Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Engedélyezhetik e másodjára...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Engedélyezhetik e másodjára is az egyházi esküvőt?

Figyelt kérdés
Összefoglalva: elváltam. Anno én "erőltettem" az egyházi esküvőt mert nekem fontos volt, a volt férjemnek nem. Ő nincs is megkeresztelve, abszolút hitetlen. De rábeszéltem az egyházi esküvőre. Mivel nem volt megkeresztelve püspöki engedélyt kértünk, hogy lehessen egyházi esküvőnk. De azzal engedte meg az egyház, hogy a férjem az esküvő után megkeresztelkedik a katolikus egyház szerint. Az ígéret megvolt, a házasság létrejött. Na mármost azóta eltelt több mint 10 év, és a volt férj azóta sem keresztelkedett meg, nem is érdekelte, hiába mondtam neki. De már nem mondom neki, mert azóta elváltunk (az okokat most nem boncolgatom, de oka volt...). Viszont most együtt vagyok életem szerelmével, és igen, most érzem azt, hogy megtaláltam a másik felemet. Természetesen össze szeretnénk házasodni és egyházi szertartást is szeretnénk (ő is katolikus). Vajon így, hogy nekem már volt egyházi esküvőm, így lehetséges e újra? Annak fényében amit leírtam, én úgy gondolom az első egyházi házasságom nem igazán érvényes....Köszönöm aki érdemben hozzá tud szólni.

2019. nov. 7. 08:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
98%

"és mert a volt férjem ateistaként, nem megkeresztelve, a püspöknek hazudva esküdött meg Isten színe előtt. A szememben ez a házasság érvénytelen."

Azért ne felejtsük ki a történetből, hogy mindez azért történt, mert te erőszakoskodtál a templomi esküvővel. A volt férjed ateista lévén gondolom magasról tesz arra, hogy az egyház és Isten mit gondol róla, de valójában a te lelkeden szárad ez a hazugság, mert te erőltetted rá a férjedre az egészet. Ha rajta múlt volna, gondolom templom és pap közelébe sem mentek az esküvőn.

2019. nov. 7. 14:35
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
Pár hónapja volt a facebookos csoportban valaki, aki a Vatikánnal valahogy el tudta intézni az előző esküvője érvénytelenítését.
2019. nov. 7. 17:00
 23/27 anonim ***** válasza:
87%
Mi az, hogy okod volt a válásra? Megesküdtél rá, hogy történjen bármi, te az ex férjeddel maradsz amíg meg nem hal egyikötök.
2019. nov. 8. 00:46
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Jézus gyere le...😃 ekkora képmutató alakot
2019. nov. 8. 07:37
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Így néznek rád odafentről, ahogy a kérdésedet olvassák: [link]
2019. nov. 8. 07:39
 26/27 anonim ***** válasza:
95%

"Nem váltunk el "egyházilag" mert az egy nagyon hosszadalmas és körülményes procedúra, évekig is elhúzódik."

Az örök életedről van szó, veszed?

"Nincs akkora nagy jelentősége, össze fogunk házasodni így is úgy is."

:-O

Ja, bocsesz, már majdnem azt írtam, hogy jegyes.hu, de hagyd a fenébe, úgyis teszel rá! :D

"Jövő héten van időpontunk az atyához, meglátjuk ő mit mond..."

Katolikus nő létedre csak égetni fogod magad, mint itt is. De csak tessék.

"hallottam már olyat, hogy összeadták másodjára is..."

Kik? A kiket? Mert katolikus papok érvénytelenítési eljárás nélkül nem adtak össze másodjára senkit, akinek katolikus létére korábban volt már katolikus esküvője.

"Nem lehetetlen. Max megyek az egyházmegyei püspökhöz, sógoromnak jó barátja, megkérem, hogy had beszéljek akkor vele."

Ez meg már egyenesen hányinger.

Kösz, hogy beállsz azok sorába, akik lejáratják az egyházat, és azoknak a házasságát degradálják, akik valóban egy életre akarnak párt választani.

2019. nov. 9. 18:00
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Engem ez a kérdés arra a szituációra emlékeztet, amikor apám új felesége, akivel ő évekig csalta anyámat (a nő meg a férjét), fel volt háborodva, hogy nem lehet egyházi esküvőjük. Ugyanis a megcsalt házastársukkal korábban mindkettőjüknek volt már érvényes katolikus esküvője. Igaz, hogy telibe f..ták az egyház tanítását (jó katolikusként magas szinten, művészien hazudozva űzték a házasságtörést) és mellékesen az egyházjog szerint érvényes házasságuk van, dehát miért nem értik meh a gonosz papok, hogy ők megtalálták az igazit! (T.i. a szeretőjük személyében). Az ő Isten színe előtt kötött katolikus esküvőjük szerintük érvénytelen, mert hát nem ő volt életük párja. Ez a hivatkozási alap. Először azt hittem, viccelnek, de valójában se az ő esetükben, sem a tiedben nem tudom ezt hova tenni. Ez valami cinizmus? Hogy fogalmazódik meg benned ennek akár csak a gondolata is katolikusként? Ha tényleg hívő lennél, gondolatban sem fogalmazódna meg benned. De mivel te láthatóan teljesen komolyan gondolod, azt kell mondjam, semmi fogalmad erről és sürgősen vizsgáld felül a hitedet. Az ugye megvan, hogy a katolikus házasság szentség? Nagyon sajnálom, ami veled történt az első házasságodban, bizonyára az atya is sajnálja, akihez mentek, de attól még nem változik az a tény, hogy egyházjogilag házas vagy. És így, természetesen NEM köthetsz érvényes egyházi házasságot mással. Arra inkább nem reagálok, amit a lehetséges kerülőútról írtál, mert ez már tragikomikus. Csak egy icipicit kellene gondolkodni, mielőtt egyházilag esküdünk a nem megfelelő személlyel, ilyesmivel nem viccelődünk. Az egyház törvényei ezt nem poénnak veszik és nem azért van az esküvő, hogy jól mutasson a díszlet a képeken. Javaslok egy alapos beszélgetést, inkább gyónást az atyánál az alkudozás helyett. Ez ugyanis baromi égő.
2019. nov. 9. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!