Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lányok/Nők! Számít a gyűrű ára?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/Nők! Számít a gyűrű ára?

Figyelt kérdés

Most jegyezte el az egyik haverom a barátnőjét egy szerintem drágá (65ezer ft) gyűrűvel és a barátnője nekünk panaszkodott,hogy ennél azért többet érdemelt volna.

Mondjuk ő elég anyagias csaj, az én barátnőm egyáltalán nem az, mégis aggódom kicsit. Kinéztem már régebben egy cirkónia köves fehér arany gyűrűt neki,de az elég olcsó...sőt, nagyon olcsó.

Tudom,hogy ez olyan kérdés, amire nincs jó válasz,mert van akinek fontos és van,akinek nem. Viszont úgy általánosságban számít vagy sem?

2017. aug. 1. 12:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Számít olyan szempontból, hogy közösen mit engedhetünk meg magunknak, mivel a karikagyűrűt párban vesszük együtt.

Az ilyen kövesgyűrűs marhaságokat én nem tekintem eljegyzési gyűrűnek, kerüljön bármennyibe.

2017. aug. 1. 17:53
 12/22 anonim ***** válasza:
Mindenki más. Nekem nem fontos az ára. Viszont az nem árt ha szép és tartós. Az enyém is fehérarany, cirkónia kővel. Nagyon szép és eddig semmi baja hál isten. Azért bizsunak vagy ezüstnek nem örültem volna őszintén. Másrészt viszont százezres vagy annál drágább ékszert én nem szívesen hordanék. Nyilván van aki presztízs kérdést csinál ebből (is). Aki teszem azt 30 ezres farmerban és hasonló árú táskában stb-ben nyomja, annak valószínűleg más az igénye. Vagy ha 500 ezret keres mindkét fél, vagy afölött és átlagon felüli helyekre járnak, akkor lehet, hogy körberöhögik a 65 e ft-os gyűrűt. De azért szerintem nem ez a jellemző. Lényeg a lényeg, én nem vártam volna ennél drágább gyűrűt.
2017. aug. 1. 18:06
 13/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még annyi, hogy azért el tudok képzelni olyan szitut, amikor jogos (bár talán nem ez a jó szó rá) a csaj igénye. Pl. Ha a párja havonta több tízezret költ a kocsijára, a gépére, vagy egyéb számára fontos dolgokra , és jól állnak anyagilag. Egyébként szerintem a 65 e nem sok annyira. Azért mégiscsak arany gondolom, vagy fehérarany. Szóval drágának nem mondanám, de kevesellni se keveselném az biztos.
2017. aug. 1. 18:13
 14/22 anonim ***** válasza:

amúgy honnan tudja mennyibe került?

bevizsgáltatta, hogy csak cirkónia van benne, nem gyémánt?

amúgy 100ért már gyémánt is van..azért az nem nagy összeg

2017. aug. 1. 18:19
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem is fura, hogy honnan tudja a nő a gyűrű árát. Számlával lett átadva, vagy mi?

Egyébként én sokallanám az árát. Ha esküvőre készülünk, akkor lesz jobb helye is annak a pénznek, én a 20-30ezres fehérarannyal bőven boldog lennék. A lényeg úgyis az, ami mögötte van. (Az ezüstnek, bizsunak csak azért "nem örülnék", mert egy 0-24ben hordott gyűrűnek azért tartósnak kell lennie... van ezüst gyűrűm, amit tíz éve hordok, és cseppet sem zavar a torzulás, de na, azért csak nem olyan, mint új korában.)

Persze, nyilván függ a pár anyagi helyzetétől is a dolog, ha a srác milliós fizut visz haza, akkor neki aprópénz a 65ezer, és érthető, hogy a leányzó úgy érzi, több is beleférhetett volna. Bár az elégedetlenkedés akkor sem jogos.

2017. aug. 3. 09:11
 16/22 anonim ***** válasza:

Nekem számít. Egyrészt pénzkidobásnak tartanám ha a férjem ennyit költött volna anno egy gyűrűre, vagy még többet, másrészt hordani sem merném, félnék, hogy ellopják vagy elhagyom. Annak meg sok értelme nincs, hogy porosodik egy dobozban.

