Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Aki 4 év együttélés után sem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki 4 év együttélés után sem kérte meg a kezem, az már nem is fogja, igaz?

Figyelt kérdés
Állítása szerint majd 5 év után... Ami a kapcsolat elején 1 év volt, mára 5 lett. Azt hiszem, egy hangyányit hülyének néz...
2017. jún. 3. 20:12
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Mert az ilyesmire az a válasza, hogy még meg se kérte a kezem..
2017. jún. 4. 04:22
 12/32 anonim ***** válasza:
66%
minek tenné, amikor semmi nem változik? főzöl rá, mosol rá, szeretkeztek... akkor minek. Odaadtad magad teljesen, ennyi. Sajnálom.
2017. jún. 4. 07:17
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Van közös félretett pénzetek, vagy olyan munkahelyetek, ahol egy év alatt összejönne a lagziravaló?

Közös kasszán vagytok?

Én szakítanék, ha nincs félretett pénz vagy legalább közös kassza.

Barátnőm 7 év után dobta a pasit, aki folyton lerázta a házasságtémával, 4 évet éltek együtt külön kasszával, megtakarításuk is külön volt.

Másik barátnőt 10! Év után jegyezte el a mostmár férje. Rengeteg pénzük volt, közös kasszájuk, amibe leginkább a 32 éves srác tett bele, nem a 26 éves barátnőm, aki diplomák mellett dolgozott. A srác megvárta szerintem, hogy a csaj is befusson a munkahelyén, mert amint a szakmájában kapott állást, megkérte a kezét.

Nem tudom mekkora ennek a lánykérésnek a szerelmi oldala, és mennyi a biztosíték, hogy őt ne húzza le soha anyagilag..

Amúgy 3 év körül jegyzik el az ismerőseimet, akiknek 5+ os kapcsolatuk van, azok általában szakítanak.

Többdiplomás huszonévesek.

Akiket régről ismerek, mikor még eladó voltam suli alatt, ők 2 éven belül gyűrűt kapnak.

Nem tudom melyik a jobb.. ha hajt affelé a pàrod, hogy többre vidd és elég jó legyél ahhoz, hogy eljegyezzen, vagy ha úgy jön össze veled, hogy hisz benned, hogy nem leszel sikertelen és ezért gyorsan jegyez el.

Az első felelős döntésnek tűnik, de én azt szeretném, hogy érzelmi alapon kérjék meg a kezem, ne stratégiai döntésként. Ha ez az érzelmi döntés nem jön az együttélés első két évében, az a kapcsolat nem nekem való.

A srác kifogása amúgy elég béna, már csak ezért is szakítanék. Addig nem beszélhetsz a közös jövőtökről, amíg nem dönt a lánykérésről? Nem tűnik egyenrangúnak ez a kapcsolat, majd ha meghozta a döntést, dönthetsz te is, addig meg várj csendben?

Én kiakadnék a reakcióján.

2017. jún. 4. 07:19
 14/32 anonim ***** válasza:
74%
Az első randikon megbeszélitek, hogy 1 év járás/együttélés után lánykérés lesz vagy mi? Mert az rendben, hogy az elején tisztázzuk az elképzeléseinket a családalapítást illetően, de ez így furcsa számomra. Egyébként felnőtt módjára le kell ülni megbeszélni, hogy merre tart a közös életetek, de megsúgom, az eljegyzés sem garancia...
2017. jún. 4. 07:47
 15/32 anonim ***** válasza:
60%
#13 A stratégiai döntés = hogy valaki használja az eszét is (megvárja míg közösen tudják finanszírozni a lagzit, és a későbbieket, amivel egy házasság jár), nem zárja ki az érzelmeket. :D
2017. jún. 4. 09:36
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
#10 azért mert ők nem felnőtt emberek, csak azoknak képzelik magukat!
2017. jún. 4. 09:40
 17/32 anonim ***** válasza:
93%

Hány évesek vagytok? Célok? 1 éven belül a lánykéréstől tudnátok lagzit tartani?

Nem azt kell megkérdezni hogy mikor házasodtok össze hisz arra ott a válasz hogy meg se kért még... hanem hogy mikor akar eljegyezni. Megmondani neki őszintén hogy úgy érzed semerre nem haladtok, adni egy határidőt.

