Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 4 év után sem kéri meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

4 év után sem kéri meg a kezem. Mégis meddig várják?

Figyelt kérdés
Nem hisztiztem, csak többször finoman megjegyeztem, hogy de jó lenne. Elvileg ő is szeretné, látom, hogy nagyon szeretg. Félelmeim közt van az is, hogy az első vagyok neki és soha nem fogja megtenni. Többször mondta, utalgatott de semmi. Nekem meg már nagyon rosszul esik az egész...
2019. márc. 27. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Mi 5 év együtt vagyunk. Én 28 ő 22... még tanultunk mindketten, most még gyűjtünk az osszekoltozésre, persze albérletben. Egyszerűen nem fért bele. Külön élünk, néha én utazom el munka miatt, ő meg tanul. De szeretjük egymást.

Szerinted mi változik, ha egy ilyen helyzetben megkérem a kezét? Semmi. Sőt...a menyasszonyom nem velem él, heti kétszer találkozunk... még rosszabb

Nem attól függ mióta vagytok együtt, hanem hogy milyen szakaszban van az életetek. :)

2019. márc. 27. 21:28
 12/20 Hamvas rétihéja ***** válasza:
47%

#11 nyilván a kérdező élete már olyan szakaszban van, ezért is kérdezi. Az hogy régóta együtt vannak, egy újabb plussz.

Ennyi idő után szerintem illene eldöntenie a párjának, hogy akkor most valóban akarja e a kérdezőt. Ha komolyan gondolja, akkor nincs miért halogatni. Ha pedig nem gondolja komolyan, akkor már rég ki kellett volna lépnie a kapcsolatból, és hagyni hogy a kérdező olyan párt találhasson, akivel valóban tudja az életét jövőjét tervezni.

2019. márc. 27. 21:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, azért nem mindegy, hogy együtt éltek e és hány évesek vagytok. Azt mondanám, négy év elég kell, hogy legyen arra, hogy eldöntse mit akar. Ugyanakkor engem is 6 év után jegyzett el a párom.. Mivel 18 évesen jöttünk össze... Egyikőnk sem akart "csupasz seggre" házasodni, lagzit csapni stb. Előbb dolgozni, gyűjteni. Szerintem így ésszerű. Ha viszont minden adott, mégis hideget, hárít... Annak semmi értelme.
2019. márc. 27. 22:16
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát. Az enyém kb fél év után megkérte, illetve pár hónap után. Nem is ismert :D én sem őt, így akkor én napoltam. Kicsit megsértődött. 2 éve vagyunk együtt és azt kell mondjam hogy kellett az idő. Neki is. Utána már én mondtam neki hogy akkor esetleg ha még mindig úgy gondolja akkor essünk neki. Erre meg direkt ő húzott hogy de ő még "szabad akar maradni". Szóval jól megkaptam. Azt mondta a szivatás után megint megkért. Csak most meg megint napolódik mert azóta változtak az anyagi körülményeink és nem a legjobb irányba.

Szerintem kérdezz rá. Én nem bírnám megállni

2019. márc. 27. 22:37
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha a megfelelo korban es korulmenyek kozott vagytok, akkor ugy 2 eve kellett volna rakerdezni es megbeszelni, hogy ki merre - es ha mar ekkor is mindenfele 5-8-10 eves tervrol hablatyol, akkor otthagyni a francba, mert senkinek nincs annyi ideje, hogy vesztegesse egy felesleges viszonyra, ha tok mast akarnak az elettol.
2019. márc. 28. 07:10
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

Egyik unokatesomat 14, masikat 16 ev utan vettek el felesegul.

Munkatarsam 15 eve van a barátnőjével, de meg nem tervez semmit.

2019. márc. 28. 09:35
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyan ember vagy, mint ő. Ugyanolyan fél a kapcsolatban, akinek ugyanúgy számít a jövője. Ne csak célozgass, és várd passzívan, hogy megkérje a kezedet, mert akkor várhatsz örökre.

Az, hogy a saját jövőddel szeretnél tisztában lenni, nem hiszti és nem követelőzés. Nyugodtan ülj le vele, és kérdezd meg, hogy neki mik a tervei. Szeretne-e egyáltalán megházasodni, és ha igen, mikor. Milyen életet képzel el, és te milyen formában szerepelsz abban? Mit jelent neki a házasság, mikor ideális szerinte házasodni, és mennyivel előbb tervezi az eljegyzést? Arról nem is beszélve, hogy hol akar élni, szeretne-e gyereket, mekkora felhajtást szeretne az esküvőn, stb.

Ha ezeket nem tudjátok nyíltan megbeszélni, csak utalgatni és "finoman" megjegyezni, akkor nem értetek még meg a házasságra.

Nem ciki és nem erőszak, ha te szeretnél megházasodni. Nem kell erőltetni, hogy vegyen el ha nem akar, de illik tudni, hogy mire számíthatsz.

2019. márc. 29. 10:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös! Azert mert valaki nem 4 honap utan keri meg a parja kezet, meg nem kell azt mondani, hogy soha nem fogja! Ne magadbol indulj ki, azert mert te igy tettel, masnak meg nem kotelezo honapokkal utana megtennie, es ha 5-10-15 ev utan keri meg a kezet ?! Merthogy ilyen is van..
2019. márc. 29. 18:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Mi értelme a várakozásnak, meg a megjegyzéseknek??? Beszéld meg vele normálisan. Az is lehet, hogy a nagy semmire vársz, mert házasságellenes. Ha tereli a témát, elvicceli, kifogásokat keres, sunnyog, lapít amíg tud, csak ígérgetések vannak de tett semmi stb stb, akkor nem vesz komolyan, akkor neki nem fontos a házasság, és nem kell évekig várakoznod, mert nincs mire.

Ha nem tudod vele értelmesen megbeszélni a dolgot, az elég nagy probléma. Már ha neked a házasság valóban fontos. Ha igen, és miatta megalkuszol, az egy életre tüske lesz számodra.

Mi pl már az elején megbeszéltük, hogy mindketten házasságban gondolkodunk hosszútávon, amennyiben úgy ítéljük meg, hogy összepasszolunk. Így nem volt gond, nem várakoztam évekig kussban. Semmi értelme. Nálunk a férjem azért meglepett elég rendesen, mert elég hamar megkért, ( 2,5 hónap után), de semmi gond nem volt. 1,5 év kapcsolat után házasodtunk egyébként, és most már 9 éve vagyunk együtt.:) Neki én vagyok az első egyébként. Aki őszintén, tiszta szívből szeret és veled akarja leélni az életét, nem akar mást. Az se akadály, ha nem volt mással tapasztalata.

Sose értettem az olyan nőket akik évekig várakoznak, meg őrlődnek. Tök felesleges.

2019. ápr. 1. 19:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Enem 5 év után jegyzett el, és engem is azért mert nem tuda a méretem xD
2019. máj. 14. 04:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!