Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Túl lehet lépni azon, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl lehet lépni azon, hogy lefújta az eljegyzést?

Figyelt kérdés

Mindig is szerettem volna férjhez menni, nem tetszik nekem az élettárs kategória. Ő folyton azzal jön, hogy majd, egyszer, nem mostanában, majd ha lakásunk lesz, majd ha elköltözünk... igen, majd ha piros hó esik.

Tavaly október körül - mikor már beletörődtem volna, hogy nem lesz - azt mondta, hogy szeretne eljegyezni. Nagyon nehezen hittem el, bele se éltem magamat, de többször is mondta. Megbeszéltük, hogy az évfordulónkon meglesz a dolog. Nem vett nekem se karácsonyra, se szülinapomra semmit, én is mondtam, hogy tegye el a pénzt a gyűrűre. Még azt is felajánlottam, hogy a felét kifizetem.

Anyámmal megbeszéltem a dolgot, de úgy, hogy a barátomat is megkérdeztem előtte, hogy elmondhatom-e neki, mert nem akartam a háta mögött pletykálkodni. Azt mondta, hogy persze. Elmondtam, mert jól esett végre valakivel beszélni róla...

3-4 hete veszekedtem a barátommal. Kiderült, hogy ő nem akarja az egészet - persze azt mondja, hogy igen - és korainak tartja az eljegyzést. Gyűrűt meg maximum 20 ezer forintért venne nekem, vagy ha megelégszek vele, akkor 3 ezerért acélból készültet. Végül arra próbált rávenni, hogy oké, legyen meg az eljegyzés, de esküvő csak 4-5-6 év múlva. De most akkor minek legyek eljegyezve évekig, ha nem is biztos, hogy lesz esküvő?

Megbeszéltük, hogy akkor inkább hagyjuk az egészet. Azóta ő napirendre tért a dolog felett, tök boldog. Én látszólag jól érzem magam, de belülről felőröl ez az egész. Nagyot csalódtam, és folyton erre gondolok. Ha meg még az is eszembe jut, hogy anyám ki fog röhögni, hogy mégse lett semmi az egészből, még sz@rabbul érzem magam.

Azóta annak örülök, ha nincs is itthon a barátom, mert legalább ilyenkor nem kell megjátszanom, hogy minden rendben van. Arra gondolok, hogy 4 évet kidobtam az ablakon, amíg mellette voltam, és hogy céltalannak tűnik már nekem ez az egész kapcsolat.

2018. jan. 30. 12:13
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha 20.000 ezres gyűrűre futja, akkor lakást, hogy akartok venni?

"Nem vett nekem se karácsonyra, se szülinapomra semmit," egy szál virágot se? Mennyi lehet? 500Ft?

2018. jan. 30. 13:20
 32/45 anonim ***** válasza:
81%

ha lehetne kérni egy fejlesztést gyk-n, akkor az az lenne, hogy végre lehessen a kérdező hozzászólásait is lepontozni.

Néha baromi jól jönne :D

Amúgy én az egész kérdést nem értem. Nem akar elvenni, nem akar házasodni, elvan veled, ingyen punci, jó társaság vagy. A férfiak zömének ennyi elég ám. Aztán ha neked nem, akkor mehetsz, a te időd sokkal drágább (ha akarsz gyereket, családot),, mert van még pár éved, aztán a kutyának se kellesz.

2018. jan. 30. 13:30
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva: nem, nem lehet túllépni. Ne is akarj! Egyből kidobtam volna, mivel ez azt jelenti, hogy nem vagyok elég fontos neki.
2018. jan. 30. 13:33
 34/45 anonim ***** válasza:
93%
"Még azt is felajánlottam, hogy a felét kifizetem." Ez a legszánalmadabb, na meg az hogy ebbe a pasid bele is ment.
2018. jan. 30. 13:34
 35/45 anonim ***** válasza:
18%

#33 miért addig nem fogan meg a nő, míg nincs gyűrű az ujján? Vagy tényleg ettől várja valaki a hatalmas biztonságot?

Dikk nagynénémék együtt vannak olyan 24 éve azt nem kellet ehhez se gyűrű se papír. Jójójó tudjuk neked ez a fontos, de kicsit tényleg röhej. Ha olyan kúltúrában élnénk, ahol nincs házasság, akkor le se $zarnád, ergo csak ilyen társadalmi kényszer, sok hercegnős esti mese.

Nekem nem esne nehezemre elvenni a barátnőm még annak ellenére se, hogy nem vagyok házasság párti, de nem is érezzük ezt fontosnak hálisten, de az kifejezetten frusztráló lenne, ha neki ez olyan fontos, hogy enélkül kidobott év minden együtt töltött percünk. Gyász.

2018. jan. 30. 13:38
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,ti nem beszéltetek erről,hogy ki mit gondol?

Mert azzal sincs baj,ha valaki házasságpárti és azzal sem,ha ellenzi,csak a vélemények térnek el.

Itt a fő probléma az,hogy nincs annyi gerince,hogy megmondja,hogy "Bocs,drágám,de én hülyeségnek tartom ezt az egész cirkuszt,úgyhogy itt nem lesz se lánykérés,se esküvő.".Nem esne jól,de legalább meg tudnád gondolni,hogy elpazarolj-e rá az életedből még pár évet,vagy szakítsatok békében.A másik (számomra) probléma az a sóherság.

