Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes vagyok. Szeretnék esküvőt, de a barátom még nem. Mit tegyek?
Várjál nyugodtan, de soha az életben nem fog elvenni.
Ha akarna, akkor ennél jobb időpont sose lesz.
Majd mindig lesz kifogás. Terhesen ne, kicsi a gyerek, nem elég nagy a gyerek, jön a tesó, most nincs pénz, most autóra kell, Valentín napon inkább, most már minek, ha X éve megvagytok nélküle.
Sajnos mást nem tudsz. Csak várni, hátha...
Erőszakkal nem viheted az anyakönyvvezető elé.
Az esküvővel várj, nincs is más választásod, és ha a párod nem szeretné egyelőre hagyd, ne erőszakold ki.
Viszont azt igen,hogy menjetek be a polgármesteri hivatalba és tegyen teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot.
Nem kötelezheti apasági nyilatkozat lerakására, viszont ebben az esetben megkérdőjelezném a barátod irántad érzett vágyait és jövővel kapcsolatos terveit.
Én sem vagyok házas, nekünk is van gyerekünk, de teljesen természetesnek éreztem azt, hogy felelősséget vállalok a döntésemért és a gyerekemért azzal, hogy nyilatkozatot teszek.
Amúgy ma sem vagyunk házasok, nem is tartunk rá nagyon igényt. A gyereket erősebb gyűrűnek érzem a kapcsolatunkban, mintha lenne fizikailag egy gyűrű az ujjamon. Nagyon jó fékező, vagy inspiráló hatással tud lenni, mert ránézel, és azért kétszer is átgondolsz egy megcsalást, vagy még egy nap semmittevést a kanapén. Legalábbis rám így hat, aztán nyilván elég sokan vannak, akikre nincs hatással, és csinálnak ugyanúgy mindent, vagy tartanak több vasat a tűzben a háttérben, stb.
Természetesen ott van az is, hogy emberek azért nem házasodnak össze, mert ezzel is be van biztosítva a menekülő út, ha netán beáll a baj. Könnyebb válni úgy, hogy jogilag nem kötődsz a másikhoz. De én még mindig úgy gondolom, hogy egy párkapcsolatért, együttélésért akkor is felelősséget kell vállalni, ha az ember házas. Ha akkor nem tud, akkor mitől fog tudni jobban, ha házas lesz.
Szóval szerintem engedd el a házasságot, fókuszáljatok a gyerekre, és hát ja, ismerjétek ki egymást minél hamarabb. Csak ha már gyerek van, akkor kellemetlen azt mondani, hogy bocs, mégse.
*együttélésért akkor is felelősséget kell vállalni, ha az ember NEM házas.
kimaradt egy szó. :)
"Nem kötelezheti apasági nyilatkozat lerakására"
Nem, de a bíróságon lehet ezt rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!