Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire fizetek egy esküvőn tanúként?
A pénz megy a templom fenntartására (villany, víz, gáz, építményadó, szemétdíj, restaurálás), esetleg a díszítésre és a kántornak is.
Ez adomány, amit a párnak kéne állnia, ha már ők házasodnak. Már bocsánat a morbid példáért, de temetésen se a rokonság valamelyik barátja állja a költségeket...
Nálunk pl. ingyenes a templomi esküvő, mert megfelel a szokásos díszítés és mivel gyerekkorunk óta idejárunk, ezért az atya nem fogadott el pénzt. De a szomszéd város műemlék templomában nekünk is fizetnünk kellett volna.
"Paptol szamlat nem kapsz. Ha nem ad az sem adocsalas"
Hát akkor mi?
Bizonyítsd, hogy nem önként adtad. A perselypénzről sem kapsz számlát. :-)
Szerintem a kérdezőt meg a másik tanút palimadárnak nézi a párocska és velük akarják kifizettetni a szertartást, csak szépen becsomagolják valami álcába.
Sok esküvőn jártam, sose volt olyan, hogy a tanúnak kellett volna a templom felé bármit is fizetni, tanú lehet egy utcáról behívott idegen is.
Oké, akkor legalább nem kell beleadnod a menyasszonytáncba és nászajándékba sem kell borítékot adni. Vagy ezt még ezen felül elvárnák?
Egyébként én sem vagyok garasoskodó, de biztos vagyok benne, hogy ezután visszamondtam volna a francba az egészet és kereshetett volna új tanút. Az sem érdekelt volna, ha az életben nem áll velem többet szóba.
Ráadásul mi az, hogy 2 nappal az esküvő előtt benyögi, hogy ti fizetitek. Mi derül ki, a vacsorát is a tanúk állják vagy arra a násznépnek is össze kell dobnia?
Akkor ez lesz a nászajándékod, meg még a menyecsketáncba dob a párod egy 5öst vagy 10est aztán szevasz.
Amúgy ez tényleg a pofátlanság teteje, hogy veletek fizetteti ki ezt...
Add bele, aztán le van tudva a nászajándék, emiatt ne legyen rossz a szád íze.
Legyen a páré az, amikor rájönnek, hogy elbaszcsizták a lépést, mert ennél gondolom többet kaptak volna, ha nem ilyen sunyik.
Barátnőd helyében nekem leszakadt volna a pofám, mintsemhogy képes legyek egy szívességért még pénzt is kérni. Hallatlan.
Az esküvő után nem terveznek külföldre költözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!