Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyezhetnek 16 évesen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyezhetnek 16 évesen?

Figyelt kérdés

A barátommal, fiatal korunk ellenére már 3 éve vagyunk együtt. Ő 18 éves, én 16 vagyok.

Tudom, ilyenkor még nem sok értelme van ennek az egész eljegyzésnek, de én nagyon örülnék neki :)

Bunkók, kíméljenek!

2010. ápr. 22. 07:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az eljegyzés nem hivatalos dolog, és semmire sem kötelez eljegyezhet
2010. ápr. 22. 07:31
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
eljegyezhet persze,hisz gyakorlatilag az "csak egy gyűrű"...
2010. ápr. 22. 07:32
 3/16 anonim ***** válasza:
66%
Persze, hogy eljegyezhet,azzal még semmi extra nem történik ez csak egy gyűrű. De a másik, hogy nagyon fiatal vagy még hozzá, az esküvőhöz is. Ja igen, és évekig jegyben járni meg sztem ciki, úgyhogy sztem felejtős.
2010. ápr. 22. 07:34
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Akár család előtt is, egy ebéd keretében, akár kettecskén, egy parkban. Az eljegyzés egy gesztus, de nem kötelezettség.
2010. ápr. 22. 07:35
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 18 vagyok és engem is eljegyeztek :) Ráadásul egy év után.Másfél éve együtt élek vele és ez így nekünk nagyon jó.Esküvő nem lesz egy darabig biztos (3-4év,lehet számolni,akkor már 5-6éve leszünk együtt)de sztem egyáltalán nem ciki "évekig"jegyben járni.Egy gesztus h mind a ketten komolyban gondolkodunk...
2010. ápr. 22. 08:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet :) Egyébként egyátalán nem ciki jegyben járni sokáig.Inkább mint hogy azonnal házasodjon valaki abból már nem olyan nehéz kilépni ha esetleg olyan van.Bár kívánom hogy nektek ne legyen gond:)
2010. ápr. 22. 08:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha szem előtt tudod tartani, hogy ez nem életbiztosítás, és nem garantálja sem az örök szerelemet, sem a majdani házasságot, se azt, hogy soha nem fog elhagyni.

Nem azt mondom, hogy biztos szétmentek, de tudnod kell, hogy az ember a legritkábban házasodik az első szerelmével, főleg, ha ilyen fiatalon ismerkednem meg. Nem lehetetlen persze, de ritka.

2010. ápr. 22. 08:59
 8/16 anonim ***** válasza:
83%
Én is 16évesen én is nagyon szerelmes voltam később terveztük hogy összeköltözünk mégis vége lett.Akkor azt hittem hogy ő az igazi és sosem megyünk szét de mégis megtörtént és így évekkel később van egy párom akivel rájöttem hogy mégsem az első volt az igazi és talán nem is szeretett igazán :(:D De ismerek olyat is akik 13évesen jöttek össze és boldog házasságban élnek azóta :)
2010. ápr. 22. 09:52
 9/16 anonim ***** válasza:
86%

hát ha 3 éve együtt vagytok akkor jó fiatalon összeboronálódtatok:) ha belegondolok, hogy én 13 évesen még babáztam:-S

Amúgy szerintem az eljegyzéssel csak annyi gond van, hogy bár nem kötelez semmire (már akit nem...én úgy érzem engem "mindenre kötelez", már ha egyszer igen-t mondok) szerintem nem valami jó dolog felbontani...Nem azt mondom, hogy ha nem működik akkor nem kell felbontani, de az eljegyzésnek kellene legyen egy értéke, egy eszmei, morális értéke, hogy igen, én 1oo% ig biztos vagyok benne, hogy ő életem párja, vele akarok élni...házasság, gyerekek stb... Nem hiszem, hogy ezek a dolgok feltétlenül közel állnak egy 16 éves lányhoz! (nem bántásból írom). Aztán eltelik pár év még a gimiben, fellobban a tűz valaki más iránt és akkor bontják fel az eljegyzést, lesz egy másik eljegyzés, kitudja hány lesz 2o-25 éves koráig, míg aztán már senki se fogja komolyan venni ha eljegyeznek...Kívánom, hogy ne így legyen!

Én 16 évesen (majdnem 17) találkoztam a párommal, és most 2o évesek vagyunk, sokat beszélünk az eljegyzésről. Még ezt is "korainak" ítélem meg, annak ellenére, hogy az első pillanatban megígértem, hogy a felesége leszek ....

Lehet úgy tűnik kicsit ellentmondásos amit írok, de valóban azt gondolom, hogy mindennek megvan az ideje mint a szalma kalapnak! pl az eljegyzéssel lehetne még várni, lássátok meg 2 év múlva a gimi után is így gondoljátok-e még? Amikor teljesen más problémáitok lesznek...Netán ha egyetemre kerültök, álljátok-e ott is a sarat, lesz-e harmadik? Bezavarhat-e valami?

Kívánok sok boldogságot, nem eltántorítani akarlak a dologtól, csak biztatni, hogy felelősen döntsetek!

2o-L

2010. ápr. 22. 10:38
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 voltam mikor megkért a barátom egy éve voltunk együtt, most leszünk 3 évesek. és nagyon boldogok vagyunk.
2010. ápr. 22. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!