Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel kezdjem az esküvöm szervezését? November-december körül lenne!
Le kell foglalnod az időpontot az anyakönyvvezetőnél, bár novemberben már talán nincs olyan roham. Ott a papírmunkákat, adminisztrációt közlik veletek.
Összeírni, kiket akartok meghívni. Lefoglalni az éttermet, néha ott is van ütközés. Megbeszélni a menűt. Mit adnak ők, hány főre, mit lehet vinni.
Aztán a ruhák vásárlása, bérlése, próba, igazítás.
A meghívók megrendelése. Torták megrendelése. Ennyi jut eszembe:)
Hát én mindenképp így csinálnám:
1.Költségvetést csinálnék(vendéglő ára,templomi esküvő ára,polgári esküvő ára,ital árak,étel árak,zene ára,vőfély fogadás ára,díszítések ára-templomban és a vendéglőben)
2.Lefoglalnék egy időpontot a vendéglőben,a papnál,a polgári esküvőhöz,jegyesoktatást megbeszélném a pappal.
3.Leírnám egy lapra,hogy kiket hívok meg.
4.Ülésrendet alakítanék ki.
5.Meghívókat gyártanék,vagy megkérnék valakit,hogy csináljon meghívókat.
6.Megbeszélném valakivel a vendéglő,templom díszítését.
7.Az időpontot újra lefixálnám mindenkivel!
8.Felkeresnék egy cukrászdát,feladnék nekik egy rendelést-szóval elmondod az időpontot,meg a süti mennyiségét.
9.Ha lesz lánybúcsú,akkor megbeszéled a barátnőiddel,hogy hol legyen,és maximum mennyit szánsz rá.
10.Anyakönyvvezetőt(vagy kit) keresel,aki a polgári esküvő lefolyásáért felelős.
11.A lagzis zenészeket megkeresed,lebeszéled velük is az időpontot.
12.Autót szerzel,amiben visznek téged meg a férjedet.
13.Násznagyot keresel magadnak meg a leendő férjednek.
14.Újra átnézel mindent,hogy jól van-e szervezve,megkérdezed az étterem/vendéglő vezetőjét,hogy a kaja hogy legyen(tehát te diktálsz,de rá kell kérdezned,hogy ez így megoldható-e,meg tudatnod kell vele,hogy éjfélbe szeretnél-e svédasztalt,meg persze milyen kaját szeretnél vacsorára)
15.Szétosztod a meghívókat,viszel némi sütit azoknak,akiket a lagziba nem hívtál meg(azoknak is vihetsz,akiket meghívtál,de nekik utólag)
16.Veszel menyasszonyi ruhát,menyecske ruhát,gondoskodsz a férjed ruhájáról.
Ha nem megfelelő a sorrend,azért én kérek elnézést.
Mindehhez szerintem 2-2,5 hónap bőven elég,ha igényesen szervezed,akkor bőven kell ennyi idő..:)
Sok boldogságot!
Ja, és beszélni a fotóssal, mert lehet, hogy arra az időpontra már van meghívása.
Átnézni a virágosnál a csokrok fotóit.
Azért az első szerintem, hogy az anyakönyvvezetővel fixáljátok az időpontot, mert minden ettől függ majd.
Az egyházit nem ismerem, de ha lesz, a pap elmondja a kötelezettségeket.
És attól függ, hogy lesz e kikérés, a szülőktől való búcsúzás.Akkor érdemes flkérni egy ebben járatos személyt, aki levezényli az egész hajcihőt. A miénk szolíd volt: a polgári szertartás előtt volt a fotózás, a szertartás után átmentünk a közeli étterembe. Ők mindent feldíszítettek a különteremben, zene csak halk gépi volt, a násznép 10-kor szétszéledt, a szülők meg elővették a pénztárcát.
De voltam olyanon, ahol délelőttől kezdve meg volt komponálva minden: lányos ház, fiús ház, templom, anyakönyvvezető, busszal szállítás, hangos zenekar, műsor a fogások között, menyasszonytánc, gyertyás éjféli tánc...á, ez észbontó.Át kell gondolni, mit akartok, mennyit bír a pénztárcátok. De sok boldogságot, türelmet!
Köszönöm a segitséget!!!
Ez kemény munka lesz::)lehet h elöbb neki állok...nehogy valami kimaradjon:)
Szia!
Jó ha már most nekiállsz, mi 2 hónap alatt hoztuk össze a miénket, egy rémálom volt:D
Először is ha lesz templomi, menjetek el a paphoz, persze már a fix időponttal:) Vele meg kell beszélni a jegyesoktatást, a gyónást, h akarsz-e misét, engedi-e, hogy a ti virágosotok díszítse a templomot, stb.
Aztán az anyakönyvvezető, időpont egyeztetés, mit szeretnétek, stb.
Aztán az étterem, mi végigjártunk vagy 10 helyet, tudni kell, h hányan férnek el, milyen a mosdó, van-e lehetőséged átöltözni, ezek nagyon fontos dolgok:) Mit vihettek (mi vihettük a bort és a rövid italokat, ezzel is sokat lehet spórolni.) Ki díszít, vihettek-e dekoratőrt, ill. az étterem ragaszkodik-e hozzá (ilyen is van) Menü kiválasztása.
Aztán írd össze kiket akartok meghívni.
Válaszd ki a meghívót, készítsd el, v rendeld meg.
Keress cukrászt, válaszd ki a tortát. Anyagi megfontolásból jobb, ha háznál sütteted ki a sütiket, sokat lehet spórolni. Jah, és ha nem mondod, h esküvői torta, azzal is spórolhatsz, tapasztalat:):)
Frizura kiválasztása, időpontegyeztetés a fodrásszal, kozmetikussal, körmössel.
Ruha kiválaszása, bérlésre időpont egyeztetés, v vásárlás.
Cipő vásárlás.
Köszöntő ajándékok.
Ültetőkártyák.
Koszorúslány ruhák.
Vőfély jó dolog, nagy segítség. (tudok egy nagyon jót!!!!)
El kell dönteni milyen zenét szeretnétek, megfelelő zenekar kiválasztása, ha mulatóst szeretnétek, tudok hozzájuk adni elérhetőséget:D
Tűzijátékot ha szeretnétek, na azt én is vállalok:P
Azt hiszem nagyjából mindent leírtam:)
Sook boldogságot nektek:)
Jézusom mennyi tenni való:)
Köszönöm a segitséget egyedül a felét kihagynám,elfelejteném:)
Szerintem ezekkel kell kezdeni: vőfély-, fotós-, videós-, zenekar- felkérése, vendéglő lefoglalása, Polg. Hiv. Azért kezdeném ezekkel, mert némelyik már 1-1,5 évvel előre le van foglalva, utána persze mindazzal foglalkoznék amiket az előttem szólók leírtak.
(nekünk tavaly volt az esküvőnk és mi így kezdtük. a zenekar és a vőfély már egy évvel előtte annyira le volt foglalva, hogy alig volt szabad hétvégéjük a köv. évre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!