamester, fotós-videós, DJ, volt csokiszökőkút is) nagyjából 7-800 ezer voltak összeségében, és ez Budapest volt, vagyis vidéken biztosan kijön olcsóbban, főleg ha ezek egy nagy részét nem szeretéd (a legnagyobb kiadás ezek közül a ruhabérlésem volt 230 ezerért meg a ceremóniamester 200-ért).

Amúgy ha az étteremben az italfogyasztás is benne van az árban, akkor valamiféle zenénél (DJ) többet már tényleg nem kell a vendégseregre költenetek, minden más mehet a saját igényeitekre, és azt meg ti döntitek el, hogy miben vagytok hajlandóak kompromisszumot kötni és mi az, amiből semmiképpen sem engedtek. Az biztos igaz, hogy szolgáltatók esetében nem éri meg spórolni, mert a végeredmény bánja, viszont mondjuk 230-ért bérelni ruhát is kicsit felesleges egy napra (én szerencsére megtehettem anyagilag és már az eljegyzés előtt kinéztem az álomruhám, szóval ebből pont nem voltam hajlandó engedni, de azért azt belátom, hogy arra a pár órára, amíg rajtam volt, nem annyira létfontosságú ez a kiadás).

2020. jan. 5. 13:58
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Van egy facebook csoport, ahol használt menyasszonyi ruhákat lehet venni (elég változó az ár, jót is ki lehet fogni) ezen is tudsz spórolni.

A díszítést el tudod intézni magadnak.

Fotósnak kereshetsz pályakezdőt, akik általában kevesebbet kérnek a munkájukért.

450ből ki lehet hozni, ez tőletek függ hogy miből mennyire adtok le.

2020. jan. 5. 15:24
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Az esküvő után a fotó és videó anyag marad meg, a zene még kell a hangulathoz, a menüre viszont kevesen fognak emlékezni. Emiatt mi hasonló nagyságú lagzira vidéken ezeket fizettük 4 éve:

Fotós 130.000 ft

Videó 160.000 ft

DJ 110.000 ft

Kaja 46 főre 700.000 ft

Ruhák (nekem egyszerű varratott, férjemnek öltöny) 100.000 ft

Kültéri polgári esküvő és terem 60.000 ft

Díszítés, virág, saját ültetőkártya, stb. 30.000 ft

A videó és a képek nagyon jól sikerültek, hajnal 5-ig játszott a DJ, táncoltunk és másnap morzsaparti is volt a vacsora maradékaiból. Szerintem ez nem jön ki 1M ft alatt, de megérte.

2020. jan. 5. 17:42
 9/18 anonim ***** válasza:
25%

Megéri eltapsolni egy milliót egy este alatt? Még ha összedobálják a vendégek a menyasszonytáncnál akkor azt mondom rendben, de csak úgy... Pofátlanság a vendégek részéről elvárni a terülj-terülj asztalkámat és a potyát ha nem adnak semmit hozzá. És nem kacat kínai bóvlit, hanem pénzt.

2020. jan. 5. 17:44
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem 2 tanús esküvőt tervez, az úgy gondolja, hogy megéri egy napot arra szánni, hogy megünnepelje a szeretteivel a neki fontos alkalmat. Jó esetben ezt egyszer csinálja az ember életében, így voltunk vele mi is. Ebből az egész napot számunkra fontos emberekkel méltó körülmények közt töltöttük, ettünk, ittunk, buliztunk és megházasodtunk. A család és a barátok egyéb helyzetben is mellettünk voltak/vannak, hosszú évek alatt ők se számolták, mennyi időt és pénzt szántak ránk, ehhez képest ezt a napot elég egyszerűen és olcsón hoztuk ki.

Van, aki ebből inkább kocsit vesz vagy egy ház alaptőkéjébe teszi, miután farmerben aláírta egy csütörtök délután a városházán a házassági anyakönyvi kivonatot. Egyik sem jobb vagy rosszabb, mi így képzeltük el és elégedettek voltunk vele.

A kérdés az volt, mennyiből jön ki egy ilyen kaliberű buli. Ezt leírtam. Aki nem akar lagzit, ne tegye, de ne is azt piszkálja, aki vágyik rá.

2020. jan. 5. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!