Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj ha drágább a számítógépem, mint az eljegyezési gyűrű?
Pár hónapja megkértem a barátnőm kezét egy 230e Ft értékű gyűrűvel. Ugyanebben az időszakban vettem magamnak egy új számítógépet, ami mindennel együtt ennek durván a duplájába került. Most a menyasszonyom véletlenül megtalálta a számlát a gyűrűről, és kicsit megsértődött, hogy ennyivel olcsóbb volt a gyűrű, mint a számítógép, mondván "a számítógépet jobban szereted, mint engem?".
Szerintetek jogos a sértődés? Hiába védekeztem azzal, hogy az egész esküvő mindenestől a számítógép sokszorosába kerül, "az más".
Szerintem nem baj. Akkor kéne megsértődnie kb ha megbeszéltétek az eljegyzést stb és helyette a gépet veszed meg. A gyűrű igen szép összegű, igenis erőfeszítés részedről, akkor is ha pl egy havi fizud vagy fél van, félre kellett azt is tenni, rááldoztad.
Én csak kb tudom a gyűrűm árát és utána a párom autót vett nem kevés pénzért, nem is jutott eszembe párhuzamot vonni :D Pedig ez alapján az elv alapján legalább 6x jobban szereti az autót xD De ez nem igaz, mert nekem is odaadja xD
kíváncsi vagyok azért, hogy a félmisis számítógépet azért vetted-e hogy jól fusson rajta a legmodernebb 3D grafikus tervezőprogram vagy a munkádhoz HD videók digitális vágására van szükség, vagy azért, hogy a legújabb PC-s játékok megfelelő fps-el fussanak.
az első esetben a csajodnak k rvára nem volt igaza, és egy anyagias kis hülyepitsa. Megfontolnám a továbbiakban az esküvőt.
a második esetben azért nem totálisan jogtalan a megsértődés, bár azért egy lánytól sem szép az ilyet szóvá tenni.
#26: szoftverfejlesztő vagyok, az erős CPU és a sok RAM kell, hogy gyorsan leforduljon a C++ project, amin épp dolgozom. Az erős GPU tényleg a játékokhoz kell, de bármikor játszhat vele a menyasszonyom, amit szokott is, szóval már csak emiatt sem jogos. A vízhűtés meg azért kell, mert menő. :)
A kérdés valódi, és a menyasszonyom ennek ellenére szeretem, nem tervezem elhagyni, mert amúgy általában jófej, csak szerettem volna egy kis megerősítést, hogy a konkrét kérdésben nem én vagyok eltévedve. Ezt megkaptam, köszönöm. :)
Hmm...A kísérőgyűrűm és később a karikagyűrűnk nem került 230-ba xd. Ráadásul nekünk karika 2 pár van és míg így sem. A férjemnek 350-be került a gépe, biztos nem szeret xd.
Nem volt jogos a sértődése. Sokan annak örülnének, ha egy kulcskarikát az ujjukra húznának. Nem kétlem, hogy szereted, de a jövőre való tekintettel még gyökerében fojtsd el az ilyen kirohanásokat.
heló.
ha szoftverfejlesztő vagy, akkor a számítógép munkaeszköz, és szerintem abszolút jogod van ahhoz, hogy egy neked megfelelő minőségű munkaeszközön dolgozzál. és ha még belenyomtál pár 10e-t a jobb GPU-ba, akkor semmi gond, ha a szórakozásodhoz kell.
a csajod jobban tenné, ha befogná a száját, különösen, hogyha (valószínűleg) te keresel jóval többet.
szerintem ez nagyon rossz jel, ha a megélhetésedért veszel egy számítógépet, amivel valószinű hozzájárulsz az ő megélhetéséhez is, ő meg rinyál, hogy a gyűrű CSAK 230e volt. kis önző aranyásó k_rva az ilyen, ha máskor is adta jelét az ilyen viselkedésnek, nagyon erősen gondolkodjál el a jövőn...
#26 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!