Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Távkapcsolatban 6 hónap után korai az eljegyzés?
Csak akkor érdemes szerintem megkérned a kezét,ha biztos vagy benne,hogy a válasz: Igen lesz! Annál szomorúbb és kínosabb nincs,mikor a menyasszony jelölt gondolkodási időt kér vagy bizonytalanságból nemet mondd és pl. pár hónap múlva a férfi újra felteheti a kérdést,ami már nem fog úgy csengeni,mint az az egyetlen és megismételhetetlen mondat és pillanat!
A másik,hogy távkapcsolatban minden időt meg kell felezni.6 hónapja vagytok együtt,vagyis olyan,mintha 3 hónapja lennétek mindennap.Ez nem sok.
Azt írod 2-3 hetente találkoztok,az kb. havi 2 alkalom vagyis összesen 12-szer láttátok egymást. Ez még szexben is kevés.
Mi 5 éve ismertük egymást (ebből az 1,5 év egymáshoz közeli városban, majd 3,5 év ingadozás következett), amikor sikerült összeköltöznunk. Az eljegyzés több, mint 6,5 évre történt, az esküvő meg majdnem 8 évre (idén leszünk 9 éve együtt és még nincs meg az 1 éves házassági évfordulónk).
Anno sokan kérdezték tőlünk (5 év körül), hogy mikor lesz már eljegyzés, esküvő. Erre mindig azt feleltem, hogy hova? Hisz még együtt sem lakunk, sőt még egy városban sem - ezek után már senki nem "zaklatott".
Nem bánom, hogy összeköltözéskor nem történt meg a lánykérés, mert az együttélés folyamán elöjöttek olyan tulajdonságaink, melyeket egyáltalán nem ismertünk a másikban és változtatnunk, igazodnunk kellett a egymáshoz.
Szerintem előbb költözzetek össze, csiszalódjatok kicsit egymáshoz és ha ezek után is minden rendben köztetek, akkor jöhet az eljegyzés az esküvő.
Azt viszont meg kell említenem, hogy van olyan ismerősöm, akik a megismerkedésük után 1 évre összeházasodtak és már baba is van (és még csak most lesznek 3 éve együtt) - és nagyon jól megvannak. Mondjuk már a legelején összeköltöztek.
Hát korai de ha már téleg nem gyerekek vagytok akkor mért ne?
Én is igent mondanék a barátomnak ha megkérne mi is távkapcsba vagyunk.
Ez még semmire nem kötelezz.
De, azért kötelez. Az eljegyzés, ha nem is házasság, azért már majdnem...mindketten úgy gondoljuk, hogy akkor van értelme az eljegyzésnek, ha abból pár éven belül házasság lesz elvileg. Persze, lehet hogy nem, meg fel lehet bontani, nincs semmi következménye, de azért lelkileg mégiscsak több, mint egy szakítás.
Próbálom kipuhatolni, hogy ő vajon hogy reagálna, de legszívesebben már most feleségül venném....:), de azért türelmes leszek.
Szerintem csináld/csináljátok úgy, ahogy nektek jó! Ha te úgy érzed, h el akarod jegyezni, akkor tedd azt! :)
Ha véletlenül nem úgy jön össze a dolog, azt még mindig fel lehet bontani (de kívánom, hogy ne így legyen)...
Sok sikert és boldogságot a jövőre nézve! :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!