Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kell tudni a jegygyűrűről?
A gyűrűsujjon szokták hordani mindkettőt, az "eljegyzési gyűrűt" és a rendes jegygyűrűt is. Bár én csak egyet vennék, leginkább anyagi okokból (tudom, szegény vagyok), meg én vagyok olyan bolond, hogy azt a gyűrűt szeretném viselni és örülnék, ha viselné a feleségem amivel megkértem a kezét, márcsak az eszmei értéke miatt is, mert az a gyűrű nem csak egy gyűrű, hanem "A gyűrű". Tudom, szentimentális (vagy olcsójános vagyok, elfogadom a kritikát), de ez van.
Neked most lesz esküvőd vagy leánykérés lesz nemsokára...?
Minden ilyen szokásnak végtelen kombinációja létezik és el párhuzamosan.
Nekem azt tanította a feleségem ( :P ), hogy
Bal kéz gyűrűs újra megy a jegygyűrű
Ami átkerül a jobb kézre, amikor házasságot köt az ember és a balra megy a karika gyűrű.
Bal kéz a fő, mert közelebb van a szívhez.
De mint mondtam, ez egy verzió csak.
Jegygyűrű: általában fehér arany vagy ezüst egy darab gyémánttal.
Karikagyűrű: valamilyen arany, kövek nélkül.
De ezek aztán végképp alakíthatóak.
Nálunk a jegygyűrű kék központi gyémántot kapott.
A karikagyűrű meg fehér+rozé arany kombináció és az övébe került jópár mini kő is.
Én úgy tanultam (és csináltuk végül). Hogy az általában köves eljegyzési gyűrű megy a bal kéz gyűrűsujjra, a karika pedig az esküvőn a jobb kézre.
Ha valakinél nincs köves gyűrű (nem kötelező elem, sokan a karikával kérik meg a lányt), akkor eljegyzésnél a balra húzzák, aztán házasság kötéskor átkerül a jobbra.
Hogy miért pont ezek az ujjak? Azt szerintem sokan ismerjük, hogy a jegygyűrűt azért a bal kéz ujjára húzzuk, mert az az egyetlen amelyikből közvetlen ér fut a szívbe. A másikat nem tudom bár nagyapám egyszer adott rá egy olyan költői választ, hogy eljegyezni szívből és szerelemből kell, házasodni viszont átgondoltan, hogy az a gyűrű tényleg örökké azt jelentse amit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!