Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Túl lehet lépni azon, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl lehet lépni azon, hogy lefújta az eljegyzést?

Figyelt kérdés

Mindig is szerettem volna férjhez menni, nem tetszik nekem az élettárs kategória. Ő folyton azzal jön, hogy majd, egyszer, nem mostanában, majd ha lakásunk lesz, majd ha elköltözünk... igen, majd ha piros hó esik.

Tavaly október körül - mikor már beletörődtem volna, hogy nem lesz - azt mondta, hogy szeretne eljegyezni. Nagyon nehezen hittem el, bele se éltem magamat, de többször is mondta. Megbeszéltük, hogy az évfordulónkon meglesz a dolog. Nem vett nekem se karácsonyra, se szülinapomra semmit, én is mondtam, hogy tegye el a pénzt a gyűrűre. Még azt is felajánlottam, hogy a felét kifizetem.

Anyámmal megbeszéltem a dolgot, de úgy, hogy a barátomat is megkérdeztem előtte, hogy elmondhatom-e neki, mert nem akartam a háta mögött pletykálkodni. Azt mondta, hogy persze. Elmondtam, mert jól esett végre valakivel beszélni róla...

3-4 hete veszekedtem a barátommal. Kiderült, hogy ő nem akarja az egészet - persze azt mondja, hogy igen - és korainak tartja az eljegyzést. Gyűrűt meg maximum 20 ezer forintért venne nekem, vagy ha megelégszek vele, akkor 3 ezerért acélból készültet. Végül arra próbált rávenni, hogy oké, legyen meg az eljegyzés, de esküvő csak 4-5-6 év múlva. De most akkor minek legyek eljegyezve évekig, ha nem is biztos, hogy lesz esküvő?

Megbeszéltük, hogy akkor inkább hagyjuk az egészet. Azóta ő napirendre tért a dolog felett, tök boldog. Én látszólag jól érzem magam, de belülről felőröl ez az egész. Nagyot csalódtam, és folyton erre gondolok. Ha meg még az is eszembe jut, hogy anyám ki fog röhögni, hogy mégse lett semmi az egészből, még sz@rabbul érzem magam.

Azóta annak örülök, ha nincs is itthon a barátom, mert legalább ilyenkor nem kell megjátszanom, hogy minden rendben van. Arra gondolok, hogy 4 évet kidobtam az ablakon, amíg mellette voltam, és hogy céltalannak tűnik már nekem ez az egész kapcsolat.

2018. jan. 30. 12:13
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
99%

"nem kell feláldoznia magát miattam, nem akarom kisírni... De azt mondta, hogy nem miattam, hanem mert ő is akarja" - mit akar, FELÁLDOZNI magát? Milyen szöveg ez, te jó isten?! Nem gondolod, hogy ha igazán szeretne, akkor nem áldozatként fogná fel? Nem beszélne így róla?

Meg mi az, hogy beleadsz a gyűrűbe, te jó ég, hol tartunk? Mennyire alázod még meg magad, csak hogy megkérje a kezed? Egy normális férfi már rég megkért volna magától és nem sajnálná a pénzt a gyűrűre, nem még alkudozna, hogy csak 3000 foritnos acélt vesz, jó isten, lesülne a bőr a képemről...

Legyen már önbecsülésed és hagyd ott! Nem az a baj, hogy valaki nem akar házasodni, hanem az a baj, hogy tudja jól, hogy a párja igen és játszik az érzéseivel, meg húzza a másik idejét, ahelyett, hogy egyenesen megmondaná, hogy nem akar és nem is fog soha elvenni, ha tetszik, együtt maradtok, ha nem, keress mást.

2018. jan. 30. 12:34
 12/45 A kérdező kommentje:
Nem győzködöm magam, tudom, hogy nem szeretné. Pont ő nem őszinte hozzám, mert ő azt mondja, szeretné VALAMIKOR, pedig tudom, hogy nem szeretné. Ő próbált magára erőltetni valamit, ami nem megy. Ez most olyan, hogy én meg próbálom magamra erőltetni azt, hogy így is jól vagyunk, de nekem se megy. Nincs kompromisszum.
2018. jan. 30. 12:35
 13/45 anonim ***** válasza:
98%

#8 Igen, de ezzel az a baj, hogy alul értékeled magad, és azt mutatod a pasi felé, hogy elég. Miközben a követelőző kis idióták vigyorognak mindenen, amit mosollyal meg egy szexszel is elértek.

Mondjuk az ő részéről is probléma, hogy hagyta volna, és nem mondta, hogy ne, ne fizesd ki a felét, majd én megveszem. Oké, a lakás költségeit felesben álljátok. Felesben álljátok az esküvőt, mert az van olyan drága, hogy nem lehet csak a férfitól (és az ő szüleitől elvárni). De igen is, a gyűrűket vegye meg ő.

Amikor pedig felhozta volna a 3000 Ft-os acélgyűrű ötletét, akkor azt mondtam volna, hogy oké, azt akár most is meg tudom rendelni magamnak Ebay-ről, te meg hagyj békén.

Mindegy, ez már megtörtént, ne rágódj rajta. Mondjuk én ezután nem maradnék vele együtt, mert mondom, hogy itt 6 év múlva sem lesz esküvő.

22/N

2018. jan. 30. 12:37
 14/45 A kérdező kommentje:
Nem azért ajánlottam fel, hogy kifizetem a gyűrű felét, hogy csak jegyezzen már el, hanem mert úgy éreztem helyesnek. Most ebben nem értem, mi a baj. Máskor meg azért panaszkodnak a férfiak, hogy lehúzzák őket anyagilag a nők.
2018. jan. 30. 12:38
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

#14 Annyi, hogy ez pont nem lehúzás, hanem a férfi dolga.

Nem hiszem el, hogy egy egyszeri alkalomra, és olyan gyűrűkre, amiket ideális esetben egy életen át hordtok, miért nem tudja ő rászánni a pénzt.

2018. jan. 30. 12:43
 16/45 A kérdező kommentje:
Drágának tartotta azt, amit én kinéztem...
2018. jan. 30. 12:46
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

#16 Hidd el, lesz olyan férfi, aki nem fogja drágának tartani.

Amit itt leírtál, nagyon sokat elmond a pasidról.

22/N

2018. jan. 30. 12:47
 18/45 anonim válasza:
54%
Attól függ, mennyire drága. Három havi fizumat én se szánnám rá, már ne is haragudjatok.
2018. jan. 30. 12:50
 19/45 A kérdező kommentje:
95.000 Ft
2018. jan. 30. 12:56
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

Szóval együtt sem éltek vagy szülőknél?

Korotok?

Amúgy ha eljegyezni se akar, akkor szerinted el akar majd venni?

2018. jan. 30. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!