Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Idén fogom megkérni a párom kezét, és nem tudom pontosan, hogy hogyan kérjem ki az édeapjától?
A párom szülei elváltak, és a párom az anyukájával és nevelőapukájával lakik. A vér szerinti apja nme igazán foglalkozik a lányával, és mivel nincsenek túl jóban ezért érzem nehézkesnek azt, hogy engedélyt kérhessek, hogy megkérjem a lánya kezét. A lány Anyukája illetve nevelő apja nagyon szeretnek engem, szóval tőlük nem félek ezügyben. A vérszerinti apukával úgy terveztem, hogy felhívom, hogy találkozzunk, és egy kv mellett megbeszélném vele. Eddig nem nagyon beszélgettem vele, nem ismerjük egymást. Egyéb ötlet javaslat?
Én 22F és a párom 21L
Elég, ha az anyukájától és a nevelőapjától "kéred".
A vérszerinti apát én egyelőre kihagynám, majd inkább a lánnyal egyeztetnék, hogy hogyan jelentsük be felé. De lehet, hogy a lány meg se akarja hívni az esküvőre, és mindegy is.
Ez a kikérés idejétmúlt. Főképp, ha az igazi apjával nem is tartja a kapcsolatot.
Én személy szerint semmilyen kikérésnek nem örülnék, azt szeretném, ha a párom engem kérne meg, mert nem vagyok az apám tulajdona. De ha nálatok még szokás ez a kikérősdi, akkor mindenképpen a nevelőapjától kérd.
23/N
Egyáltalán a PárOD tudja, hogy mit akarsz?
Elsősorban VELE kell megbeszélni, hogy mit gondol a jegyességről, házasságról, nem pedig elkérni olyanoktól, akiknek semmi közük kettőtök életéhez.
Majd ha Ő igent mond a felvetésre, aztán mehetsz fűhöz-fához, én biztosan érdekesen néznék a kedvesemre, ha egyik nap hazaállít:
- elkértelek apádtól, lehetsz a feleségem :D
2- nek savanyú a szőlő. Nem, egyàltalàn nem biztos hogy elvàlnak csak mert nem kezdődő ràncokkal házasodnak hanem fiatalon.
Ne attól kérd ki aki nem apaként funkcionàl a làny életében, hanem attól aki lànyaként szereti a csajodat. Ha mindenképp ragaszkodsz ehhez . Bàr nem a múlt szàzadban élünk, a gyerek meg nem a szülei tulajdona, hogy engedélyt kellene kérni. Ès ha nem ad akkor összehúzod magad és nem veszed el? Tiszta vicc lenne. Na mindegy, a te dolgod.
Ha nincsenek jóban, akkor szerintem ne beszélj vele. Ha megtörtént a lánykérés, akkor majd ezt a pároddal együtt eldönthetitek, hogy majd a vér szerinti apa mikor és hogy tudja meg.
Én sem vagyok jóban az apámmal kifejezetten, évi egyszer-kétszer találkozunk, azt is csak a nagypapám miatt. Nem szeretném, ha a párom elkérne tőle, én úgy gondolom ezt nem érdemli meg. Ha nem ő nevelt fel, hanem anyukám, akkor anyukámtól és esetleg a nevelőapámtól érdemes elkérnie.
Amúgy ez az elkérés dolog, bár szerintem felesleges, de tudom, hogy anyukámnak nagyon jól esne, így örülnék ha az én párom is majd így döntene :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!