Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnő esküvőjére mennyit illik adni nászajándéknak?
Tudom, hogy embere válogatja, stb. De ti mekkora összeget gondoltok elfogadhatónak egy olyan barátnőm esküvőjére, akivel vagyok olyan jóban hogy lánybúcsúra elhívott, viszont nem leszek se koszorúslány se tanú. Illetve ottalvós is lesz a dolog, a szállást ők fizetik, de az csak egy egyszerű kollégium.
Nem nagyon van most rá keret, plusz számolni kell az oda-vissza útra is, de nem szeretnénk illetlenek se lenni. Mi egy olyan 20-25-re gondoltunk. Szerintetek?
Csak ez így nem meghívás, ha elvárják a viszonzást, hanem - nem is tudom, barter csere vagy ilyesmi. Vagy ha úgy van akkor legyen úgy, hogy mindenki vásárol magának ételt - amennyit ő tud. De ezt így elvárni...
Fizessék a gazdagok.
Eddig nem mondtad, hogy falusi esküvő.
Bár részemről mindegy, 20 továbbra is valid.
"Akkor inkább visszamondanám, mert ilyen célra sosem lesz "csak úgy random 25 ezrem"."
Azért nem előtte két héttel tudta meg, hogy meg van hívva.
Ez így igaz, áprilisban kaptam kézhez a meghívót. Ami újdonság volt nekem az az, hogy szállásunk is lesz, illetve akkori kísérőm helyett most más jön, aki nem volt erre felkészülve. De mindegy persze attól teljesen jogos, hogy a kiadásokat illik állni. Bár más kérdéseket olvasgatva azért nem mindenhol ilyen szigorúak az emberek ahogy a válaszokból látom szerencsére
25 ezer szerintem okés. Ha ennyit szántok rá, hát ennyit.
Hasonló szituban (lánybúcsú, barátnő, szimpla vendég, szállás) én szóltam, hogy szálláshoz mi nem ragaszkodunk, mert nem állunk úgy anyagilag - arra építve, hogy úgyis hajnalig tart a klasszik lagzi, utána meg már van vonat haza. Ő meg közölte, hogy hüle vagyok, a szállást ők beletervezték a költségbe. :)
Én készítettem egy kisebb kreatív ajándékot, abba került a pénz - már nem emlékszem, 15 vagy 20 ezer Ft kettőnktől -, plusz a menyasszonytáncnál nem borítékot dobtunk be, hanem vettünk egy nagy marék sorsjegyet, azt dobtuk be jókívánságokkal.
Így látványos volt a dolog, hogy ne maradjunk "szégyenben", de nem léptük túl a betervezett költsègvetést.
"akkori kísérőm helyett most más jön, aki nem volt erre felkészülve"
Magyarán az ő részét is neked kell állni? Akkor nem kell elvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!