Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi igazán szeret, nem kifelé bókol idegen nőknek, hanem a kapcsolaton belül a kedvesének teszi?
Azt gondolom, egy érett férfi a párjának adja a kedves szavakat. Nem ösztönből cselekszik és nincs szüksége "erő próbára" hogy képes-e hódítani, hanem tisztában van magával és a kapcsolaton belül teszteli férfiasságát!
Véleményeket kérek erről a gondolkozásról!
Nem arról van szó, hogy örülj neki, hanem, hogy ne élj miatta negatív érzelmekkel a szivedben, mert ez is választható, ha megérted, hogy ez egy dinamikus folyamat.Az ingerekre adott érzelmi reakcióink többsége feltételes reflex.A felelōsség eltolása kisgyermekkorból hozott minta, beidegzōdés, amikor helyettünk döntöttek, helyettünk oldottak meg dolgokat.
Ne érts félre, nem fogom a vōlegényed pártját.A kérdésedre, hogy miért csinálja ha tudja, hogy rosszul esik:
Mert nem tisztel.
Dinamikus folyamat.
Ez megragadta a figyelmem.
Szóval viszonyuljak hozzá pozitívan? Úgy-e tudod, hogy ezt nehéz kivitelezni, amikor megy a flört a hátam mögött és mégis gyűrű van az ujjamon?!
Én nem mondhatom meg mit csinálj, csak mutattam egy másféle gondolkodást ami nekem bevált, mert láttam, hogy rosszul érzed magad és véleményeket kértél.Minden amit írtam az arra irányult, hogy az érzéseidet segítsek megtisztítani, nem a kapcsolatodba beleszólni.Én azt tudom mondani neked, hogy ebben a helyzetben tényleg nagyon nehéz pozitívan gondolni rá, de nem is feltétlen kell negatívan, mert azt a negatívat te cipeled tovább magaddal.A pozitív és negatív véglet között középen van valami ami nagyon értékes: Egyensúly.Tudom milyen nehéz gyakorlat de elsajátítható és érzelmileg kiegyensúlyozottabb élethez vezet.
Egyébként kicsit több információ segítene egy kerekebb képet alkotni.Elōtted flörtöl más lányokkal, vagy csak hallottad valahonnan?Mi az ami történt?
Kérdező, hány évesek vagytok? Mióta vagytok együtt? Mennyi idő után jegyzett el? Gyerek van?
Attól még szerethet téged legjobban, hogy más nőknek is bókol, mert ezt a mintát látta, vagy ilyen az alaptermészete. Csak ha ez neked ekkora probléma, akkor még nagyobb konfliktusok lesznek belőle később.
Persze, megtehetitek, hogy belementek egy házasságba, amiben nem teljesen vagytok elégedettek, de ha nem javul kettőtök kapcsolata, ez csak olyan lesz, mint egy ismerősöméké, akik ugyanígy házasodtak, hogy nem voltak elégedettek, a menyasszony szakítani akart volna, de lebeszélték, mert már minden le volt szervezve, és milyen már, hogy az esküvő előtt egy hónappal fújják le az egészet. Aztán eltelt pár év és elváltak. Később mindkettőjüknek lett másik párja, közös gyerekük szerencsére nem volt. De ezt az egészet megspórolhatták volna, ha akkor mégis lefújják az esküvőt.
Te döntesz, hogy neked ez így jó-e, vagy inkább kilépsz, és akkor nagyon határozottan, a párod nem fog megváltozni, ha magától nem akar, és amit írsz, az alapján nem akar, ha akarna, már tett volna lépéseket.
Egyensúly. Oky. De erzesben mire gondolsz mi lenne az egyensúly? Ezt nem értem.
Többen látták. És ő el is mondta. Nekem van gyerekem, de mivel modellkedtem és táncoltam szép az alakom, nem derült a bőröm stb.
De mégis aggasztó hogy kifelé intézi. Megmasszirozni valakit csak mert részeg. Én nem csinálom ilyeneket, nincs rá szükségem. Azt mondja megbánta és nem történt semmi más.
"erzesben mire gondolsz mi lenne az egyensúly?"
