November 1-jén vagy 2-án van halottak napja? (és Halloween mikor van? )
És az anyák napja, és a nagyon fúúj kommunista nők napja ,nem hatalmas üzlet itthon egyeseknek???! A halloweenben meg nekem kifejezetten tetszik, hogy nem sírnak, hanem inkább ünnepelnek,vidámkodnak! Miért, a mi hitünk szerint sem kéne kifejezetten sajnálni a megboldogultakat, hiszen végre célba értek...
Vagy ez arról árulkodik, hogy a magyar nép tömegesen a másik állomásra fut be rendszerint?! Már elnézést! De ha már úgysincs más választásunk, mint beletörődni a megváltoztathatatlanba, akkor miért keseregjünk, amikor elvileg nekik jobb odaát, mint nekünk itt lenn a földi pokolban...
DE van halottak napja! Mindenszentek nincs, csak nálatok! Mert szentek nem léteznek!
Nem gúnynév! Csak a kátolikusoknál van mindenszentek! Halottak napja meg mindenütt van!Még a nem keresztényeknél is!
És elnézést, ez nem volt válasz, én nem is tudom, csak helyre akartam állítani az igazságot. Bocs!
Ehhez mit szóltok akkor, hogy mindenkinek igaza legyen:
"November 2-án tartja a keresztény egyház a Halottak Napját. Manapság ezen a napon emlékezünk meg azokról a szeretteinkről, akiket elveszítettünk. Nem mindig volt így. 998. óta tartják meg ezt a napot, eredetileg azonban szorosan összefüggött azzal a néphittel, hogy 1000-ben eljön a világvége. Ezért akartak az emberek „kedveskedni” a holt lelkeknek, hogy azok ne haragudjanak az élőkre, legyenek barátságosak."
A Halloween nem csak amerikai ünnep, hanem itt, Angliában is tartják, és ha jól tudom innen is jön.
Viszont Magyarországra tényleg nem illik, nekem ugyan nem lenne baj, ha ünnepelnék, de mégsem olyan, mint egy nemzeti ünnep, vagy Karácsony, stb...
10:48-as...szívemből szóltál!
(Hozzáteszem még, hogy nekem a szülinapom bizony Halottak Napján, november 2-án van.)
A gyertyagyújtás nálunk is szép szokás és nem feltétlenül szomorú (kivéve, ha épp nem régen veszítettünk el valakit, olyankor persze jobban feljön a szomorúság a veszteség miatt), mi is a más városban nyugvó szeretteinkhez is ilyenkor megyünk ki (elsején), és nagyon sok rokonnal, ismerőssel szoktunk így összefutni a temetőben, akikkel más napokon nem igazán találkozunk. Beszélgetünk, gyertyát gyújtunk, krizantémmal, koszorúval díszítjük a sírokat. Nagyon szép ünnep, szerintem is. Ha hétvégére esik és van időnk nem egy napot maradni, akkor még fényképeket is szoktunk nézegetni az ősökről, kiskorunkból.
Ú, mi lett itt... :(
akkor nov. 2, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!