Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt adnátok luxus esküvőre vendégként?
Fú ez nehéz. Én is úgy szoktam számolni, hogy a vacsi ára plusz adott esetben a szállás, és kicsit felfelé kerekítek, de a 75-öt kicsit sokallom. Bár, az unokatesóm 5 éve házasodott és egyedül 50-et adtam.
A kajára a 30-at nem biztos, hogy kifizetném. A feléből is rendes esküvői vacsorát adnak (idén volt az esküvőm Budapesten, 16500-ért annyi kaja volt, hogy még napokig azt ette a fél rokonság), szóval szerintem 2x20 plusz a szállást adnám. Meg mégiscsak nagynéni.
Amúgy meg, én is mindig rágörcsölök erre, hogy mennyit illik adni, de a saját esküvőnkön nem volt senkivel szemben ilyen elvárásunk, minden pénznek örültünk.
Ahhoz szoktam igazítani az összeget, hogy mennyit engedhetek meg magamnak és mennyire áll közel hozzám a pár.
Az hogy luxusesküvőjük van, az az ő döntésük. Ha olyan helyen van az esküvő, ahol szállást is kell fizetnem (és nem tudom úgy megoldani, hogy eljövök hamarabb és hazajövök), akkor mérlegelnék, hogy ki tudom-e fizetni most. Ha nem, akkor nem mennék.
Ha szeretem őket , mármint a párt, akkor 100.000,- Ft-ot adnék, ha alapvetően semlegesek számomra, akkor kb. 80.000,- Ft-ot. Nem azért megyek esküvőre, hogy lehúzzam épp az ifjú párt.
Azért fordul elő gyakran, hogy vannak olyan párok, akik még annyit se kapnak vissza, amennyi a kiadás, mert itt Magyarországon sok a smucig, ez külföldön nem jellemző.
25!
Valóban nem. Mont írtam, nálunk-kulfold- nem is szokás pénzt adni, csak ajándékot.
A meghívóban szerepelt, hogy nászajándékba pénzt adjunk,így természetesen így készülünk. Nem célunk lehúzni a párt, de mi is elég fiatalok vagyunk (24 és 25 évesek) így jelenleg ez egy jelentősebb kiadás nekünk. Az esküvő nagy részét Mamáék fizetik,nekik ez a kiadás semmiképpen nem fog megtérülni.
Mindenképpen megyünk, már vissza kellett jelezni 1 hónapja, bunkóság visszamondani, csak a boríték tartalmában voltam bizonytalan, eredetileg úgy kalkulaltunk, hogy egy ilyen esemény 15,max 20e/fő. (Legalábbis 2 esküvőn voltunk idén azoknal 10,illetve 15 volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!