Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mar a gyűrű is megvan, most...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mar a gyűrű is megvan, most megis berezeltem. Normális?

Figyelt kérdés

Baratnommel igazából mát megterveztünk az életüket, együtt akarjuk leélni. Megvettem már a gyűrűt, igaz, majd csak ősszel kérem meg a kezét.

Most viszont teljesen rám tört a házasságtól (mint intézmény) való félelem. Az a rengeteg válás, hogy kisemmizik a felek egymást utana. Megkérdőjeleztem, hogy normális vagyok-e, hogy egy ilyen szerződést aláírjak?

Mással is volt ilyen? Kérlek, segítsetek. Köszönöm.

2019. júl. 13. 09:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Együtt leélni egy életet nem csak házasságban lehet.Szerintem ne stresszeld magad,hogy ősszel KELL megkérned a kezét.Akkor add oda neki,amikor lenyugodtál,amikor nincs benned semmi kétség.Szerintem az fontos.

Szerződést aláírni/aláirattatni nem szégyen.Bár az tény,hogy illùziórombolóként tud hatni,mert az a "normális"-ként elfogadott,ha az ember nem is tudja elképzelni,hogy valami félre mehet.

2019. júl. 13. 09:12
 2/15 anonim ***** válasza:
Attol hogy eljegyzed meg nem kell mindjart az eskuvonek lennie. Sokan vannak akiket eljegyeznek aztan meg szetmennek kozben.
2019. júl. 13. 09:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Jag,de mivel ők együtt akarnak életet leélni,így szerintem a barátnő bejelntkezne időpontra is eljegyzés után.Ezért stresszel kérdező.
2019. júl. 13. 09:20
 4/15 anonim ***** válasza:

Rossz a hozzállás. Ha már ilyen kétely bánt, akkor vagy magadban vagy a párodban nem bízol meg. Egyáltalán miért jut eszedbe a válás, mikor még meg sem kérted a kezét? Persze nem azt mondom, hogy figyelembe sem kell venni a lehetőséget, de hogy már most ezen aggódsz, az nem jó.

Ahogy az első írja, nem szégyen egy szerződést aláírni. Főleg, ha az egyik fél sokkal többet ad bele mint a másik. Ezt mindenki, aki nem a másik pénzére hajt, meg fogja érteni. Ennyi, és ezzel be is biztosítottad magad válás esetére.

Remélem sikerül magadban rendet tenni, félelmekkel ne indulj neki egy ilyen hosszú (kó estében életen át tartó) útnak. Sok sikert kívánok!

2019. júl. 13. 09:26
 5/15 anonim ***** válasza:
Mi is úgy tervezzük hogy együtt éljük le viszont én házasság nélkül képzelem ezt az egészet.
2019. júl. 13. 09:39
 6/15 A kérdező kommentje:

Mondta, hogy k házasságon kívül nem szülne gyereket. Tehát emiatt úgymond “kell”, de en is akarnám, igy lenne kerek.

A szerződésről csak igy általánosságban beszeltunk, szerinte illúzióromboló, amivel en is egyetértek, de megis egyre inkább tetszik a gondolat.. csak az meg neki nem hiszem, hogy tetszene

2019. júl. 13. 10:11
 7/15 anonim ***** válasza:
49%

Nem hiszem hogy a házassággal lenne kerek.

Szerintem szükségessebb a szerelem szeretet végig. Mondjuk kinek mi.

Egyébként szerintem is romboló hatású. Viszont közben logikus is. Valahogy gyozd meg érvekkel.

Viszont érveket nem tudok de neten biztos van.

2019. júl. 13. 10:29
 8/15 A kérdező kommentje:
Az igy lenne kerek azt jelenti, minden más megvan. Amiket írtál, az is.
2019. júl. 13. 10:34
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

De nem értem , miért kell egy házasság ahhoz hogy kerek legyen?

Most nem kötekedésként írom, tényleg kíváncsi vagyok a gondolat menetre

2019. júl. 13. 11:18
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én teljes mértkben megértem, hogy miért "kell" a házasság, miért lesz ettől kerek egy család élete, én is ezt vallom.

Egyrészt egy nőnek ez egy hatalmas jelzés a férfi részéről, hogy tényleg vele akarja leélni az életét, és erre hivatalos, jogilag elfogadott esküt is hajlandó tenni. Ez az élettársi kapcsolat egy életen át nekem olyan, mintha bárki bármikor meggondolhatná magát és fordul ki az ajtón (ez megtörténhet házasság esetén is, csak a macera miatt a felek talán átgondokják, hogy menjenek e vagy sem). Persze ez az egyénektől is függ, mert lehet annak a párnak elég ez az általam "lóg a levegőben a kapcsolat" élet, de pl én azt láttam egész életem során, hogy a házasság nagyon jó, egy olyan intézmény, ami nem eltávolítja, hanem megerősíti két ember párkapcsolatát.

Másrészt ha valaki értelmezi a házasság jelentését rádöbben, hogy milyen gyönyörű is, hogy egy számára idegen ember az életét a kiválasztottjával akarja leélni. Szerintem ez egy fantasztikus érzés, megható és hatalmas erő rejlik benne.

Amíg két ember nem hajlandó házasságot kötni, az nekem azt sugallja, hogy nem veszik komolyan egymást, így a családalapításban is folyton az jut eszembe, hogy na, két év és tuti szétmennek. VANNAK ELLENPÉLDÁK! Természetesen nem ez az általános, és ezt a gondolkodásmódot én családi neveltetésemből adódóan hozom. Akinek nem ez volt gyermekkorban a norma, vagy nagyon sok negatív élmény érte, érthető, hogy kerülni akarja, ahol csak tudja a házasságot.

Nagyon kislányosan mesebeli lett az írás, de most csak a pro részét írtam le részemről. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült. :D

2019. júl. 13. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!