2017. jún. 4. 14:55
 18/32 anonim ***** válasza:
14%

hátáridőt adni neki?te jó ég.

mi vagy te,a pali főnöke?

pont az ilyen ultimátumokkal lehet meggyorsítani a szakítást.

férfiszemmel akkor-

1.mekkora a köztetek lévő anyagi különbség?

ha nagy,akkor nem fog elvenni,mert kockázatos befektetés eleve és haszna sincs.

főleg ha a jövőben kilátás sincs rá,hogy felérsz hozzá anyagilag.

2.mennyire anyuci pici fia a pali?

3.miért ennyire fontos egyáltalán ez a dolog,amin anyagi téren csak veszíteni lehet?

ha lesz gyerek,írtok apaságit és kaphatja az ő nevét, akkor nem lesz zabigyerek ha ettől félsz.

2017. jún. 4. 15:21
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem hangyányit néz hülyének. Ha neki annyira nem számít a dolog, de szeret téged, és tudja, hogy neked mennyire, akkor nem lenne nagy kérés felé, hogy legalább egy eljegyzési gyűrűt húzzon az ujjadra.

Ne követelőzz, ne hisztizz, ne célozgass, hanem üljetek le megbeszélni. Mondd meg, hogy neked ez mennyire fontos, és hogy ennyi idő után szeretnéd, ha más szintre lépne a kapcsolatotok. Ha továbbra is hárít, gondold át, hogy elég-e neked a sima együttélés, vagy pedig megadod magadnak az esélyt arra, hogy találsz egy férfit, akivel közösek a céljaitok.

2017. jún. 4. 15:57
 20/32 A kérdező kommentje:

Közös kasszán vagyunk, lagzit pedig nem szeretnénk. Szűk családi kör maximum, nem vagyunk azok a rongyrázósok. Ilyen szemponból akár most is lehetne esküvő, mert annyi pénzünk bőven van.

Érdekes amit 13-as ír, hogy valaki stratégiából jegyzi el 10+ év után, hogy ne húzza le... Nem semmi, én ennek örülni se tudtam volna, hiszen ahogy innen tűnik, nem is szerelemből történt...

Igen, a kapcsolat elején beszélgettünk róla, és lelkesen magyarázta, hogy "ó igen, 1 év után már tök belefér az eljegyzés" még le is írta, hogy képzeli el...

15: Lagzi nélkül, és ha pl. valaki gyereket sem akar mire kéne annyi pénz?

24 és 33 évesek vagyunk. Határidőt semmiképp se szabnék, nem vagyok a főnöke hogy dirigáljak. Ráadásul kikényszerítve nem tudom, mi értelme lenne.

Az anyagi különbség... Az én lakásomban élünk, a bevételem változó, van, amikor többet keresek, mint az ő, valamikor meg nem. Az ő fizetéséből élünk, az enyém+ az övéből a fennmaradó megy automatikusan megtakarításnak. Úgy érzem, mindenünk megvan, amit szeretnénk. Szerencsére egyáltalán nem anyuci pici fia, épp az ellenkezője. Az anyja és a nagymamája is célozgatott rá régebben, hogy mikor házasodunk össze, de egy ideje már letett róla úgy tűnik. Szerinte ugyanis mindenki hülye, aki nem úgy gondolkozik, mint ő, tehát rögtön mentek a /hülye dobozba/ hogy össze akarnak házasítani minket (amikor mi akadálya is volna..?) Anyagi téren sem veszítenénk, nem lenne milliós lagzi. Max 20-25 fős vacsora. Érdekes, ezt már többször átbeszéltük és egyezett a véleményünk, szoktunk is poénkodni, hogy x rokonunk milyen jól kijönne y-al mégse kerül rá sor a gyakorlatban...

19: igazad van, csak akkor rögtön borul a bili ha már ezt szóbahozom "ez ilyen fontos neked?" lenéző nézés kíséretében, mintha azt mondtam volna, hogy plutóniumot tartok a bal zsebemben. Azon gondolkozom, hogy megvárom azt a mágikus 5 évet, legalább a megismerkedésünkét, ami pár hónap múlva itt is lesz, aztán visszatérek a témára. Célozgatásba már belefáradtam, és értelme se volt.

2017. jún. 4. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!