Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj ha drágább a számítógépem, mint az eljegyezési gyűrű?
Pár hónapja megkértem a barátnőm kezét egy 230e Ft értékű gyűrűvel. Ugyanebben az időszakban vettem magamnak egy új számítógépet, ami mindennel együtt ennek durván a duplájába került. Most a menyasszonyom véletlenül megtalálta a számlát a gyűrűről, és kicsit megsértődött, hogy ennyivel olcsóbb volt a gyűrű, mint a számítógép, mondván "a számítógépet jobban szereted, mint engem?".
Szerintetek jogos a sértődés? Hiába védekeztem azzal, hogy az egész esküvő mindenestől a számítógép sokszorosába kerül, "az más".
Páromnak a tiednél azért olcsóbb gépe van, de egy ilyen összehasonlítástól (mármint hogy egy gyűrűt árban a géphez mérni...) simán hátast dobnék.
Mármint azért, mert ilyen drága ékszerrel nem tudnék mit kezdeni a hétköznapokban.
Azt gondolom, hogy a párod nagyon anyagias - ha nekem egy üdítős kupakkal kérnék meg a kezem, attól is boldog lennék, elvére a lényeg az, hogy velem tervezi az életét a másik fél... Oké, értem én, hogy villogni kell a drága gyűrűvel, de senkinek nem fog feltűnni a különbség a 300 meg a 400ezres között - hacsak nem ékszerész famíliáról van szó. Ha nem találta volna meg a számlát, gondolom, semmi baja nem lenne.
Totális hiszti.
Sok szerencsét a házasságodhoz. Kelleni fog.
350k volt nagyjából a gépem, elsírnám magam, ha ilyen értékben kapnék gyűrűt, és NAGYON nem jó értelemben. Fölösleges.
23L
Nekem ez egy kicsit ilyen "hisztizni akarok valamin" típusú dolognak tűnik. Feltételezem azért nem tegnap találkoztatok először, így ha hajlandó voltál ennyit áldozni egy gyűrűért, akkor sejtetted, hogy nem a pénzedért van veled- ha egyébként nem foglalkoztatta az ára, csak most, a szembesítésnél jutott eszébe.
Legalábbis, magamból indulok ki, én sem szeretném tudni az eljegyzési gyűrűm árát, a tényleges számtól függetlenül valószínűleg csalódnék valamelyest, hogy megtudtam- nem azért, mert a szám lelombozna, hanem mert ettől elveszíti a varázsát, olyan földhözragadt lesz. Így, ebből a szempontból valahol a menyasszonyod is megértem, az eljegyzési gyűrű (már persze a jelképes gesztuson túl, ami természetesen felbecsülhetetlen) valahol a szerelmed záloga, így kb az "ennyit ér neki a szerelmünk" számszerű kifejezése. Ha így nézed viszont, akkor a végtelenségig is mehetsz felfelé, mindig lesz valami, ami többe kerül, és mindig lesz valami, amihez viszonyítva az jut eszébe, hogy a szerelmet kevesebbre értékeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!