Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit kell tudni a jegygyűrűről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kell tudni a jegygyűrűről?

Figyelt kérdés
Melyik az a gyűrű, amit akkor adnak, mikor megkérik egy nő kezét? Ezt meddig (eskűvő után?) érdemes/illik hordani és melyik ujjon? Az esküvő után felkerült gyűrűt melyik ujjon?

2019. ápr. 2. 22:08
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

A gyűrűsujjon szokták hordani mindkettőt, az "eljegyzési gyűrűt" és a rendes jegygyűrűt is. Bár én csak egyet vennék, leginkább anyagi okokból (tudom, szegény vagyok), meg én vagyok olyan bolond, hogy azt a gyűrűt szeretném viselni és örülnék, ha viselné a feleségem amivel megkértem a kezét, márcsak az eszmei értéke miatt is, mert az a gyűrű nem csak egy gyűrű, hanem "A gyűrű". Tudom, szentimentális (vagy olcsójános vagyok, elfogadom a kritikát), de ez van.

Neked most lesz esküvőd vagy leánykérés lesz nemsokára...?

2019. ápr. 2. 23:54
 2/6 Derwer ***** válasza:
100%

Minden ilyen szokásnak végtelen kombinációja létezik és el párhuzamosan.

Nekem azt tanította a feleségem ( :P ), hogy

Bal kéz gyűrűs újra megy a jegygyűrű

Ami átkerül a jobb kézre, amikor házasságot köt az ember és a balra megy a karika gyűrű.

Bal kéz a fő, mert közelebb van a szívhez.

De mint mondtam, ez egy verzió csak.

Jegygyűrű: általában fehér arany vagy ezüst egy darab gyémánttal.

Karikagyűrű: valamilyen arany, kövek nélkül.

De ezek aztán végképp alakíthatóak.

Nálunk a jegygyűrű kék központi gyémántot kapott.

A karikagyűrű meg fehér+rozé arany kombináció és az övébe került jópár mini kő is.

2019. ápr. 3. 00:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tanultam (és csináltuk végül). Hogy az általában köves eljegyzési gyűrű megy a bal kéz gyűrűsujjra, a karika pedig az esküvőn a jobb kézre.

Ha valakinél nincs köves gyűrű (nem kötelező elem, sokan a karikával kérik meg a lányt), akkor eljegyzésnél a balra húzzák, aztán házasság kötéskor átkerül a jobbra.

Hogy miért pont ezek az ujjak? Azt szerintem sokan ismerjük, hogy a jegygyűrűt azért a bal kéz ujjára húzzuk, mert az az egyetlen amelyikből közvetlen ér fut a szívbe. A másikat nem tudom bár nagyapám egyszer adott rá egy olyan költői választ, hogy eljegyezni szívből és szerelemből kell, házasodni viszont átgondoltan, hogy az a gyűrű tényleg örökké azt jelentse amit.

2019. ápr. 3. 05:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy szokás, hogy a jegygyűrű egy karikagyűrű, ami párban van, tehát mindketten hordják. Eljegyzéstől esküvőig bal kézen, utána esküvőn átkerül jobb kézre. Általában gyűrűsujjon hordják, de amúgy ahova feljön.
2019. ápr. 3. 08:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Köves jeggyűrű bal kéz gyűrűs ujj, majd esküvő után karikagyűrű bal kéz gyűrűs ujj, a köves meg átkerül a jobb kéz gyűrűs ujjra.
2019. ápr. 3. 09:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy tudom,hogy hagyományosan csak karikagyűrű volt a jegygyűrű, mindkét fél a bal kéz gyűrűsujján hordta eljegyzés után, majd esküvő után átkerült a jobb kéz gyűrűsujjára. Magyarországon ált. jobb kézen hordják a házasok a gyűrűjüket, más országokban, pl. angolszász területen a balon. A köves eljegyzési gyűrű, viszonylag újabb szokás, azt hiszem, ez is angolszász kultúrából ered. Ott csak a nő hord gyűrűt az esküvőig, ezt a köves gyűrűt a bal kezén. Esküvő után nem tudom, melyik kéz melyik ujján hordják eredetileg. Mi úgy oldottuk meg, hogy eljegyzéskor kaptam egy köves gyűrűt (több kisebb kővel, mert a hagyományos egy nagy köves gyűrűket nem szeretem és nem is praktikus nekem), ezt a jobb kezem gyűrűsujján hordtam az esküvőig. Közösen megvettük később a sima sárga arany karikagyűrűket, amiket mindketten a bal kezünkön hordtunk az esküvőig (4,5 hónapig voltunk jegyesek). Esküvő után mindketten a jobbon hordjuk, én mindkét gyűrűt a gyűrűsujjamon. Belül a karikát, kívül a köveset. Ennek az az oka, hogy míg a férjem látatlanban tökéletes gyűrűt vett, az én karikám kicsit nagy lett rám (pedig méret után rendeltük), így nagyon lötyögne, a köves megtartja. Szeretem így, nem is akarom már átszabatni a karikát. Szerintem ma már sokféle megoldás van, a gyűrűk anyagára, formájára, színére, arra, hogy ki melyiket és hol hordja. Nem hiszem, hogy kőbe vésett szabályok vannak. Csináljátok úgy, ahogy szeretnétek.
2019. ápr. 10. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!