Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kezelnétek ezt Ti?
Lehetett volna tapintatosan is válaszolni a menyasszonynak.
Mi úgy voltunk esküvőn, hogy x db üdítő vagy sör vagy bor a keret, a többit a pultnál te veszed önköltségen. De te döntöd el, hogy a háromból mire használod fel a kereted. Ez így elfogadható volt, és meg is értem, hogy csökkenteni akarják ezzel a kiadást.
De azért meg lehet ezt úgy is fogalmazni, hogy ne sértődjön meg senki.
Jó kis sóher hozzáállás! Már előre sajnálom a vőlegényt, hogy egy ilyen libát fogott ki magának.
Mit tennék a helyetekben?
Ha még nem vettem volna meg az ajándékot, ill. pénzt akartam volna ajándékozni, akkor kb. kiszámolnám, mennyi költség lesz ez nekünk és annyival kevesebbet (kisebb értékűt) adnék. Ha ez már megvan, de mondjuk lesz menyasszonytánc, akkor ott dobnék kevesebbet. Szóval valahol mégiscsak az ő pénze múlna rajta.
Le nem mondanám, mert ha minden más passzolni fog, akkor lehet ott jó hangulat. Ill. ha rokonom, akkor sok rokonnal találkozhatnék, beszélgethetnék.
Én nem mennék el.
Rendben van, ha valakinek nem telik rá, de legyenek kedvesek akkor ne nevezzék meghívásnak. Akkor adott egy buli, amire vagy csatlakozom, vagy nem.
"Már előre sajnálom a vőlegényt, hogy egy ilyen libát fogott ki magának."
Vagy inkább fordítva.
A menyasszony normálisabban is mondhatta volna, ha így mondta, ahogy írtad, akkor egy igazi hülye 3,14csa.
A másik meg, hogy nem így "szokás". Hanem úgy, hogy van egy alap, tehát üdítők, sör, valamennyi bor, és egy aperitif (ez utóbbi nem mindenhol). Na szóval, ezeket fizetik ők (ha "keretes" a dolog, ha nem, akkor is). És ezek felett a többi pia fogyasztás önköltséges (pl. martini, meg koktél, meg tömény piák, ilyenek). Az, hogy MINDEN italt a vendégek fizetnek, túlzás, valamit nagyon félreértett a menyasszony a "divatról".
"kell egy külső korlát ahhoz, hogy ne igyák le magukat teljesen,"
A külső korlát az oké. Mondjuk lehet az, hogy tömény pia nincs benne egyszerűen. De hogy egy üveg üdítőt a vacsorához a vendégnek kelljen fizetnie, az azért vicc kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!