Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjuk meg a násznépnek, hogy mi inkább pénzt szeretnénk és nem ajándékot?
Mindenki kérdezgeti, hogy mit szeretnénk ajándékba. De igazából nekünk mindenünk megvan, már 5 éve a saját lakásunkban lakunk, teljesen fel van szerelve. Így nincs szükségünk semmire, de a pénz jól jönne. De szerintem az olyan fura, hogy megkérdezik: Mit szeretnétek nászajándékba? Erre mi: Pénzt!
Hogy kellene ezt finoman tálalni?
Mindenünk megvan, már 5 éve a saját lakásunkban lakunk, teljesen fel van szerelve. Nászútra gyűjtünk, ide és ide szeretnénk utazni ennyi időre, pénzt szeretnénk kérni. Köszönjük.
Mi is ezt mondtuk, senkit nem lepett meg.
Semmi extrát nem kell belőle csinálni. Mi is amikor vittük körbe a meghívókat akkor kérdezték, hogy mit lenne. Mi elmondtuk, hogy nekünk a pénz jobb lenne, mert kell a lakáshoz az önerőbe. Ide szeretnénk tenni. És mindenki megértette. De van egy jobb ötletem. Egy rokon nagyi nagynéni mindig van, elég egynek elmondani ők úgyis egyeztetnek ,hogy ki mennyit adjon és akkor majd kiderül, hogy pénzt adjanak és ne ajándékot vegyenek.
De a másik módszer nálunk bevált, semmi különösebb jelentőséget nem kell tulajdonítani neki, ezen senki sem fog megsértődni. Szerintem, nálunk legalábbis igy ment.
Mi már nem egy olyan esküvői meghívót kaptunk, amin humorosan, versbe szedve közölték ezt velünk, kerestem is egy linket neked, ahol ilyenek vannak:
Hát akkor megpróbáljuk egyszerűen közölni. Kicsit nekem furcs lesz, de majdcsek nem sértődik meg senki.
Egyik válaszolónak üzenem: attól, hogy mindenünk megvan még szeretnénk pl: nászútra menni, amire jelenleg még nincs meg a pénzünk, mert kell az esküvőre, vagy éppen majd szeretnénk gyermeket. A másik a vendégek kérdezték, hogy mit kérünk vagy van-e ajándéklistánk. Nem mi mondtuk, hogy ennyit meg ennyit adjatok.
Köszönöm a válaszokat
Ha valaki IGAZÁN szívből ajándékozni akar, az azt ajándékoz, amire a megajándékozottnak igazán szüksége van. Jelen esetben pénzt.
Soha nem azt kell ajándékozni, amire SZERINTED szüksége van a megajándékozottnak, hanem amire ő vágyik. Az értékét ez adja, nem az, hogy mi a megjelenési formája vagy mekkora összeget ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!