Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt adnátok luxus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt adnátok luxus esküvőre vendégként?

Figyelt kérdés
Közeli rokonunknak lesz az esküvője, egy elég nagy lakodalmat szerveztek meg. Elvileg 30 000/fő a vendéglátás. Mivel ketten megyünk, így 60 000 Ft-ot kellene adnunk plusz az útiköltség és a szállásunk arra az éjszakára, összesen kb 75 ezer lenne. Őszintén, nem szívesen költenénk ennyit egyetlen éjszakára úgy, hogy jelenleg igyekszünk minél jobban spórolni. Szerintetek mennyit illik adni?
2019. okt. 6. 08:08
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne zavarjon, de nem a szex kategóriában van. Felnőtt párkapcsolatok, azon belül Esküvő. Nyilván azért van itt, mert ide való, elvégre esküvő a kérdés.
2019. okt. 6. 10:03
 22/31 anonim ***** válasza:
97%

Fú ez nehéz. Én is úgy szoktam számolni, hogy a vacsi ára plusz adott esetben a szállás, és kicsit felfelé kerekítek, de a 75-öt kicsit sokallom. Bár, az unokatesóm 5 éve házasodott és egyedül 50-et adtam.

A kajára a 30-at nem biztos, hogy kifizetném. A feléből is rendes esküvői vacsorát adnak (idén volt az esküvőm Budapesten, 16500-ért annyi kaja volt, hogy még napokig azt ette a fél rokonság), szóval szerintem 2x20 plusz a szállást adnám. Meg mégiscsak nagynéni.

Amúgy meg, én is mindig rágörcsölök erre, hogy mennyit illik adni, de a saját esküvőnkön nem volt senkivel szemben ilyen elvárásunk, minden pénznek örültünk.

2019. okt. 6. 10:30
 23/31 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a többségnek igaza van: mindenki olyan esküvőt szervezzen, hogy akkor is ki tudja fizetni, ha nem jön vissza a teljes költsége. Ha valakinek nincs pénze, akkor ne csináljon rongyrázós esküvőt. Persze, nyilván illik nászajándékot adni, ami manapság jórészt pénz, nincs is ezzel gond, de azért elvárni, hogy a teljes költséget és esetleg még egy kis pluszt is fizessen az ember, pofátlanság. Nem ti kértétek, hogy ilyen marha drága vacsorát szervírozzanak...
2019. okt. 6. 13:23
 24/31 anonim ***** válasza:
66%

Ahhoz szoktam igazítani az összeget, hogy mennyit engedhetek meg magamnak és mennyire áll közel hozzám a pár.

Az hogy luxusesküvőjük van, az az ő döntésük. Ha olyan helyen van az esküvő, ahol szállást is kell fizetnem (és nem tudom úgy megoldani, hogy eljövök hamarabb és hazajövök), akkor mérlegelnék, hogy ki tudom-e fizetni most. Ha nem, akkor nem mennék.

2019. okt. 6. 17:55
 25/31 anonim ***** válasza:
11%

Ha szeretem őket , mármint a párt, akkor 100.000,- Ft-ot adnék, ha alapvetően semlegesek számomra, akkor kb. 80.000,- Ft-ot. Nem azért megyek esküvőre, hogy lehúzzam épp az ifjú párt.

Azért fordul elő gyakran, hogy vannak olyan párok, akik még annyit se kapnak vissza, amennyi a kiadás, mert itt Magyarországon sok a smucig, ez külföldön nem jellemző.

2019. okt. 9. 10:33
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

25!

Valóban nem. Mont írtam, nálunk-kulfold- nem is szokás pénzt adni, csak ajándékot.

2019. okt. 9. 11:38
 27/31 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó, te hol élsz, Ukrajnában?
2019. okt. 9. 12:48
 28/31 anonim ***** válasza:
18%
Hollandiában. Tudod, Magyarországon kívül minden külföld és nem mindenütt azonosak a szokások.
2019. okt. 9. 12:49
 29/31 A kérdező kommentje:

A meghívóban szerepelt, hogy nászajándékba pénzt adjunk,így természetesen így készülünk. Nem célunk lehúzni a párt, de mi is elég fiatalok vagyunk (24 és 25 évesek) így jelenleg ez egy jelentősebb kiadás nekünk. Az esküvő nagy részét Mamáék fizetik,nekik ez a kiadás semmiképpen nem fog megtérülni.

Mindenképpen megyünk, már vissza kellett jelezni 1 hónapja, bunkóság visszamondani, csak a boríték tartalmában voltam bizonytalan, eredetileg úgy kalkulaltunk, hogy egy ilyen esemény 15,max 20e/fő. (Legalábbis 2 esküvőn voltunk idén azoknal 10,illetve 15 volt)

2019. okt. 9. 13:14
 30/31 Kései Sirató ***** válasza:
13%
Fejenként 35-40.000 Ft-ot adnánk, mert ha csak a kaja árát fizetnénk ki, úgy éreznénk, hogy nem adtunk semmit. A Hollandiában élő honfitársunk nem sok esküvőn járhatott, egyszerűen nem igaz, amit ő leírt.
2019. okt. 9. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!