Gyakorlatilag ennyiből, 65 ezerből, több mint a felét kifizettük az esküvőnknek, mivel az is csak 95 ezer ft-ba került vendégekkel, tortákkal, ebéddel együtt.

Az én eljegyzési gyűrűm valami 5000ft-ba került anno, én választottam és nem érdekelt az ára (csak arra figyeltem, hogy ne legyen 5-8 ezernél több.) . A karikagyűrűink aranyból vannak, azt fontosabbnak tartottuk.

Az a lényeg amit képvisel. Aki nem így gondolja, az nem szereti a párját, max a pénzt. 65 ezer bőven sok egy gyűrűért.

2017. aug. 3. 19:37
 17/22 Ivett Eszter válasza:

Én azt mondom, hogy nem számít!

Bár azért szebb az, hogyha normális gyűrűvel (arany, ezüst) kéri meg a nő kezét a férfi, mintha egy bizsu, gagyi gyűrűvel tenné meg.

Arany és ezüst gyűrűkből is van olcsóbb fajta.

Nem kell 100ezreket költeni.

Figyelj inkább arra, hogy mennyire megható szamára a dolog, milyen szép a környezet és milyen szavakkal, felvezetéssel kéred meg a kezét.

Ha csak odaállsz és szimplán egy bizsu gyűrűvel letérdelsz elé egy kocsmában, na nyílván nem fog igent mondani vagy ha igen, akkor sem lesz annyira szép.

Ha meg egy hajón, kilátóban, várban, vagy egy nyugodt helyen, mondjuk vízparton (amire ott a Balaton is), bevezetésképpen elmondod, hogy mennyire szereted, majd letérdelsz, neki is jobban fog tetszeni.

Nem pont a kérdésre válaszoltam, de ebben mindent elmondtam. Nem az számít, hogy hány 100ezret hagysz ott az ékszerért, (ha meg az számít neki, az régen rossz!!!) hanem, hogy mennyire szépre, meghittre tudod megoldani.

;)

Remélem segíthettem!

2017. aug. 4. 11:39
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szamit. De kinek mi es mindenkinel mast jelent a dragasag is... az en eljegyzesi gyurum 700ezer volt es most le akarom cserelni egy olcsobbra,amiben kisebb a ko is es az erteke max 200ezer...
2017. aug. 17. 11:47
 19/22 anonim válasza:
Hát őszintén szólva szerintem azért számít, mert nem csak az anyagiasságot sugallja hanem azt is mennyire önzetlen valaki és mennyi energiát fektetett megszerezni rá a pénzt. De ugye ez mind attól függ, hogy állsz anyagilag. 65 ezer forint az azért az alsó kategória, és én diákként is összespóroltam ennyi pénzt néhány hónap alatt... és rosszul esne, ha megtudnám, hogy a barátom még csak nem is vette a fáradtságot, hogy megpróbáljon valami drágábbra egy kicsit gyűjtögetni miközben mondjuk havonta elszív vagy 10 ezer forintnyi cigit meg elkocsmázza, meg elkölti haszontalan dolgokra. Én is mindig visszafogtam magam a költekezésben arra az időre amíg valami fontosra össze nem gyűjtöttem a pénzt. Ebből kiindulva, nekem biztosan rosszul esne ha a legolcsóbbat kapnám. Arany középutat kell találni, nem kell magad csődbe se vinned. Szerintem egy 80-100 ezer forintos gyűrű ideális, de persze a barátnőd biztosan ismeri az anyagi helyzeted, és ha egyszer kiderül véletlenül az ára akkor úgy is ahhoz viszonyít, de nem hiszem, hogy emiatt nemet mondana, ha meg igen akkor nem kár érte...:)
2017. aug. 18. 18:49
 20/22 anonim ***** válasza:
Utolso,szerintem hulyeseg amit irsz. Az en ferjem havi 1,8millio forintot keres es 700ezres gyurut kaptam. Akkor most kezdjek azon agyalni,hogy 1,5-2 heti munkajanak az ara es nem szamitok neki,mert nem gyujtogetett ra honapokig? Egy dragabb gyuruert ki is akadtam volna,sot ahogy fentebb is irtam,meg ezt is le akarom cserelni olcsobbra! A pasiknal nem azt kell nezni,hogy meddig gyujtogette ossze az arat,hanem azt,hogy elszanta magat egy ilyen lepesre...
2017. aug. 19. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!