Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy mondjuk meg a násznépnek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjuk meg a násznépnek, hogy mi inkább pénzt szeretnénk és nem ajándékot?

Figyelt kérdés

Mindenki kérdezgeti, hogy mit szeretnénk ajándékba. De igazából nekünk mindenünk megvan, már 5 éve a saját lakásunkban lakunk, teljesen fel van szerelve. Így nincs szükségünk semmire, de a pénz jól jönne. De szerintem az olyan fura, hogy megkérdezik: Mit szeretnétek nászajándékba? Erre mi: Pénzt!

Hogy kellene ezt finoman tálalni?

2010. aug. 9. 12:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%
Közöld velük, hogy az ajándékra szánt pénzt kéritek inkább mert mindenetek megvan. Ez ilyen egyszerű.
2010. aug. 9. 12:16
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
szerintem viccesen versbe szedve a hivatalos meghívóhoz mellékelve. mindenki veszi a lapot, és nincs sértődés. maximum belefoglaljátok, hogy emlékezetes nászutat szeretnétek, ami költséges mulatság.
2010. aug. 9. 12:17
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

Mindenünk megvan, már 5 éve a saját lakásunkban lakunk, teljesen fel van szerelve. Nászútra gyűjtünk, ide és ide szeretnénk utazni ennyi időre, pénzt szeretnénk kérni. Köszönjük.

Mi is ezt mondtuk, senkit nem lepett meg.

2010. aug. 9. 12:17
 4/12 anonim ***** válasza:
15%
Ha mindenetek megvan akkor minek a pénz???Nem azért tart az ember esküvőt hogy kapjon valamit főleg a mai világban hanem azért hogy a boldogságodat elmond minden olyan embernek akit szeretsz.Nálunk lakodalom volt és senkitől nem kértünk semmit hanem jókívánságokat írtak össze kártyákra amiből egy album készült.
2010. aug. 9. 12:18
 5/12 anonim ***** válasza:
49%
Egyszerűen. Csak az elsőnek nehéz megmondani! Utána belejöttök. Tőlünk is, amikor kérdezték, kertelés nélkül megmondtuk, hogy mivel x éve már együtt élünk, szinte mindenünk meg van, tehát a pénznek örülnénk a legjobban. A mai világban szerintem ez már annyira elfogadott, hogy senki nem sértődik meg rajta.
2010. aug. 9. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Semmi extrát nem kell belőle csinálni. Mi is amikor vittük körbe a meghívókat akkor kérdezték, hogy mit lenne. Mi elmondtuk, hogy nekünk a pénz jobb lenne, mert kell a lakáshoz az önerőbe. Ide szeretnénk tenni. És mindenki megértette. De van egy jobb ötletem. Egy rokon nagyi nagynéni mindig van, elég egynek elmondani ők úgyis egyeztetnek ,hogy ki mennyit adjon és akkor majd kiderül, hogy pénzt adjanak és ne ajándékot vegyenek.

De a másik módszer nálunk bevált, semmi különösebb jelentőséget nem kell tulajdonítani neki, ezen senki sem fog megsértődni. Szerintem, nálunk legalábbis igy ment.

2010. aug. 9. 12:19
 7/12 anonim ***** válasza:
49%
12:18-nak. Nem tudom te hogy vagy vele, de én vendégként nem mennék oda üres kézzel. Ha meg van mindenünk, ha nem, ha kérik, ha nem! Viszek ajándékot, ahogy bármilyen más alkalomra is (szülinapi buli, névnapi buli). Engem így neveltek. Ha etetnek, itatnak nem illik ajándék nélkül beállítani. Ha ez történetesen pénz, akkor azt adok.
2010. aug. 9. 12:21
 8/12 anonim válasza:
49%

Mi már nem egy olyan esküvői meghívót kaptunk, amin humorosan, versbe szedve közölték ezt velünk, kerestem is egy linket neked, ahol ilyenek vannak:

[link]

2010. aug. 9. 12:26
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát akkor megpróbáljuk egyszerűen közölni. Kicsit nekem furcs lesz, de majdcsek nem sértődik meg senki.

Egyik válaszolónak üzenem: attól, hogy mindenünk megvan még szeretnénk pl: nászútra menni, amire jelenleg még nincs meg a pénzünk, mert kell az esküvőre, vagy éppen majd szeretnénk gyermeket. A másik a vendégek kérdezték, hogy mit kérünk vagy van-e ajándéklistánk. Nem mi mondtuk, hogy ennyit meg ennyit adjatok.

Köszönöm a válaszokat

2010. aug. 9. 12:30
 10/12 anonim ***** válasza:
49%

Ha valaki IGAZÁN szívből ajándékozni akar, az azt ajándékoz, amire a megajándékozottnak igazán szüksége van. Jelen esetben pénzt.

Soha nem azt kell ajándékozni, amire SZERINTED szüksége van a megajándékozottnak, hanem amire ő vágyik. Az értékét ez adja, nem az, hogy mi a megjelenési formája vagy mekkora összeget ér.

2010. aug. 9. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!