November 1-jén vagy 2-án van halottak napja? (és Halloween mikor van? )
Halloween - október 31., bár Magyarországon nemigen tartják.
Halottak napja - november 1.
A Halloween egy fos ünnep itt Magyarországon, mert nem ide való, semmi közünk nincsen hozzá, ennyi...
nyugodtan lepontozhattok! (énis azt tenném) de nem bírtam ki h ne szóljam le...
November 1.-e Mindenszentek napja,2.-a a halottak napja.De mivel ez munkanap,azért mennek ki a temetőbe már 1.-én.
Hallowent pedig csak az amcsikat utánzó sznobok tartják.Szégyen,hogy a halottakra való emlékezés helyett hülye mulatságokat tartanak.
November 1-je MINDSZENTEK napja, november 2-a pedig halottak napja!!!
A szülinapom van nov. 1-én, ezért amikor szörnyülködve mondják nekem, hogy "úúhh, halottak napján születtél", attól már feláll a szőr a hátamon, hogy ilyen sokan nem tudják helyesen. 30 év alatt meg lehet már unni, higyétek el...
Halloween pedig a mindszentek éjszakáján van.
NEm egészen a kérdéshez tartozik, de halpween nem amerikai szokás, hanem ösi kelta ünnep, aminek nem sok köze van az amerikai "ünnephez" a dátumon kivül.
Az eredeti ünnep nem volt ugyan olyan szomorú hangulatú, mint a kerestztényünnep, mert a kelták hittek a túlvilágban és abban, hogy a halotaik látják öket és ezen a napon visszajön a lelkük a családba. Azért ünnepeltek, mert örültek a meghalt rokonok látogatásának és ezt ki is akarták mutatni.
Az amerikaiak "üzletet" csináltak ebböl is, mint minden szép ünnepböl, az a lényeg, hogy az emberek sok pénzt elköltsenek.
Szerintem éppen ezért különbséget kell tenni az eredeti haloween und az amerikai elferdités között.
Köszike az infot utcsó,ezt jó tudni. Egyébként nekem tetszik az is hogy nem csak a temetőbe kimegyünkről szól az egész.
És itthon nincs belőle üzlet rakatszám veszük a sok műanyag gyertyatartot,mécsest,művirágot(én eltörném a kezét aki ezt kitalálta) és nem csak üzlet ha nem környezetszenezés is.
Halloween: okt. 31.
Mindenszentek napja: nov. 1.
Halottak napja: nov. 2.
Sokan azért keverik a dátumokat, mert a katolikus liturgiában mindenszentek előestéjén (okt. 31-én este)szokás a vacsoraasztalnál teríteni az elhunytaknak, és gyertyát gyújtani hogy a lelkek hazataláljanak. (hasonlóan, mint hogy karácsony dec. 25-én van, de felénk az előestén, 24-én ünneplünk igazából)
Kiegészíthetem a saját verziómmal?
Biztosan ez az általános válasz, de nálunk, a mi falunkban, Békés megyében, a katolikusoknak nov. 1 mindenszentek, de a protestánsoknak nov. 1 halottal napja, nov. 2. meg semmi, mert a szenteket csak a katolikus egyház tiszteli.
A mi hitünk szerint egyedül Illés ment a mennyekbe, a többiek, Máriával együtt a föld alatt várják Jézus második lejövetelét, ígyhát szentek nincsennek, ezért Mindenszenteket sem ünnepelünk.
És a halottainkra november elsején emlékezünk. És semmi gyertya, csak virágok.
Ne is törődj vele, ezen az oldalon a válaszolók fele nem a kérdésre szokott válaszolni, hanem minősít. Negatívan. Ki tudja miért jó neki, lehet, hogy ugyan az a személy.
DE ne pontozz már, le, mert ettől nem lesz kára a kérdezőnek, hogy ezt hozzátettem.Kicsi haszna, de mégiscsak haszna lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!