Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit tegyek, ha nem bírom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha nem bírom kifizetni a jegygyűrűt az esküvőig?

Figyelt kérdés

A barátom, akivel két éve együtt vagyunk, tegnap este megkérte a kezem.

Előre megbeszéltük, hogy ne vegyen drága gyűrűt, mivel nem lesz pénzem kifizetni, erre beállított egy 180 ezres (!) gyűrűvel, mondván, hogy egy ilyen szép nő nem hordhat valami olcsó bizsut... én olyan 25-30-at szántam volna rá eredetileg. Most mozgósíthatom a tartalékaimat, de így is csak 130 ezret tudtam előkaparni, az esküvőt pedig szeptember végén tartjuk. Nem akarom rögtön adóssággal kezdeni a házaséletet.

Szó sincs arról, hogy sajnálnám a pénzt, de egyszerűen nem telik rá.

Mit tegyek? Kérjek apámtól pénzt? Vagy mondjam meg a barátomnak, hogy 50 ezer forinttal bele kell szállnia?

én 30/N, ő 34/F

2016. szept. 5. 21:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 A kérdező kommentje:

Természetesen az eljegyzési gyűrűről van szó. Már fél éve megbeszéltük, hogy összeházasodunk, csak most került sor az eljegyzésre, most volt rá alkalom.

Végül megoldódott a probléma, a barátom belead 20 ezer forintot, apukám meg 30-at.

2016. szept. 6. 18:04
 32/70 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez attól még továbbra is borzasztó kínos.
2016. szept. 6. 18:27
 33/70 anonim ***** válasza:
70%
Miért nem együtt vettétek meg a karikagyűrűket? Ezt sem értem egyébként.
2016. szept. 6. 18:59
 34/70 anonim ***** válasza:
96%
Ne sértődj meg, de nem sok jövőt jósolok nektek. Biztos, hogy jól átgondoltad ezt ?
2016. szept. 6. 19:11
 35/70 anonim ***** válasza:
86%
De ha ez most nem karikagyűrű, hanem eljegyzési.. tehát ebből most csak neked van egy darab, neki nincs. Akkor mégis mi a fszért te fizeted???? MEg megmondod neki, hogy 30ért vegyen, erre hazaállít egy 6* annyiba krülővel...ez mi??? Normális vagy te?? NE legyél már ennyire hülye, ezt most komolyan mondom!!!!
2016. szept. 6. 20:31
 36/70 anonim ***** válasza:
88%

De amúgy a számlát azért elkérném tőle, hogy tényleg ennyi volt-e..... És nem lennék hajlandó kifizetni neki.

Attól még hogy neked jobb az anyagi helyzeted, a lánykérő gyűrűt nehogy már te fizesd... akkor ne legyen, csak karika. Vagy majd veszel egy gyűrűt magadnak te, ha úgy gondolod. NEkem is van egy, mert szerettem volna, de ez nem jegygyűrű, csak gyűrű. Mert szép. Pont.

Na de ez....Nem vagy normális, ha hozzámész ehhez a fazonhoz.

2016. szept. 6. 20:33
 37/70 anonim ***** válasza:
94%
És amúgy apukád mit szólt ehhez?
2016. szept. 6. 20:33
 38/70 anonim ***** válasza:
100%

Az én apám nem hogy beleadott volna hanem pofánverte volna a hapsit és engem is ha kifizetem! Ez tipikusan az a dolog amit a férfinek kell és neked tudni se kéne róla hogy mennyi volt, nem még azon agyalni hogy bele kéne adnia a pasinak! Ez szégyen már bocsánat. Tehát lényegében vettél magadnak egy eljegyzési gyűrűt amit azért ő adott át. Más pénztárcájával verjük a csalánt... Attól hogy te vagy éppen jobban helyzetben (ami megfordulhat) még nem jelenti azt hogy neked kell ezt fizetni... Spóroljon rá, gondolkodjon időben előre és úgy hozzon döntést. Ha meg nem képes erre spórolni akkor sorry. Én megmondtam volna neki hogy vigye vissza, vegyen Ő olyat ami az Ő pénztárcájának megfelel és ne kelljen beleadnom, mert akkor olyat veszek amilyen én akarok és akkor amikor belefér. Ha erre nem képes akkor mi lesz később ha netán gyereketek lesz? Szülés után kell megadnod vagy ha újra dolgozni fogsz amit ő költött rátok??

Ha ilyen gyorsan jön az esküvő akkor a jegygyűrű árából vegyetek inkább karikagyűrűt, így a jegygyűrűnek nem sok értelme van, karikát miből vesztek addigra? Azt felezhetitek tényleg!

2016. szept. 6. 21:00
 39/70 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező eljutott valami az agyadig abból, amit itt (gyakorin ritka eseményként) egyhangúan szajkóz neked mindenki?
2016. szept. 6. 23:19
 40/70 anonim ***** válasza:
96%
És a haverjainak meg midenki másnak elmeséli hogy veled fizettette ki vagy majd csak azt a részt, hogy az ő hercegnője ne hordjon valami ócskaságot ezért vett egy ilyen überf.asza gyűrűt neked?
2016. szept. 7. 07:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!