Az ami nem végletes.A kérdésed megfogalmazása pedig azt sugallja, hogy igencsak erős indulatok szülték, nyilvánvalóan dühös vagy ami nem egy kellemes érzés, pedig érezhetnél kevésbé intenzív negatívat is, ha megtanulod elfogadni, hogy az emberek néha nem azt csinálják ami nekünk jó.Mert a másik ember érzéseire és vágyaira, választásaira az akaratoddal egyszerűen nem lehet befolyásod ha ő nem akarja, csak a sajátjaidra.Felesleges átélsz egy rakás negatív töltésű érzelmet.
Mindezek mellett pedig azt lenne érdemes tiszta fejjel megnézni, hogy nem reagálsz-e túl egy jelentéktelen dolgot.Illetve az is lehet amit te mondasz, hogy más nőkkel flörtöl, de annyiból amennyit elárultál még mindig nem lehet érdemlegesen válaszolni.
Őszintén, féltékeny vagy?
A bók és a flört között óriási a különbség. A bók dicséret pl. csinos vagy ma, jól nézel ki stb. Azt gondolom ez belefér egy kapcsolatba, hiszen ellenkező neműnek is szoktad mondani. A flört viszont már egy játék, amibe van szexuális tartalom és testi kontaktus. Azt gondolom ez már nem fér bele, mert nem tiszteli és szereti eléggé a párját, ha ezt megteszi.
Az előző kommentelő spirituális nézetből írja le a problémád, miszerint a külső negatív hatásoknak nem kéne beléd menniük, elméletileg nem kellene ettől rosszul érezned magad és ezáltal neked extra szeretetet, pozitívumot kell adnod annak a félnek, akitől a rossz elindult, mert te ha visszaadod vagy problémázol rajta az szintén rosszat szül. Viszont én is voltam ilyen helyzetben, mint te kedves kérdező, de én ezt nem tudtam lenyelni spiritualitás ide vagy oda.
Én szimpatikusnak és értelmesnek találom legtöbbször kifingatlak2004 válaszait, talán mer tlátom, hogy ő isa mélyebb okait is értelmezi, kersi, és pszicho beállítottságú. :)
Ebben viszont nem értek egyet, amit msot mondani szeretett volna, miszerint az a legjobb, ha elfogadod, hogy az emberekek néha nem úgy bánnak vled, ahogy neked jó.
Egyrészt Felmdár mondta régen az iylen akpcsoaltokra, hogy ha te nem aakrod, hogy veled rosszul bánjanak, akkor igenis tehetsz ellene. Nem kell mindenben meghunyászkodni, különben nagyon hamar találnád magad egy alárendelt kapcsolatban. Kifingatlak is leírta, hogy az oka talán az, hogy "nem tisztel". Ez számomra is ennyit jelent.. ÉS szerintem ezt pl nem kell elfogadni.
Egy kapcsolat alapköve a tisztelet is.
2.
"Az ingerekre adott érzelmi reakcióink többsége feltételes reflex" . A textbeszéd igen, de a tudatos udvarlás már nem sorolható ide.. Pláne nem a másik masszírozását, amit később írt a kérdező.
Szóval szerintem ez régen nem a birtoklási vágyról szól, hiszen lehet flörtölni is akár ( amíg az megmarad a vicces piszkálódás keretein belül, ahol mindkét fél tudja, hogy nincsen ennél több szándék bene).
De az udvarlás és egyebek már más tészta, és igenis szándékra utal, pléne nem reflexből történnek, hanem tudatosan. Tudatosan, a másikat tisztelve nem megy bele az ember másokkal kétes helyzetekbe.ű
Nekem ez a vélemyénem, és az én vőlegényem nem is csinál iylneket, max apróbb, ugratásszerű "flörtöket", de épeszű határokon belül.
Márpedig el kell fogadni, hogy az emberek néha nem úgy bánnak velünk, ahogy szeretnénk, mert attól, hogy nem fogadjuk el, még nem fog ez megváltozni. Viszont eldönthetjük, hogy kérünk-e ezeknek az embereknek a társaságából, és ha igen, akkor mennyit.
Elfogadom, hogy a nagymamám kötekedő típus, nem esik jól, tehát minimalizálom a vele való kapcsolattartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!