Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy került szóba nálatok az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy került szóba nálatok az esküvő?

Figyelt kérdés

Mi 1 éve vagyunk együtt, 5 hónapja együtt élünk.

Szoktunk beszélni házasságról, közös házról, gyerekekről, mindketten úgy vagyunk hogy 2 vagy 3 legyen, fiúk, lányok vegyesen lenne jó, ilyesmik.

A párom az a tipus, akit noszogatni kell, magától ritkán indul meg, csak ha a körülmények rákényszerítik.

Sóval kb magától az életben nem fog megkérni, de nem tudom hogy hogyan milyen körítéssel kellene tálalni, hogy én azért 2 éven belül hozzá mennék, és szeretnék szülni is hamarosan, nem 40 évesen az elsőt.

Hasonló helyzetben mit tennétek?

32 N

2019. máj. 10. 10:48
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha beszéltek róla, akkor mit mond? Mi az, hogy nem kérne meg magától? Biztos? Mivel nem tinik vagytok azért beszéljétek meg, hogy akkor legyen pl jövőre esküvő és kész
2019. máj. 10. 10:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy szívesen vennédy hogyha eljegyezne rövidesen
2019. máj. 10. 11:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Ha beszélünk róla, egyértelműnek tűnik, hogy egyeznekk a terveink.

Teljesen biztos nem lehetek benne, de nem szeretném kivárni azt a 6-8-10 évet, mire biztos lesz, hogy magától sosem fog lépni :)

Én is azt tervezem ,hogy kerek - perec a tudtára adom, miféle terveim vannak, a körítéssel vannak gondjaim.. Ezt lehet csak úgy, hogy akkor légyszíves még idén kérj meg, jövőre esküvő, aztán baba. Jó? :)

Bár a legcélravezetőbb nyilván ez lenne, mégis az érdekelne, hogy egy ilyen témával ki, hogyan tudja előhozakodni mondjuk a saját párjával kapcsolatban, hátha sikerül valamit kihoznom belőle :)

2019. máj. 10. 12:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Megkért magától. Neki feltétel volt, hogy éljünk előtte együtt, így úgy mond várható volt, hogy ha az összecuccolás működik, akkor megkér. Fél év után megkért, rá 1,5 évre esküvő.
2019. máj. 10. 12:35
 5/10 Derwer ***** válasza:
81%

Nekem elég korán elkezdett duruzsolni a fülembe a feleségem...

Beszéltünk arról, hogy mikor tartom általában arra éretnek a kapcsolatot, hogy megkérjem valakinek a kezét. Mondtam, hogy 2-3év. (Ez nála, automatikusan (max) 2 évet jelentett persze, nálam meg inkább 3at mint kettőt. )

Egy idő után zavaró volt, így párszor erősen lecsaptam a témát, márcsak a külföldre költözés miatt is. Akkor - szerencsére - vissza is vett. (önmagában le is tett róla, mert amúgy mimóza lelkű)

Egyébként tartottam magamat az eredetihez, 27hónaposan jegyeztem el.

Szerintem egyszer vagy kétszer (tehát max kétszer) érdemes, leülni erről általában beszélni és akkor tudni fogod a viszonyítási pontot. Utána viszont ne nyaggasd, mi, pasik, általában eléggé érzékenyek vagyun kerre a témára, finoman szólva nem jó, ha picit is kényszerítve vagyunk ebben.

30F

2019. máj. 10. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Csak kíváncsiságból:Miért akarsz hozzámenni? Miből gondolod,hogy alapozhatsz egy családot valakire, akit bármiben is noszogatni kell? Nem azt állítom, hogy te személy szerint ne lehetnél boldog vele, nyilván az vagy, ha vele akarod leélni az életedet, ami nagyon jó. Viszont mindig is érdekelt, hogy azok a nők, akiknek ilyen típusú párja van, honnan tudják, hogy ez működni fog, mi győzi meg őket, hogy merjenek benne bízni? Szóval ezt sose értettem, gondoltam, itt az alkalom rákérdezni. Nálunk az esküvő úgy került szóba, hogy a férjem egy nap hazaállított egy csokor rózsával meg a gyűrűvel, és megkérdezte, lennék-e a felesége. Majd kinéztünk egy napot és eldöntöttük, hogy akkor házasodunk. Azt már az ismerkedéskor tudtuk egymásról, hogy házasságban képzeljük az életünket, ha egy kapcsolat jól működik. Tudtuk egymásról, hogy házasságpártiak vagyunk, mielőtt egy pár lettünk volna.
2019. máj. 10. 17:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Már az összeköltözés előtt sokat beszélgettünk a terveinkről. Azokról, amiket te is felsoroltál, de ezzel együtt magától értetődő volt, hogy a házasság témája is felmerül. Szerintem nem kell taktikázni és mesterséges helyzetet köríteni hozzá. Felnőtt emberek vagytok már, akik kölcsönösen együtt tervezik a jövőt. Egyszerűen kérdezz rá, hogy szeretne-e megházasodni, és ha igen, mikor. Nyugodtan elmondhatod azt is, hogy te hogyan tervezed. Ha valaki ezt erőltetésnek vagy nyomasztásnak veszi, azzal valószínűleg később sokkal nagyobb problémáitok is lennének.

