Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Engedélyezhetik e másodjára is az egyházi esküvőt?
Nem váltunk el "egyházilag" mert az egy nagyon hosszadalmas és körülményes procedúra, évekig is elhúzódik.
Nincs akkora nagy jelentősége, össze fogunk házasodni így is úgy is. Jövő héten van időpontunk az atyához, meglátjuk ő mit mond...
Azért hallottam már olyat, hogy összeadták másodjára is... Nem lehetetlen. Max megyek az egyházmegyei püspökhöz, sógoromnak jó barátja, megkérem, hogy had beszéljek akkor vele.
Azért erőltetem mert így szeretnénk :)
... és mert a volt férjem ateistaként, nem megkeresztelve, a püspöknek hazudva esküdött meg Isten színe előtt. A szememben ez a házasság érvénytelen. És azóta is ateista és nincs megkeresztelve.
Erre hivatkozva fel lehet bontani az egyházi esküvőnket, mert nyomós indok az érvénytelenítésre. De mivel hosszú időbe telik és nem kevés pénzbe, kíváncsi voltam, hogy enélkül lehet e újra templomi házasságot kötni.
Tanulj meg azonban első körben szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy "Köszönöm aki érdemben hozzá tud szólni". Részedről ez nem történt meg, úgyhogy viszont látásra :)
"Tanulj meg azonban első körben szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy "Köszönöm aki érdemben hozzá tud szólni". Részedről ez nem történt meg, úgyhogy viszont látásra :)"
Valódi keresztény hozzászólás!
Az első egyházi esküvő sem jelentett számodra semmit.
A másodikat sem érdemled meg.
Nem kétlem, hogy keresztól tudod vinni, de ezzel az egyház eladja magát egy tál lencséért.
Ezért van az, hogy hiszek Istenben, de az egyházban nem.
Csak akkor, ha megözvegyülsz. Mi legalábbis így tanultuk hittanon. A jelenlegi indokod elég gyenge, hogy a régi férjed ateistaként esküdött. Hah, a legtöbb ember nem azért esküszik templomban, mert annyira vallásos, hanem mert kell nekik a puccparádé.
Neked is annyira kellett, hogy kierőszakoltad az exednél, aztán nézd meg, mi lett a vége. És nem a volt férjedre kéne tolni a felelősséget, hogy jaj, hazudott a püspöknek, hanem magadba nézni, hogy ha ennyire eltérő a felfogásotok ilyen alapvető dolgokban is, mint hit, vallás, minek házasodtok össze, minek erőlteted rá az egyházi esküvőt, minek ígérteted meg vele, hogy majd megkeresztelkedik.
Alapból mi értelme van egy ateistát belekényszeríteni egy ilyenbe, mit gondoltál, majd egyszer csak úgy megtér, mert megígérte a püspöknek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!