Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mire fizetek egy esküvőn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire fizetek egy esküvőn tanúként?

Figyelt kérdés
Barátnőm most házasodik, felkért, hogy legyek a tanú. Most szombaton lesz, tegnap kiderült, hogy 30 ezret kell fizetnünk a papnak összesen a másik tanúval együtt. A kérdésem az lenne, hogy mire? Erről kapunk számlát, vagy zsebbe működik? Mielőtt bárki félre értene, nem csóróskodni akarok itt, hogy nem fizetem ki, mert természetesen erről szó sincs. Csak érdekel, hogy mire adom ki a pénzt, mert a pap nem volt hajlandó felvilágosítani ez ügyben. Annyit mondott csak, hogy ennyi és kész.

2019. szept. 5. 16:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

A pénz megy a templom fenntartására (villany, víz, gáz, építményadó, szemétdíj, restaurálás), esetleg a díszítésre és a kántornak is.

Ez adomány, amit a párnak kéne állnia, ha már ők házasodnak. Már bocsánat a morbid példáért, de temetésen se a rokonság valamelyik barátja állja a költségeket...

Nálunk pl. ingyenes a templomi esküvő, mert megfelel a szokásos díszítés és mivel gyerekkorunk óta idejárunk, ezért az atya nem fogadott el pénzt. De a szomszéd város műemlék templomában nekünk is fizetnünk kellett volna.

2019. szept. 5. 19:07
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

"Paptol szamlat nem kapsz. Ha nem ad az sem adocsalas"

Hát akkor mi?

2019. szept. 5. 19:07
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Adományként könyvelik el.
2019. szept. 5. 20:14
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
Az adomány az önkéntes, nem?
2019. szept. 5. 20:50
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyítsd, hogy nem önként adtad. A perselypénzről sem kapsz számlát. :-)

Szerintem a kérdezőt meg a másik tanút palimadárnak nézi a párocska és velük akarják kifizettetni a szertartást, csak szépen becsomagolják valami álcába.

Sok esküvőn jártam, sose volt olyan, hogy a tanúnak kellett volna a templom felé bármit is fizetni, tanú lehet egy utcáról behívott idegen is.

2019. szept. 5. 21:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Oké, akkor legalább nem kell beleadnod a menyasszonytáncba és nászajándékba sem kell borítékot adni. Vagy ezt még ezen felül elvárnák?

Egyébként én sem vagyok garasoskodó, de biztos vagyok benne, hogy ezután visszamondtam volna a francba az egészet és kereshetett volna új tanút. Az sem érdekelt volna, ha az életben nem áll velem többet szóba.

Ráadásul mi az, hogy 2 nappal az esküvő előtt benyögi, hogy ti fizetitek. Mi derül ki, a vacsorát is a tanúk állják vagy arra a násznépnek is össze kell dobnia?

2019. szept. 6. 00:10
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez lesz a nászajándékod, meg még a menyecsketáncba dob a párod egy 5öst vagy 10est aztán szevasz.

Amúgy ez tényleg a pofátlanság teteje, hogy veletek fizetteti ki ezt...

Add bele, aztán le van tudva a nászajándék, emiatt ne legyen rossz a szád íze.

Legyen a páré az, amikor rájönnek, hogy elbaszcsizták a lépést, mert ennél gondolom többet kaptak volna, ha nem ilyen sunyik.

2019. szept. 6. 09:28
 18/24 anonim válasza:
100%

Barátnőd helyében nekem leszakadt volna a pofám, mintsemhogy képes legyek egy szívességért még pénzt is kérni. Hallatlan.

Az esküvő után nem terveznek külföldre költözni?

2019. szept. 6. 09:43
 19/24 anonim ***** válasza:
90%
A papoknak nincs számlaadási kötelezettségük. Es nem csalnak adót mert adóbevallási kotelezettseguk sincs. Ettől még adhat számlát de nem kötelező neki. Én ilyenről még nem hallottam.
2019. szept. 6. 09:59
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
A templomi esküvő költségeit fizetteti ki veletek tanúkkal a drága barátnőd. Az atya pedig volt olyan tapintatos, hogy ezt nem közölte veled.
2019. szept. 6. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!