Szüleid hogy állnak a pénzhez?Csak azért kérdem,mert megilletődtél a max. 20 ezres gyűrűn meg a 3 rongyos acélon.Én is megilletődnek,ha a párom így letudná,mert nem ehhez szoktam hozzá.Ha az apukám képes alkalmakra venni Gaultier parfümöt anyumnak,pl szülinapra,karácsonyra,stb,én se fogom beérni egy acél eljegyzési gyűrűvel,mert az olcsóbb,mert nem szeretnék 20x házasodni 100 év alatt,hanem életem alatt csak egyszer és ilyenkor adjuk meg a módját.

Summa summarum:ha nem akarod elpazarolni rá a termékeny éveidet,add ki mihamarabb az útját,mert abszolút nem egyezik a jövőképetek és a csávó is csak áltat,azt meg egy mocskos dolognak tartom.

2018. jan. 30. 14:13
 37/45 anonim ***** válasza:
10%

Ez a kérdés most valóban a valóságról szól?- vagy valami kitaláció?

Ez így kényszer, szegény srác, 95 ezer Ft :/ még ezt is megszabod neki.

Mondjuk nem csoda, hogy nem akar elvenni, mert egyszerűen nem erről szól az élet, a szerelem, ahogy te gondolod- na négy év letelt, vegyél el. Mondjuk gáz, hogy 28 évesen itt tartasz, mint mások a huszas éveik legelején.

2018. jan. 30. 15:03
 38/45 anonim ***** válasza:
87%

Eléggé palira vesz a párod... 4 év után már marhára illene továbblépni a következő szintre, de halogatja. Vagy magától a házasságtól van herótj, vagy egyszerűen melletted nem érzi azt, hogy révbe ért.

Valahol ez szerintem mindegy is, te tudod, hogy várni akarsz-e még, vagy megadod az esélyt egy olyan srácnak, aki el fog venni!

2018. jan. 30. 15:04
 39/45 anonim ***** válasza:
82%

#26: extrém helyzetet vázoltam, túloztam, de abból a kevésből, amit leírtál, ez jött le, és alapvetően továbbra is igaznak tartom, amit írtam. Megpróbálom egyszerűen megmutatni, miért.

Az eljegyzés, a házasság valódi tartalom nélküli, képzeletbeli mérföldkő, önmagában egyik sem képvisel értéket. Van jó kapcsolat házasság nélkül is, és van rossz kapcsolat házassággal is. A házasság egy szép jelképe lehet a kapcsolat érzelmi hátterének, de nem helyettesítheti, nem teremtheti meg azt. A házasság igényének belső igénynek kell lennie, a kapcsolatban lévő két ember igényének arra, hogy az egymás iránt érzett elköteleződésüket egy erős, szép gesztus formájában kifejezzék. De ettől még a házasság csak egy jelkép, semmit sem tudtok kinyerni belőle, amit nem ti raktok bele.

Ha te ezt értenéd, akkor teljesen más kérdést tettél volna fel.

Egyrészt nem a házasságról kérdeznél, meg nem arról panaszkodnál, hogy a barátod nem akar elvenni, hanem azonosítottál volna valamilyen konkrét párkapcsolati problémát, aminek az a "tünete", hogy nem akar elvenni. A kapcsolattal foglalkoznál és nem a házassággal, mert tudnád, hogy ha a kapcsolatod rendben van, a házasság meg a többi mérföldkő triviális lépéssé válik, nem lesz igazi jelentőségük. Ha meg a problémákig el sem juttok, mert valamiért nem tudtok megfelelően kommunikálni, akkor meg arról kérdeznél.

Másrészt nem említenéd az anyádat. Az, hogy kárörvendő, tényleg elég undorító dolog, de nem befolyásolna, mert képes lennél a kapcsolatodat és az azzal kapcsolatos (egész életre szóló) döntéseket kizárólag a kettőtök kontextusában vizsgálni.

Harmadrészt nem tekintenéd kidobott időnek a 4 évet, nem kizárólag a házasságot tekintenéd a sikeres kapcsolat feltételének.

2018. jan. 30. 15:42
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

#35 33-as vagyok. Nem, senkinek nem kötelező házasodni és nem ettől működik egy kapcsolat. Én arra értettem, hogy adott egy fél, akinek ez fontos, ezt tisztázták a kapcsolat elején/kezdetén. Erre jön az eljegyzés ígérete, majd a viszakozás, hogy ne, ezt nem akarja. Szerinted ha 4 év után nem akarja, 10 év után majd igen?

Ez pl. olyan kérdés, mint a gyerekvállalás. Tisztázzák, hogy akarják, 4 év múlva még nem, 10 év múlva még mindig nem, 15 év múlva meg már késő. Mert az elején átverte az egyik a másikat, így lemaradt a gyerekekről. Ez nem fair játék.

Ugyanígy van olyan ember, aki át szeretné élni, hogy esküvője lesz, örül az egész család, mindenki boldog. Ezt nem kell érteni, csak el kell fogadni. Valakinek ez a vágya, hogy házasodjon. Ha a másik fél erre nem képes (pedig csak egy vacak papír, ugye?) a szerelméért, akkor szerinted az milyen kapcsolat? Te is azt írtad, hogy elvennéd a barátnődet, de nem vagytok házasságpártiak. A kérdezőt nem venné el, pedig tudta a párja, hogy így lesz boldog. (már az elején)

Na erre értettem, hogy nem elég fontos neki. Nem képes megadni neki, nem szereti eléggé. 10 év után se lesz másképp.

És még egyszer kihangsúlyoznám, hogy ne értsetek félre, NEM a papír teszi boldoggá az embert. De ha valaki szeretné megélné az esküvőt élete szerelmével, akkor ha kölcsönös a szerelem, boldoggá akarjuk tenni.

2018. jan. 30. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!