Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szabadulószobában lánykérés?
#10 Az eljegyzés és a lánykérés két külön dolog, nem egymás szinonimája.
A lánykérés, ahogy a neve is mutatja, azt jelenti, hogy a férfi megkéri a nőt, hogy legyen a felesége. Mivel kérdésről, kérésről van szó, ezért a konkrét eseményről nem tud a lány - máris itt a meglepetés. Hogy ezt divat lett közös élménybe, buliba burkolni? Meglehet, de az értékét nem kisebbíti.
Természetesen normális kapcsolatban beszélnek korábban a dologról, ergo a lányt nem éri meglepetésként a dolog, a fiú meg tudja, hogy úgyis igen lesz a válasz. De a gesztus maga ettől függetlenül még fontos.
Természetesen a lánykérést és az igent követi az eljegyzés (pártól függően csak "elméletben", avagy ténylegesen is, a karikagyűrűk felhúzásával és egy család előtti eljegyzéssel). Közös döntés, amit a lánykérés során a lány megerősített egy igennel.
...persze ugyanígy lehet az is, hogy a lánykérés kimarad, csak eljegyzés van, manapság már ez is teljesen elfogadott. A két dolog működik együtt és egymás nélkül is.
De attól, hogy te a lánykérést nem pártolod, attól még nem lesz ördögtől való dolog. :)
11-es, én nem így gondolom.
A lánykérésnek is közös döntésnek kell (kéne) lennie. Ez a jövőről szól, nem lehet igent mondani hirtelen felindulásból, ahogy ma szokás.
#13 Nem olvastad végig, amit írtam.
Normális kapcsolatban a megbeszélés, megegyezés már megszületik a lánykérés előtt, vagyis nem arról szól a dolog, hogy vajon igent mond-e a lány, csak arról, hogy örömet okozzon a férfi a nőnek a megszervezett programmal - legyen ez meglepetés party, vagy csak egy romantikus kirándulás kettesben.
Én örülnék neki - nyilván előtte már beszéltünk a dologról, tudja, hogy hozzámennék, stb. - de jópofa ötlet.
4-es, mekkora troll vagy! :D
13-as, te szándékosan tetteted magadat hülyének?!
Kérdező: a szülinapomon viszont ne kérje meg senki a kezemet, elcsépelt szar dolog.
Plusz, ha szakítotok, akkor lesznek aztán "remek" születésnapjai.
Kreatív és különleges ötlet, szerintem nagyon fog neki örülni a leányzó. :)
Azt, meg hogy szeretné-e, úgyis meg tudod vele beszélni. Ha közösen megbeszélitek, és azt mondja, hogy igent mondana, akkor már mindegy, hogy december 19-én vagy január 5-én kéred meg a kezét, a válasz nem fog változni. Mégis ott lesz a meglepetés varázsa.
Ha én lennék a lány helyében, akkor magamnak is ezt választanám, nekem egy ilyen emlékezetes és kreatív eljegyzés sokkal jobban tetszene, mint egy "leülünk a két családdal a konyhában azt' jól van az úgy" típusú. Ha lenne is ismerkedős ebéd vagy vacsora a családnak, azt is azután raknám, hogy megtörtént a lényeg.
Persze minden nő más, de én valami különlegeset szeretnék, ezért gondolom úgy, hogy a te barátnőd is örülni fog ennek.
22/N
Maga az ötlet tetszik, aranyos. Két kitétel:
Egyrészt ne teljesen váratlan legyen. Nem kell előre tájékoztatni hogy holnap meg fogja kérni a kezem, de mondjuk beszélgessünk előtte nem sokkal arról hogy mikor tervezünk/tervezünk-e házasodni, és mennyi jegyességet tervezünk. Akár különböző beszélgetésekből is, de ha a párom tudja hogy olyan 26-28 éves korom körül szeretnék házasodni, kb 1 év jegyesség után, és tudja hogy amúgy hozzámennék, akkor 25 éves koromban egy lánykérésre számíthat rá hogy igent fogok mondani, és onnantól jöhetnek a meglepetések.
Másrészt nekem se szimpatikus a más ünnepekkel összekötött eljegyzés. Nyilván nem fogok hisztizni meg nemet mondani ha a szülinapomon vagy karácsonykor kér meg, de jobban örülnék ha ez egy külön boldog pillanat lenne ami kettőnkről szól.
Már csak a későbbiek miatt is, a szülinapomon engem akar felköszöntgetni mindenki, a karácsony kész káosz mindig a vidéki és mozaikcsaládjaink miatt, nem is lenne időnk megemlékezni róla. De ezt már te tudod, vannak nők akik imádnak szülinapjukra eljegyzést kapni.
Jó ötlet volt addig a pontig, hogy ez a születésnapján történik meg. Olyan, mintha ez lenne az ajándék.
De te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!