Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eljegyzés és az esküvő között mennyi időnek "illik" eltelnie? Ha novemberben megkérnek valakit, akkor januárban ideális a lagzi?
A jegyesség elméletileg 1 év. Régen úgy tartották, hogy amelyik évben történt a leánykérés a rá következő évben volt a lagzi, szóval nem azonos évben.
Ha nem éltetek együtt a leánykérés előtt, akkor ne kapkodjátok el, mert lakva ismeri meg az ember a párját.
Nem szokás a téli esküvő. Nem véletlenül az esküvő szezon május-szeptember. Ekkor van a legtöbb esküvő, télen csak az tartja, akinek sürgős, vagy kifejezetten téli esküvőt akar. Ennél még a kora tavaszi (marcius, április) és az őszi (október, november) esküvők is népszerűbbek.
Amúgy 1-2 évet illik jegyben járni a hagyomany szerint. Attól függ, milyen esküvő lesz arra a 10 főre, hogy mennyi idő alatt fogod tudni megszervezni. Mi 30 főre kb. fél év alatt, nem rohanva, de nekünk a lagzis verziótól kicsit eltérve egy lebutítottabb verzió lesz.
Ne törődj a károgókkal. Ha januári esküvőt szeretnél, legyen januárban. Mivel 10 főt akarsz elhívni, gondolom azokról az emberekről van szó, akikkel szeretitek egymást, és mindenki ott szeretne veled lenni. 2 hónappal előbb szólni bőven elég ilyen esetben.
Azt meg hagyjuk már, hogy "az házasodik januárban, akinek sürgős". Ja persze, azért egyre több házasságon kívüli gyerek az országban :D biztos érdekli őket a gyors esküvő :D és mivel rosszindulatú emberekkel is tele van minden, egy májusi, júniusi stb. esküvőre is kijelentik, hogy "biztos azért veszi el, mert az ara terhes". Ilyenek az emberek, le kell sz.rni.
Én mondjuk inkább házasodnék januárban, mint júliusban, mert gyűlölöm a kánikulát. A telet viszont szeretem.
Ettől függetlenül sosem voltam még téli esküvőn, hanem csak június-július-augusztus.
Egyébként szerintem nincs gond azzal, hogy novemberben eljegyzés, januárban esküvő. Ha 2-3 év is eltelt és az eljegyzés után nincs még esküvő az egy kicsit fura, mert akkor minek volt eljegyzés? De mindenkinek a maga dolga...
Nekem januárban volt az esküvőm :) Kb ugyanilyen kis 10 fős, semmi extra. Igazán nem volt sürgős sem, hiszen 10 év után házasodtunk és már a gyerekeink is megvoltak.
Kb novemberben bedobta, hogy házasodjunk. Elvileg dec.31-én szerettük volna, de a hivatal akkor már nem dolgozott, szóval áttoltuk januárra és egyszerűen böktünk egy napot a naptárba.
Kérdező azt kalkuláld bele, hogy 30 napos türelmi idő van, szóval ha így szeretnéd akkor kb a lánykérés utáni napon jelentkezzetek be :)
Amikor akarjátok.
Személy szerint én örülnék januári lagzinak (hiába nem szokás), mert a január olyan szürke, unalmas, hosszú. Elhalványulnak az ünnepek fényei, de a tavasz még messze van - és jó lenne ezt az időszakot feldobni esküvővel, amit szintén lehet várni, lehet rá készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!