Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » "Kötelező" ajándékot adni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Kötelező" ajándékot adni a násznépnek?

Figyelt kérdés

Pontosabban illik?

Nem vagyunk a "szokások" hívei, és anyagilag sem vagyunk húde elengedve.

Kaptam már textil szalvétát belehimezve a pár nevével, időponttal, kaptam már üvegcsében homokot, képpel (azt se tudom hol van...), hűtőmágnest, ami a hűtőn van (nem gondoltam kitenni, de a párom igen), volt hogy mézet kaptunk, meg nem is tudom miket...

Van ezeknek értelme, ti értékelitek, vagy csak felesleges pénzkidobás?

Mennyit költöttetek ezekre/fő?

2019. nov. 24. 07:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Az ötletes ajándékokat szeretem. Pl. a virághagymákat. Aki szeretné elülteti, aki nem nem. A kis mézet, lekvárt csak azért szeretem kevésbé, mert sajnálom felbontani. De kaptunk már poháralátétet, azokat pl. rendszeresen használjuk és kövirózsát is, amit azóta már átültettem és gondozzuk. Ezeket ötletesnek tartom és kedves gesztusnak. Nincs illik, nem illik szerintem. Egy gesztus, amit vagy úgy érzel, hogy szeretnél megtenni a násznép felé, vagy nem. Egyik sem jó, vagy rossz.

Ha csak a pénz számít, akkor nagyon jó ötleteket nyerni aliexpressről. Számomra pl. tényleg nagy meglepetés volt a virághagyma. Pici fehér szatén zsákban volt 2-3 db, kis cetlivel, hogy köszönik, hogy ott voltunk, a hátulján a virág típussal. A cetlit ők nyomtathatták, a zsákokat fillérekért lehet aliról rendelni, a virághagymák is forintos tételek, szerintem 150 forint/darab és akkor már sokat mondtam.

Mi is kövirózsáztunk egyébként, a rózsákat otthon szüreteltem, anyuval ültettük kis cserepekbe, ebay-ről rendeltem hozzá minden kelléket, nyomdában nyomtattattam a neveket rá. Mindenestől kb. 180 forintból jöttek ki darabonként. Nem a pénzen múlik.

2019. nov. 24. 20:19
 12/16 anonim ***** válasza:
72%

fölöslegesnek érzem, pénzkidobás. Nálunk a sütikből és a tortából szokás csomagolni, mikor valaki már megy, mint "köszönőajándék".

Mást csak úgy tudnék elképzelni a saját esküvőmön, hogy valami ehető, pl. egy szelet csoki a csomagoláson a névvel, ami ültetőkártyaként is funkcionál.

2019. nov. 24. 21:07
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

Egyik ismerős csinálta azt, hogy utólag az esküvői fotókból minden vendégnek összerakott úgy egy albumot, hogy csoportképek, 1-2 a kreatív fotózásból róluk, a maradék pedig az adott vendégről/családról készült fotók. Kis lapozós albumba összeválogatva, és mindenkinek elküldték/odaadták.

Ugye ez X idővel esküvő után, mire a képek elkészültek, de a legkreatívabb és személyre szólóbb ajándék, amit láttam.

2019. nov. 27. 00:34
 14/16 anonim ***** válasza:
72%
Nem, mi sem adtunk. Vendégként kifejezetten utálom. Max az egy szem bonbon, aminek van értelme, mert az legalább meg lehet enni, akinek nem kell azét meg megeszi más. De az összes többi egy porfogó, felesleges kacat, amit illik elvinni aztán rakosgatni össze-vissza, míg végül ki nem lesz hajítva, mert semmire se jó, csak lom. Mindegy mennyire cukkerül kerül rá a neve a párnak emg ilyenek... Ezek max. a nagyinak jók, hogy Csilla és Péter 2014 07 18, bárki más miért akarna ilyeneket kitenni otthon? Meg mikor ezeknek a lomoknak még külön vesznek, vagy hosszú órákkal csinálnak dobozokat meg szütyőket... Istenem, hány esküvő után láttam a takarítást, mikor ezeknek a nagyrészt a többi szeméttel együtt volt összeseperve kupacba a földön... Lehet van egy-egy holdkóros a 100+ fős násznépben, aki minden szart begyűjt, de mi értelme van annyi pénz kidobni azért, hogy egy valaki örüljön, hogy jaaaaj egy újabb gravírozott hűtőmágnes, amire valaki másnak a szerelme van gravírozva...
2020. máj. 25. 16:10
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

"Én szeretem, mert ezzel jelzi a pár, hogy örülnek, hogy eljöttünk meg hogy értékelik azt, hogy fáradoztunk, szépen felöltöztünk, ajándékot csomagoltunk."

Erre még írnék. Szerintem a pár azzal jelzi, hogy örül neked, hogy meghívott aztán megvendégel, a szórakoztatásodra zenészt bérel stb. stb. EZ nem elég?

2020. máj. 25. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Jajj de jó olvasni hogy más is agyfa*zt kap az ilyen felesleges cuccoktól amit évekig pakolgatsz... :D Nekünk most lesz az esküvőnk, megkíméljük ettől a násznépet. Egyrészt felesleges pénzégetés, másrészt én is kivagyok a sok bizbasztól amit évekig pakolgatsz aztán lelkiismeretfurdalással kihajintod :D
2020. jún. 5. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!