Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Engedélyezhetik e másodjára...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Engedélyezhetik e másodjára is az egyházi esküvőt?

Figyelt kérdés
Összefoglalva: elváltam. Anno én "erőltettem" az egyházi esküvőt mert nekem fontos volt, a volt férjemnek nem. Ő nincs is megkeresztelve, abszolút hitetlen. De rábeszéltem az egyházi esküvőre. Mivel nem volt megkeresztelve püspöki engedélyt kértünk, hogy lehessen egyházi esküvőnk. De azzal engedte meg az egyház, hogy a férjem az esküvő után megkeresztelkedik a katolikus egyház szerint. Az ígéret megvolt, a házasság létrejött. Na mármost azóta eltelt több mint 10 év, és a volt férj azóta sem keresztelkedett meg, nem is érdekelte, hiába mondtam neki. De már nem mondom neki, mert azóta elváltunk (az okokat most nem boncolgatom, de oka volt...). Viszont most együtt vagyok életem szerelmével, és igen, most érzem azt, hogy megtaláltam a másik felemet. Természetesen össze szeretnénk házasodni és egyházi szertartást is szeretnénk (ő is katolikus). Vajon így, hogy nekem már volt egyházi esküvőm, így lehetséges e újra? Annak fényében amit leírtam, én úgy gondolom az első egyházi házasságom nem igazán érvényes....Köszönöm aki érdemben hozzá tud szólni.

2019. nov. 7. 08:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
14%
Simán. Fizetsz és rendben lesz. Nálunk is a férjem apja úgy nősült újra, hogy az új pipikének templomi esküvő is kellett, és meg is kapta, pedig a férjem anyját is templomban vette el. Pénzzel az egyház megoldja neked, bármi is a helyzet.
2019. nov. 7. 09:03
 2/27 anonim ***** válasza:
94%
Nincs olyan, hogy nem igazán érvényes. Attól, hogy a volt férjed nem tartotta be amit ígért, a házasság az egyház nevében létrejött. Amúgy elváltatok az egyházon keresztül is? Mert attól, hogy polgárilag elváltatok, az nem jelent automatikus válást az egyház szemében. Külön kérvényezni kell ott is. Ha ez nem történt meg, akkor addig ne is álmodj újabb templomi felhajtásról.
2019. nov. 7. 09:11
 3/27 A kérdező kommentje:

Nem váltunk el "egyházilag" mert az egy nagyon hosszadalmas és körülményes procedúra, évekig is elhúzódik.

Nincs akkora nagy jelentősége, össze fogunk házasodni így is úgy is. Jövő héten van időpontunk az atyához, meglátjuk ő mit mond...

Azért hallottam már olyat, hogy összeadták másodjára is... Nem lehetetlen. Max megyek az egyházmegyei püspökhöz, sógoromnak jó barátja, megkérem, hogy had beszéljek akkor vele.

2019. nov. 7. 09:19
 4/27 anonim válasza:
94%
Tulajdonkeppen minek erolteted ezt az egeszet, ha lathatoan tojsz az egyhaz jatekszabalyaira?
2019. nov. 7. 10:03
 5/27 A kérdező kommentje:

Azért erőltetem mert így szeretnénk :)

... és mert a volt férjem ateistaként, nem megkeresztelve, a püspöknek hazudva esküdött meg Isten színe előtt. A szememben ez a házasság érvénytelen. És azóta is ateista és nincs megkeresztelve.

Erre hivatkozva fel lehet bontani az egyházi esküvőnket, mert nyomós indok az érvénytelenítésre. De mivel hosszú időbe telik és nem kevés pénzbe, kíváncsi voltam, hogy enélkül lehet e újra templomi házasságot kötni.

Tanulj meg azonban első körben szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy "Köszönöm aki érdemben hozzá tud szólni". Részedről ez nem történt meg, úgyhogy viszont látásra :)

2019. nov. 7. 10:09
 6/27 anonim ***** válasza:
55%
Természetesen, mert ez ma már egyáltalán nem jelent semmit. Főleg, ha már egyszer elváltál. Majd elválsz újra. Az egyház pedig lenyeli a dohányt.
2019. nov. 7. 10:11
 7/27 anonim ***** válasza:
94%
Sógor-koma, meg egy adag csúszópénz, mert a templomi esküvő fontos másodjára is. Az eszem megáll.
2019. nov. 7. 10:12
 8/27 qkker1 ***** válasza:
94%

"Tanulj meg azonban első körben szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy "Köszönöm aki érdemben hozzá tud szólni". Részedről ez nem történt meg, úgyhogy viszont látásra :)"

Valódi keresztény hozzászólás!

2019. nov. 7. 10:14
 9/27 anonim ***** válasza:
92%

Az első egyházi esküvő sem jelentett számodra semmit.

A másodikat sem érdemled meg.

Nem kétlem, hogy keresztól tudod vinni, de ezzel az egyház eladja magát egy tál lencséért.

Ezért van az, hogy hiszek Istenben, de az egyházban nem.

2019. nov. 7. 10:15
 10/27 anonim ***** válasza:
93%

Csak akkor, ha megözvegyülsz. Mi legalábbis így tanultuk hittanon. A jelenlegi indokod elég gyenge, hogy a régi férjed ateistaként esküdött. Hah, a legtöbb ember nem azért esküszik templomban, mert annyira vallásos, hanem mert kell nekik a puccparádé.

Neked is annyira kellett, hogy kierőszakoltad az exednél, aztán nézd meg, mi lett a vége. És nem a volt férjedre kéne tolni a felelősséget, hogy jaj, hazudott a püspöknek, hanem magadba nézni, hogy ha ennyire eltérő a felfogásotok ilyen alapvető dolgokban is, mint hit, vallás, minek házasodtok össze, minek erőlteted rá az egyházi esküvőt, minek ígérteted meg vele, hogy majd megkeresztelkedik.

Alapból mi értelme van egy ateistát belekényszeríteni egy ilyenbe, mit gondoltál, majd egyszer csak úgy megtér, mert megígérte a püspöknek? :D

2019. nov. 7. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!