Nem kell szégyellni, hogy foglalkoztat ez a téma. Egyenrangú felek vagytok a kapcsolatban, tehát nem kötelességed csendben kivárni, amíg megkéri a kezedet, miközben közös házat és gyereket már terveztek. Ha komolyan gondolja ezeket, akkor nem fog visszariadni egy egyenes kérdéstől.

2019. máj. 11. 08:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A második randinkon került szóba, mégpedig azért mert nem volt messze attól a naptól a nővére esküvője (amire amúgy együtt mentünk), beszélt róla, és így került szóba az esküvő/házasság téma.

Mondta, hogy ő úgy képzelte, hogy amikor megtalálja az igazi élete szerelmét, majd érzi azt a bizonyos dolgot, és szeretné ha a szerelme a felesége lenne, és hivatalosan is egymás hozzátartozói lennének. Megkérdezte mit gondolok a házasságról, szeretnék-e majd stb. Én mondtam, hogy hasonlóképp gondolom. Ha érzem azt, hogy az adott személy az igazi, életem szerelme, összetartozunk, akkor igen, házasságban szeretnék élni, és ha valóban összetartozunk, összeillünk, akkor ő is ugyanúgy vágyik erre.

2,5 hónap együtt járás után kérte meg a kezem. 1 éve voltunk együtt amikor összeköltöztünk, és fél évre rá házasodtunk. 9 éve vagyunk együtt:) Anno még arról is dumáltunk kötetlenül, hogy én mindig karácsony környékén szerettem volna házasodni, ünnepi díszítésekkel, fával meg ilyenek...és kizárólag szűk körben, puccparádé meg buli nélkül. Így is történt egyébként. 2 héttel karácsony előtt esküdtünk meg:) Utána volt egy ebéd étteremben, torták, és kész.

Én őszintén szólva nem lettem volna együtt a végtelenségig olyannal akit nyaggatni kell, vagy nem akar házasságban élni, és csak a pasim akar lenni életem végéig. Ha nem akar házasodni szíve joga, nincs ezzel baj, de ne rabolja az időmet, mert ÉN házasságban akartam élni azzal akivel kölcsönösek az érzelmek, a jövővel kapcsolatos tervek stb. Semmi szükség nem volt noszogatásra. Teljesen magától kért meg, és a legnagyobb örömmel mondtam igent.:) Azóta is boldogan élünk együtt, 7,5 éve házasságban is.

Akit ezzel kell zaklatni, rágni a fülét, meg lökdösni, az nem az én világom. Ha magától nem vágyik erre, akkor egyszerűen nem egymást keressük és kész. 33/N, 30/F

2019. máj. 11. 18:47
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

Kb így a második beszélgetésünkkor, ekkor még élőben nem találkoztunk, ugyanis mi Tinderen ismerkedtünk össze, ő külföldi, így az elején csak Skypeon beszéltünk óra hosszákat.

Lássuk be, az app nem az életfogytig tartó szerelemért híres, én is belebotlottam pár érdekes arcba ott, de ő másnak tűnt. Ezért elmondtam kerek perec, hogy én egy kapcsolatban házasságot, családot szeretnék. Gondoltam ha nem tetszik neki a dolog, még most engedjük el egymást. De nagyon értékelte, és kicsivel később már a pénzügyi kultúránkról is tök nyíltan beszéltünk - és azóta is.

Aztán azért felmerült a téma, én néha kicsit csipkelődtem is hogy na, de még nem vagyok a feleséged! ő meg mosolygott, hogy de hamarosan...

Aztán teljesen meglepett végül a lánykéréssel, nem számítottam rá. :) Mindenesetre mi mindent meg tudtunk és tudunk beszélni. Nekem ő a legnagyobb kincs az életemben, és mindenkinek kívánom hogy ilyesmi partnerre leljen.

2019. máj. 19. 21:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Azt az elejétől kezdve tudtuk, hogy mindketten szeretnénk esküvőt, de szóba nem került. Csak az eljegyzés egyszer, vicces formában. Elmentünk egy ékszerbolt előtt.

Vőlegényem: Na, vegyek neked valami ékszert?

Én: Nem, majd csak a gyűrűt.

Vőlegényem: jó, de várjuk meg, amíg befejezed az egyetemet.

Így is lett, 2 évvel később, záróvizsga után egy hónappal megkérte a kezem :D

2019. jún. 22. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!