Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, titeket zavarna, ha a vőlegényeitek házassági szerződést akarna kötni veletek?
7-8-9#
A szerződésbe a házasság előtti vagyont bele kell írni. Nyilván.
Mert ha házasságban eladják a felek az eltérő értékű ingatlanaikat, hogy vegyenek egy közös nagyobbat, az eladásból befolyt összeg közös.
Később viszont a szerződéssel tudják igazolni, hogy ki mennyi százalékban járult hozzá a közös ház vásárlásába, pedig az, 50/50% ban van a tulajdoni hányadra íratva, valójában meg lehet, hogy anyagilag 20/80%-ban tették bele a pénzüket.
Érdemes mindent beleírni a szerződésbe, amit fontosnak tartunk.
Ez, hogy biztonságot ad "oda-vissza", ez azért így nem igaz szerintem. Nem tudom, miért mondják ezt.
Biztonságot ad a vagyonosabbnak. Aki meztelen fenékkel megy bele a házasságba, annak semmi biztonságot nem ad, legalább nem hülyítse a másik fél ezzel.
Engem zavart volna. Nekem az egész azt sugallja, hogy aki szerződést írat, az nem örökre tervezi a házasságot, hanem csak egy időre. Mert már előtte azon agyal, hogy mi lesz a válás után. Találja már ki, hogy valóban el akar-e köteleződni. És hogy mi a fontosabb: én vagy a pénz.
Nálunk ilyen szóba se került: a kezdetektől közös kasszán vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!